Bli med når vi utforsker templer i Kanchanaburi

Å besøke templer kan være en svært effektiv måte å fordype deg i thailandsk kultur på. Den fred som du vil få ved disse templene er uovertruffen (helt spesiell), den gir deg tid til refleksjon og indre ro.

Tempel etikette

Et tempel er et sted for tilbedelse, så det er viktig å alltid oppføre seg respektfullt når du er på tempelområdet. Besøkende bør kle seg konservativt. Menn bør ha skjorte med armer (korte eller lange, ikke singelett) og helst lange bukser (eller til knærne).
Kvinner bør holde skuldrene, knærne og brystene dekket og kan ikke bruke korte skjørt eller bikinitopper (eller singelett).
Besøkende bør ikke klatre på statuer eller berøre hodet på statuer.
I Thailand regnes hodet som den reneste og helligste delen av kroppen, og å berøre noen på hodet regnes som ekstremt uhøflig.
Føttene, derimot, anses som urene, så å få dem til å peke mot et tempel, munk eller hellig bilde anses som svært støtende. Besøkende må også ta av seg skoene før de går inn i et tempel.
Munkene skal også behandles med respekt. Besøkende bør ikke stå høyere enn en munk. Munkene har ikke lov til å ha fysisk kontakt med kvinner;
De kan ikke engang la en kvinne gi noe til dem. Kvinnelige besøkende som ønsker å gi en munk noe, bør plassere det på bakken foran ham.

Wat betyr “tempelkompleks”. Alle wat`s består av en gruppe bygninger omsluttet av en vegg. De første bygningene som skal bygges er bot, stupa og viham.
Boten, også kalt phra usobot, er ordinasjonssalen og hovedbønnerommet. Nye munker tar sine løfter i denne strukturen. Boten brukes til andre viktige ritualer. Det er alltid en firkantet bygning og inngangen vender tradisjonelt mot øst.
Stupaen, også kalt en chedi eller pagoda, er den helligste delen av vatten. Det er vanligvis konisk eller klokkeformet. Tidlige stupaer inneholdt relikvier av Buddha, mens senere stupaer inneholder restene av konger eller fremtredende munker.
Viharn er forsamlingshuset. Både munker og lekfolk vil samles i viharn for å be eller delta i ulike ritualer.

Wat Tham Sua

Wat Tham Sua betyr “Tiger Cave Temple” som ligger i Kanchanaburi og blir ofte forvekslet med tigerhuletempelet i Krabi og også Tiger Temple (Wat Pa Luang Ta Bua).

Dette tempelet ligger i landlige områder i Kanchanaburi, som deler sine grenser med Burma i Vest-Thailand., Det fantastiske landskapet, fjellene, grottene, fossene, elvene og skogene gjør dette reisemålet til en fullverdig turistattraksjon som også er en kur for sjelens lykke. Stedet er kjent for aktiviteter som rafting, grotting og fotturer, med tanke på landskapet.
I tillegg til Tiger Temple er det mange forskjelligeattraksjoner å se, som Death Railway, Allied War Cemetry, Bridge over the Kwai river, og mange flere.

Siden jeg har besøkt mange buddhistiske templer i Thailand, må jeg si at Wat Tham Sua i Kanchanaburi er et av de mest imponerende templene jeg har vært i.

Et av våre besøk til templet

Husk vann 🙂 og gode sko til trappene.

Wat Ban Tham

Betyr – Gjennom en drages munn

Besøkende må klatre opp 269 trinn trapper, turen opp er (som er delt inn i 3 soner).
Den første sonen er utendørs 114 trinn Naga trapper.
Den andre sonen er en fantastisk dragetunnel, 105 trinns trapper som går fra munnen og gjennom halen. Inne i dragens kropp er det mange veggmalerier over legenden om dette tempelet (på venstre side) og en del av den berømte thailandske litteraturen “Khun Chang Khun Phaen” (på høyre side).
Den tredje sonen er 50 trinn trapper inn i en hule. Til slutt var vi i “den himmelske dragehulen” (det første sjekkpunktet). Denne kjølige grotten inneholder et stort Buddha-bilde og en nærliggende merkelig stalagmitt som ser ut som en dame med langt hår.
Landsbyboere tror at det er formen og sjelen til fru Bua Khlee (en av Khun Phaens koner og som senere ble drept av ham for å få spedbarnet til å lage ” Kuman Thong ”).
Egentlig er det det også andre sjekkpunkt ved denne vakre grotten og det siste sjekkpunktet finner du på toppen av bakken, her kan du meditere, tenne røkelse ved Buddha-relikvier og /eller bare nyte panoramautsikt.

Wat Thawornwararam

Wat Thawornwararam har fargerike pagoder med en tilstøtende krigskirkegård. Dette tempelet er også kjent som Wat Yuan, et vietnamesisk tempel med vakker arkitektur. Dette stedet er et veldig rolig sted med en vakker beliggenhet. Kirkegården inneholder rester av opptil 10.000 asiater som ble avdekket i etterkrigstiden. Få religiøse skulpturer er utstilt.

Wat Thewa Sangkharam

Dette store tempelet i Kanchanaburi er verdt en spasertur til for å beundre den store, klokkeformede stupaen nær elven og forskjellige helligdommer i thailandsk stil. Spesielt veggmaleriene i det gamle ubosot (kapellet) fra kong Rama III-tiden (r 1824–51) er i utmerket stand og har fascinerende scener av lokalt liv pluss en komisk overraskelse i det sørøstlige hjørnet.

Wat Khun Thai Tha Ram Temple

Formidabelt! Mange flotte malerier å se. Mange historier å fortelle. Artitecture er fantastisk! Det er trapper (150 av dem) eller en trikk for å komme deg til hovedtempelområdet.
Fantastisk! Mange trapper hvis du vil komme deg til toppen av bygningene i templene, men bare maleriene er verdt turen!
For å ikke snakke om den fantastiske utsikten.

Wat Sa Long Ruea Temple

Wat Sa Long Ruea ligger på Tambon Sa Long Ruea Huai Krachao District Kanchanaburi
Det er et tempel med den største kopien av Suphan Hong båten i verden. Den er plassert midten av dammen med et veldig vakkert tempel på land (nydelige malerier).
Alle vil kunne gå inn i båten, på innsiden er Buddhas relikvier for å hylle og tilbe.

Tham Phu Wa Temple

Tempelet er vakkert designet med en Khmer arkitektur og kunst.
Det er et skogstempel midt ved/i fjellets, og har en skyggefull og kjølig atmosfære.
Stille, egnet for meditasjon og sjelefred. Opprinnelig hadde dette tempelet en hule som et kapell men det har nå blitt restaurert til et vakkert og storslått sandsteinskapell med delikate utskjæringer rundt kapellet som dekker hulen.

Hovedattraksjonen til templet i tillegg til arkitekturen er en stalaktittbesatt hule sammen med en imponerende rosa sandsteinshelligdom, komplett med intrikate buddhistiske utskjæringer og bilder.

Wat Tham Khao Noi

Wat Tham Khao Noi er mest gjenkjennelig fra sin imponerende kinesisk arkitektur i en høy pagodestil. Tempelet er faktisk en av to vietnamesisk-influerte strukturer i området, og den øverste plattformterrassen gir fantastisk panoramautsikt over de omkringliggende områdene.
Tham Khao Noi har stått på dette stedet i nesten 150 år, ved siden av det tidligere omtalte Tiger Cave Temple. Wat Tham Khao Noi er et gammelt tempel med mer enn 130 års historie, og tempelkomplekset har en chedi, en ordinasjonshall og noen få omkringliggende bygninger.

Wat Tham Mangkon Thong

Wat Tham Mangkon Thong er et imponerende tempel på en bakketopp med et ganske unikt sideshow ved hjelp av en “flytende nonne”. Som mange av de andre templene i regionen har dette stått i hundrevis av år i og rundt en naturlig kalksteinshule. 
Tykk vegetasjon er rikelig rundt templet, og tilgangen kan ikke være lett for alle, da den kommer i form av 95 bratte trinn flankert av den mystiske Thai Naga langs rekkverkene.

Tempelet inneholder også naturlige hulehelligdommer, og noen inneholder nedfelte buddhistiske bilder som er mer enn hundre år gamle. Det er også et lite museum, med håp om ulike buddhistiske og andre lokale relikvier som har blitt funnet gjennom årene.

Tham Krasae – Lum Sum

Etter en times tid på Burmabanen kommer du til en liten stasjon ved Lum Sum.

Her finner du hulen kjent som Tham Krasae (Tham betyr hule på thai), en stor kalksteinshule som har blitt fylt med Buddha-statuer.

Toget stopper ved Lum Sum, og gir passasjerene noen minutter til å sjekke ut Tham Krasae og utsikten langs broen.

Det er ikke så imponerende som noen av de andre Buddha-hulene du finner andre steder rundt Thailand, men det er verdt å sjekke ut under stoppet.

Ikke somle, toget vil kjøre uten deg.

Wat Sam Prasop

To timer opp motorveien fra Hellfire Pass ligger byen Sangkhla Buri, som ligger på den nordlige kanten av Khao Laem-reservoaret.

Sangkhla Buri er et populært reisemål for thailendere som ønsker å oppleve en avslappet, autentisk måte å leve på som har gått tapt i de store byene, men byen er fortsatt utenfor radaren for de fleste utenlandske turister.

Byen har en rekke attraksjoner, med den mest populære er berømte sunkne tempelet, Wat Sam Prasop.

Templer å besøke i andre provinser

3 thoughts on “Bli med når vi utforsker templer i Kanchanaburi”

Leave a Reply