Bli med når vi utforsker templer i Prachuap khiri khan

Å besøke templer kan være en svært effektiv måte å fordype deg i thailandsk kultur på. Den fred som du vil få ved disse templene er uovertruffen (helt spesiell), den gir deg tid til refleksjon og indre ro.

Tempel etikette

Et tempel er et sted for tilbedelse, så det er viktig å alltid oppføre seg respektfullt når du er på tempelområdet. Besøkende bør kle seg konservativt. Menn bør ha skjorte (ikke singelett) og helst lange bukser (eller til knærne).
Kvinner bør holde skuldrene, knærne og brystene dekket og kan ikke bruke korte skjørt eller bikinitopper (singeletter).

Besøkende bør ikke klatre på statuer eller berøre hodet på statuer.
I Thailand regnes hodet som den reneste og helligste delen av kroppen, og å berøre noen på hodet regnes som ekstremt uhøflig.
Føttene, derimot, anses som urene, så å få dem til å peke mot et tempel, munk eller hellig bilde anses som svært støtende. Besøkende må også ta av seg skoene før de går inn i et tempel.
Munkene skal også behandles med respekt. Besøkende bør ikke stå høyere enn en munk. Munkene har ikke lov til å ha fysisk kontakt med kvinner;
De kan ikke engang la en kvinne gi noe til dem. Kvinnelige besøkende som ønsker å gi en munk noe, bør plassere det på bakken foran ham.

Wat betyr “tempelkompleks”. Alle wats består av en gruppe bygninger omsluttet av en vegg. De første bygningene som skal bygges er bot, stupa og viham.
Boten, også kalt phra usobot, er ordinasjonssalen og hovedbønnerommet. Nye munker tar sine løfter i denne strukturen. Boten brukes til andre viktige ritualer. Det er alltid en firkantet bygning og inngangen vender tradisjonelt mot øst.
Stupaen, også kalt en chedi eller pagoda, er den helligste delen av vatten. Det er vanligvis konisk eller klokkeformet. Tidlige stupaer inneholdt relikvier av Buddha, mens senere stupaer inneholder restene av konger eller fremtredende munker.
Viharn er forsamlingshuset. Både munker og lekfolk vil samles i viharn for å be eller delta i ulike ritualer.

Wat Hua Hin

Også kjent som Wat Ampharam, er Wat Hua Hin det viktigste tempelet i Hua Hin. Det ligger i sentrum av byen og er også et kloster. Wat Hua Hin er mer et sted for tilbedelse for lokalbefolkningen enn en turistattraksjon, men det tilbyr meditasjonsøkter om ettermiddagen. De forseggjorte dekorasjonene skiller den fra nabobygningene.

Interiøret har veggmalerier som skildrer scener fra Buddhas liv, og det er gyldne statuer av Buddha.

Wat Huay Mongkol

Wat Huay Mongkol tempelkompleks like utenfor Hua Hin er et stort sted med en rolig og fredelig atmosfære i en park som innstilling med en innsjø, bekker og skyggefulle paviljonger. Den enorme og imponerende statuen av den berømte thailandske munken Luang Phor Thuad er den største i landet.

Wat Huay Mongkol er ca 10 km (6.2 miles) vest for Hua Hin og er et populært reisemål for buddhistiske pilegrimer. Tusenvis av pilegrimer besøker tempelet hver helg for å hedre Thailands største Buddha-statue av Luang Phor Tuad (1582-1682). Statuen, som viser den berømte munken sittende, er 12 meter (39,4 fot) høy. Statuen står på en sokkel med en tre-elefant på hver side. Å gå i sirkler under magen på en elefant skal bringe lykke til.
Hele komplekset ligger i en parklignende setting som kan skryte av en innsjø, flere bekker, fosser, paviljonger, broer og mange skyggefulle steder. Wat Huay Mongkol har også et tempel, flere restauranter, butikker som selger buddhistiske amuletter og en statue som skildrer kong Taksin den store (1734-1782) på hesteryggen.

Wat Khao Takiab

Tempelets mest kjente trekk er statuen av Buddha som står 20 meter (65,6 fot) høy og ligger ved foten av bakken.
Dette er et tempel vi har besøkt mange ganger, første gang var i år 2000.
Hele området er vakkert utsmykket med en utsikt i alle retninger som er utrolig vakker.
Khao Takiab og Khao Krailat (beskrevet under), er to fjell, 4 kilometer fra Hua Hin sentrum. Fordi de to fjellene står side om side, ser de ut som et par spisepinner, så de kalles spisepinner av lokalbefolkningen.

Khao Takiab-tempelet ligger rundt 7 km (4.3 miles) fra Hua Hin. Khao Takiab, som betyr “chopstick hill”, er faktisk navnet på landsbyen. Khao Takiab er en rolig landsby, men den har en strand og flere flotte restauranter ved sjøen.
Tempelet, som ligger på toppen av bakken, kalles mer formelt Wat Khao Lad.
Mange aper bor i eller i nærheten av templet, så det kalles noen ganger også “ape-tempelet.”
Det er flere måter å komme seg til templet på.
En måte er å bare gå opp alle trappene.
Du kan ta en pause under klatringen og nyte utsikten som er vakker hele veien.
På en veldig klar dag kan de se så langt som bort til Cha-Am-stranden. Andre transportmuligheter inkluderer motorsykkel, taxi eller tuk tuk.
Det er en liten fiskerlandsby ved foten av fjellet, og det er noen små lokale restauranter hvor du kan spise.

Wat Bor Phai

Wat Bor Phai er kjent for de forskjellige små dammer som den har. Dammene er alltid full av steinbit. Det er en ren fryd å sitte og se på disse små skapningene gjøre sine ting i sitt naturlige habitat.
Du kan til og med mate fisken ved å gi noen donasjoner til munkene i bytte som de vil gi deg en pakke fiskemat. Annet enn fiskedammer, er det flere andre templer som du kan utforske i wat.
Stedet er vanligvis stille og er derfor utmerket for meditasjon og avslapning. Det er mange skyggefulle steder hvor du fredelig kan sitte og la deg synke ned i skjønnheten til Hua Hin. Vi foreslår at du legger litt penger i donasjonsbokser plassert på forskjellige steder i templet som besøkende.
Det er en sjenerøs ting å gjøre, og vil også gjøre prestene veldig glade. De kan til og med si en spesiell bønn for deg i bytte for denne sjenerøse handlingen.

Bilder lånt av Tripadvisor

På grunn av sin praktiske beliggenhet i nærheten av Hua Hin by, kan du enkelt besøke dette stedet på eget kjøretøy, så vel som på en modus for offentlig transport. Vi foreslår imidlertid at du kommer i ditt eget kjøretøy for å kunne nyte reisen like mye som destinasjonen.
Lokasjon: JWCR+CM6, Hua Hin, Hua Hin District, Prachuap Khiri Khan 77110, Thailand

Wat Khao Krailart

Dette tempel-komplekset er oppkalt etter det hellige fjellet Kailaaśa i Himalaya, og tilbyr god panoramautsikt over de omkringliggende områdene – både havet og åsene.
Arkitekturen er dempet og smakfull, og åsen er prikket av kuTis, klosterboliger som tyder på at templet har blitt brukt som et meditasjons- Wat (tempel).
En verdig kort pilegrimsreise.

Lokasjon: «53 Soi Takiab 10 Tambon Nong Kae, Amphoe Hua Hin, Chang Wat Prachuap Khiri Khan 77110, Thailand»

Wat Khao Sanam Chai

Wat Khao Sanam Chai har hvite bygninger med gull trim og templet sitter på en høy ås omtrent en kilometer sør for krysset soi 112. Bygningene er også pyntet med flagg og bjeller. Wat Khao Sanam Chai tilbyr panoramautsikt som er spesielt imponerende ved solnedgang, så templet er mest besøkt om kvelden.

Phraya Nakhon Cave

Phaya Nakhon Cave ligger i Sanbai Peaks nasjonalpark, nær Bangpu Village. Grotten ligger på en liten øy i byen Sam Roi Yot .
Øya ble dannet fra et opprinnelige rev, på grunn av havets tilbakegang. Grotten er bred og vakker, med storslått natur i og rundt.

Det er en naturlig åpning mindt i hulen, som danner en naturlig lyskilde. Når solen skinner inn i palasset fra hulen, er det strålende landskapet fantastisk.
Det er en unik stil på “Four Corners Palace”, som dette palasset heter.
I tillegg er “Four Corners Palace” bygget i kong Rama Vs tid.
På grunn av den unike stilen og sjarmen til dette palasset har det nå blitt det representative symbolet på Bashu.

Det er ikke mange turister her, sjøvannet er krystallklart, ganske vakkert på den sørlige øya, enkelt og stille, egnet for å komme hit for å finne ro og tenke.
Begravd med skjelettene til respekterte eminente munker I det høyre området av hulen ligger skjelettene til en thailandsk eminent munk som er høyt respektert av det thailandske folket, samt kong Rama V, Rama VII og den nåværende kong Rama IX. Zeng var ikke redd for de lange avstandene og vanskelige fjellveiene, og kom ofte hit for å tilbe her.
Four Corners Palace ble bygget av kong Rama V.

Wat Tang Sai Temple

Dette fantastiske templet finner du i byen Bang Saphan i provinsen Prachuap Khiri Khan. Jeg har ikke vært her selv ennå, men ser det får topp omtale på Tripadvisor. Så dette blir mitt neste tempel besøk sommeren 2023.

Stedet er visstnok bare fantastisk! Templet ble bygget for å hedre kong Rama IX for hans 60-årige regjeringstid. Templet ligger oppe i fjellet, like ved havet.
Dette finner du i Khao Thong Chai Området, Wat Than Sai, Khao Thong Chai Subdistrict, Bang Saphan District.
Templet har en flott thailandsk arkitektur.

Wat Tham Khiri Wong

Dette finner du også i Bang Saphan, ca 2,5 time fra Hua Hin.

Munker bor faktisk her.
Anmeldelser som sier at dette templet er neglisjert, er helt riktige.
Men det er også det et av de mest autentiske templene vi har sett på en stund.
Vi ble møtt av en eldre munk som tente lyset i hulen og viste vei for oss. Han ga oss røkelse og bladgull for å sette på Buddhaene.

Wat Kui Buri – Sam Roi Yot park

Templet Khao Sam Roi ligger i nasjonal parken med sammen navn. Byen heter Kui Buri og ligger ca 30-45 minutters kjøring syd for Hua Hin.
Kui Buri har noen fantastiske strender, steder og kafeer.
Jeg anbefaler alle å oppleve Sam Roi yot som er i Hua Hin, å ta en utflukt til denne byen og/eller nasjonalparken rundt.

Her vil det kommer flere templer etterhvert som jeg besøker de selv 🙂

Tempel fra 2023 – Cha Am

Leave a Reply