Ovnsrett med Kjøtt, Rotgrønnsaker, Hvitløk, Timian og Tomater



Gled deg til denne umami opplevelsen!


Velkommen til min kulinariske verden! 😂
I dag skal jeg dele en oppskrift som varmer både kropp og sjel – en deilig ovnsrett med mørt kjøtt, fargerike rotgrønnsaker, aromatisk hvitløk, frisk timian og saftige tomater.
Denne retten er perfekt for de kjøligere dagene når du lengter etter noe smakfullt og næringsrikt.
Forbered deg på en enkel, men imponerende rett som fyller huset med deilige dufter og tilfredsstiller smaksløkene til både store og små.
La oss komme i gang med å lage denne hjertevarmende ovnsretten!
Denne retten er absolutt best med oksekjøtt, men i dag hadde jeg svinekjøtt, så da måtte det bli det.
Dette er egentlig ikke noe oppskrift, mer fantasi med gode råvarer og reste grønnsaker.
Men jeg skal alikevell forsøke med ord og bilder å gi deg en viss oppskrift.
Når det er sagt, her kan du ikke gjøre noe galt, lag den med dine favoritt urter og krydder.
Da starter vi:


Ta ca 500 g Oksekjøtt eller svinekjøtt (eller kun grønnsaker)
Del formen i tre, en del med kjøtt, en med gulrot og en med poteter.
Jeg skreller aldri grønnsaker, kun god vask, det er under skallet alle som er sunt for oss sitter og det vil jeg ha med.
Så da blir det vel ca 500 g poteter og 300 g gulrot.
Her kan du bruke kålrot sammen med potetene og gulroten men det hadde ikke jeg i dag.
2 gule løk i båt-skiver
2-4 fedd hvitløk (hvitløk kan droppes om du ikke liker det)
Deretter tok jeg i dag oppi et glass med spagettisaus og en boks med knuste tomater.
I formen tok jeg godt med rapsolje og ca 25 g stekesmør på toppen.
Krydret godt med havsalt, peppermix, fersk timian og organo. Rett fra drivhuset 👌🏻 🤩
Jeg elsker chili så i mine gryter er det mye chili, både fersk, som flak og krydder.
Det er derfor jeg kaller den sprek.


Deretter vender jeg alt sammen, slik at krydder for satt seg sikkelig og grønnskaer og kjøtt fordeles ut i formen.


Formen settes så i en forvarmet stekovn på 200 grader.
Og der kan den stå å kose seg i 2 timer minst.
Gjør alt ferdig dagen før og la den stå halve tiden, ta den ut og fortsett dagen etter når du skal spise den, da sparer du tid og smakene får satt seg sikkelig.
Tips til severing:
Rømme topping med fersk timian
Tzatziki er også godt til denne retten
Server gjerne med ferske rundstykker eller enkle nan liknende brød som jeg legger oppskrift på under her 😍
Ingenting er som en ovnsrett dagen etter 🤩