Wat Rong Khun – White Temple

In in Pa O Don Chai, Mueang District, Chiang Rai Province

Populært kjent som “Det hvite tempelet”, er det et vitnesbyrd om den transformerende kraften til lidenskap og hengivenhet.
Den slående hvite fargen og bruken av speil i designet er sammen unike egenskaper som bidrar til dens eteriske skjønnhet og symbolikk.

Er dette templet verdt et besøk?

Uten tvil er dette templet den mest populære attraksjonen i Chiang Rai.
Selv om du har sett hundrevis av templer mens du har reist gjennom Sørøst-Asia, garanterer jeg deg at du ikke har sett noe lignende noe sted, så ja det er definitivt verdt turen.

Arkitekten, Chalermchai Kisitpipa, er kjent i hele Thailand for å være ganske eksentrisk, og etter å ha besøkt “Det hvite tempelet” er det absolutt vanskelig å ikke argumentere for dette.
Inngang er gratis, og den ligger like ved motorvei 1, omtrent 12 km sør for sentrum av Chiang Rai.

Innsiden av det Hvite templet – Wat Rong Khun

Det er veldig lett å glemme at dette er et hellig sted når man ser på veggmaleriene på veggene, men oransjekledde munker og bedende thaier minner oss på å være respektfulle. Med malte bilder av Michael Jackson og karakterer fra populære filmer, som The Matrix, føles det som om det er en kode du ikke kan tyde. Muligens den mest urovekkende delen av veggmaleriet er portrettert nedenfor.

Ajarn Chalermchai og Thawan Duchanee er to kjente thailandske kunstnere og skaperne av det hvite tempelet og det svarte huset.
To utrolige og helt forskjellige kunstverk som vil forvirre deg.

Thawan Duchanee

Dette templet har festet seg til min hukommelse, veggmaleriene har en enorm kraft og de gjør sterkt inntrykk.
Symbolikken og historiske tilbakeblikk kombinert med kjente film scener og kjente artister, tar deg med både tilbake og fram i tid på samme tid.

Om ikke selve templet og skulpturene på utsiden blendet deg av fascinasjon og eleganse, intensitet og undring, så stopper det altså ikke på utsiden, bli med på en reise inn i deg selv og dine egne følelser og/eller tanker, dette bør du oppleve,

Vårt besøk til Wat Rong Khun – White Temple

Det var mye som ikke var ferdig når vi besøkte templet men hovedbygningen og de fleste skulpturer var ferdig på utsiden, og veggene inne i templet var allerede usedvanlige vakre.

Andre viktige templer i Chiang Rai Provinsen

Innsiden av det Blå templet – Wat Rong Suea Ten

Wat Rong Suea Ten også kjent som det blå tempelet, er også et unikt tempel i Chiang Rai, kjent for sitt slående moderne kunstneriske design.

“Home of the dancing tiger”

Byggingen av tempelet ble initiert av lokalsamfunnet i 1996 for å erstatte et gammelt forlatt tempel som tidligere sto på stedet, selv om byggingen ikke startet før i 2005.
Det endelige designet ble realisert av den lokale kunstneren Phuttha Kabkaew (พุทธา กาบแว) eller Sala Nok (สล่านก, sala er en nord-thailandsk tittel for en håndverker), som lærte av Chalermchai Kositpipat mens han jobbet på sin berømte Wat Rong Khun – White Temple, like utenfor byen.

Bilder over lånt fra nettet

Innsiden av det Svarte huset – Baan Dam

Dessuten er det ved siden av Katedralen et Black House Gallery, et sted der det stilles ut malerier og kunstverk, inkludert en håndstemplet A. Thawan å se på.
Her kan du kjøpe deg unike kunstverk 🤩 Eller se en av Thailands kjente kunstnere A. Thawans veggmalerier.

Katedralen (Art Museum Building; Thai: มหาวิหาร), ble designet av Thawan Duchanee og bygget av Baan Dams ingeniører i 1999 – 2009, det tok 7 år å bygge den.
Inspirasjonen til katedralen er kombinasjonen av trekulturer som form, og filosofi etc. med samtidskreativitet, buddhistisk kunst og moderne arkitektur.
Formålet med katedralen er både for å lære/se aktiviteter som å tegne/male, og om buddhismens lære.

Museet dekker et område på rundt 160 000 kvadratmeter, bestående av over 40 forskjellige strukturer spredt rundt på stedet.

Black House Museum, er et privat kunstmuseum som består av en blanding av tradisjonelle nord-thailandske bygninger med ukonvensjonell og moderne arkitektur.

Trykk på lenken under for se flere av hans verker, eller rett og slett for å bli eier av et selv.

https://www.artnet.com/artists/thawan-duchanee/

Chiang Rai Provinsen

Chiang Rai har en lang og rik historie, kultur og tradisjon helt tilbake til antikken.

Chiang Rai har mange minoritetsgrupper med egne språk, livsstil og tradisjoner noe som gir oss som besøkende mulighet til unik læring.

Chiang Rai er også vakker og fascinerende med et langsommere liv omringet av vakker natur. Så om du søker en spesiell, rolig og avslappende ferie bør du sette av noen dager i Provinsen Chiang Rai.
Besøk nasjonalparkene, naturreservatene her kan du utforske selv med sykkel, rafting eller de mange nydelige stiene til fots.

Provinsen ligger ved fjellene i nord Thailand og grenser til både Laos og Myanmar (Burma).
Ta en tur til det gyldne triangel også, besøk museet, minoritetsgruppene og kanskje også Laos med båt.
Det var virkelig en opplevelse jeg kommer til å skrive om i et eget innlegg.

Andre innlegg fra Nord Thailand

Leave a Reply