The Spices 51

Soi 51, in the city of Hua Hin

Ungarsk og indisk gatemat står det på deres facebookside.

I et lite lokale i Soi 51, finner du denne utrolige gode restauranten.
Lokalene minner kanskje ikke om at du befinner deg i en Indisk restaurant men det gjør maten til de grader.
Jeg har vært på de fleste Indiske restaurantene i Hua Hin, noen for en autentisk opplevelse, noen for en helhetlig opplevelse og noen fordi maten tar deg direkte til India.

Etter å ha vært i India og spist utallige retter der har jeg blitt så mange ganger skuffet over Indisk mat i eget og andre land.

The Spices 51 skuffet ikke, det var en fantastisk matopplevelse og med et utvalg av retter jeg ikke har funnet på de fleste andre Indiske restauranter.
Det gjør det spennende for meg, prøve nye retter, nye smaker og bare gjennom smakene skape en emosjonell reise til krydderets opprinnelse.
Indisk mat er noe helt utenom det vanlige, akkurat som landet India. Enten elsker du det, eller så hater du det. Jeg og Henrik er av de som elsker det, fargene, luktene, smakene, kulturen, menneskene og rettene🤩

Som alle land er det selvfølgelig også mye der jeg ikke liker og tar avstand fra men mitt fokus er opplevelser som er gode, eller opplevelser der jeg kan gjøre godt for andre.

Men tilbake til The Spices 51, her får du dine kjente favoritter men også retter som er mindre kjente på Indiske restauranter. Det er gode porsjoner og rimelige priser.
Er du i byen og ønsker å prøve noe annet enn Thai mat, bør du iallfall engang i løpet av oppholde ta en tur til The Spices 51.

Variert meny både for vegetarianere og kjøttelskere.

Vår middag denne gangen

Jeera rice, Kadai Chicken med Garlic nan, mixed raita og Lassi……. et fantastisk karri måltid, akkurat passe spicy for meg 🤩

Ikke alltid lett å vite om det tas bilder eller film men her sitter vi i Soi 51 på The spice 51.
Lett å finne fram, gaten er ellers full av underholdnings steder/barer og masse liv. Det er hit flere av restaurantene og utestedene flyttet til når område rundt Hilton ble lukket.
Og det er hit de yngre generasjonen drar for å ha det gøy og spise på alle de små lokale restaurantene i og rundt denne gaten.

Ta turen hit til Soi 51, og når du går her og kjenner luktene fra det Indiske kjøkken, vet du at du er rett ved The Spice 51.
Ta turen inn og nyt en herlig matopplevelse….. akkurat som vi gjorde.

Vi kommer tilbake, det er helt sikkert..🤩

Indiske krydder

10 krydder du må ha til indiske oppskrifter

Det indiske kjøkkenet er spekket med krydder. Kombinasjonen av de ulike krydderne skaper de særegne smakene. Men noen krydder utgjør stammen i indisk matlaging. Her er mine 10 favoritter.

1. Spisskummen (Cumin)
2. Korianderfrø
3. Kanel
4. Safran
5. Gurkemeie
6. Fennikelfrø
7. Chilli
8. Mynte
9. Garam masala ( Kardemommefrø, kanelstang, Cumin, Muskat, pepper og nellikspiker)
10. Karri (eller curry)
Karri er sannsynligvis den mest brukte krydderblandingen i verden. Alt fra brennhete karriretter i Sør-India til karriretter på puben i London til fiskeboller i norsk hvit/karri saus(gurkemeie-)karri her hjemme.
Ordet betyr saus på tamilsk.

Det finnes utallige typer blandinger, og kvinner og menn over store deler av kloden sitter nok på sine egne hemmelige familieoppskrifter.
Men mye av krydderne som går igjen i karrien (Curry) er:

  • koriander
  • chili
  • gurkemeie
  • cumin
  • kanel
  • nellik
  • kardemommefrø
  • pepper
  • ingefær
Andre retter dere får hos The Spice 51

Bilder lånt fra deres facebookside

En frokost før stranden eller en lett lunsj å ta med.

Andre opplevelser i nærheten
Natt-markedet er noe alle må oppleve en eller mange ganger.
Nydelig Italiensk restaurant ved stranden
Soi 51 der The Spices 51 ligger

Leave a Reply