Sank av våren for mat og medisin

Matplanter

Bjørk
Bruk: Bjørkesaft kan tappes og brukes som drikkesaft eller kokes til sirup. De små bjørkebladene kan brukes til te.

Brennesle
Bruk: Perfekt i suppe eller smoothie. Brennesle mister sin “brennende” effekt etter oppvarming eller blending 

Skvallerkål
Bruk: Kan erstatte spinat og grønnkål i supper og smoothies. Plukk de ferske skuddene 

Ramsløk
Bruk: Bladene smaker som hvitløk og kan brukes i supper, som krydder, eller til å lage ramsløkssmør 

Løvetann
Bruk: Bladene kan brukes i salater, blomstene kan friteres som snacks, og roten kan brukes til å lage kaffe. Bladene kan også tørkes og brukes til te 

Granskudd
Bruk: De lysegrønne skuddene kan brukes sammen med hvit fisk, til å lage sirup, eller som te.

Meldestokk
Bruk: – mild, næringsrik spinatlignende plante

Medisinplanter

Kvann
Bruk: Unge stengler kan spises rå eller tørkes og kokes som te. Blomstene kan kokes og blandes med melk 

Engsyre
Bruk: Kan brukes i salater og som garnityr. Har en syrlig smak som kan være oppfriskende 

Geitrams
Bruk: Nye skudd kan stekes i smør og smaker som asparges 

Groblad
Bruk: – til te, omslag ved sår og stikk

Forsiktighetsregler

  • Vær 100% sikker på hvilken plante du plukker før du spiser den.
  • Høsting: Høst bærekraftig og unngå å skade plantens naturlige habitat.

Håper denne listen hjelper deg med å finne nyttige planter i naturen! 🌿

Du vil finne oppskrifter og hvordan du kan bruke flere av disse i ulike innlegg, søk etter urten du vil lære mer om i søkefeltet.

Legger ved en av de under her:

Leave a Reply