Verdens beste Eplebrød

Tror kanskje flere av dere har smakt dette før, for det er jo nesten som eplekake.

Men det er allikevel ikke helt det samme, dette er gammel oppskrift på Eplebrød.

en enkel oppskrift og et saftig resultat, ser kanskje ikke Insta vennlig ut men det er ikke utseende du skal spise.

Eplebrød er vanligvis laget med lite eller ingen fett og kan være et godt alternativ til fetere bakervarer som kaker eller muffins. Det kan være et godt valg for de som ønsker å redusere inntaket av mettet fett og kalorier.

Takket være sitt fiberinnhold kan eplebrød bidra til å gi en langvarig metthetsfølelse, noe som kan hjelpe med å kontrollere appetitten og redusere behovet for å spise mellommåltider.

Eplebrød kan være allsidig og tilpasses etter smak og preferanser. Du kan legge til ekstra ingredienser som nøtter, frø eller krydder for å gi det en unik smak og tekstur.
Og det har god og lang holdbarhet. 🍎

Oppskrift

250 g Hvetemel
3 ts Bakepulver
50 g Sukker
1,5 dl Vann
1 egg
125 g Smeltet smør

Ha det tørre ien bolle og tilsett smeltet smør, så vann og egg.

Smør en brødform på innsiden, putt deigen oppi brødformen, legg epleskiver tett i tett på toppen eller i hele brødet om du vil.
Strø deretter toppen av brødet med kanel og sukker.

Stek eplebrødet i 40 minutter på 200 grader.
Server eplebrødet med krem, vaniljesaus eller vaniljeis.

Samlet sett kan eplebrød være et veldig bra valg for de som ønsker å nyte et smakfullt og næringsrikt bakverk som kan bidra til å fremme god helse og velvære.🤩 og viktigst av alt, det er super godt!

Farmors eplekake 🍎

Snart kommer også oppskriften på min farmor og fars beste eplekake, den oppskriften har gått videre i arv, og hver gang jeg lager den tenker jeg på dem.

Sank inn epler og fyll fryseren med eplebrød og eplekaker, se også hvordan du kan konservere epler…… deilig utover vinteren.

Deler den i eget innlegg.

Leave a Reply