Saftig og enkel Svampe kake med jordbær i formen

Perfekt til dåp, konfirmasjon, sommeravslutninger eller 17 Mai 👌🏻

Ingredienser:

4 egg
150 g sukker
1 ts vaniljesukker
120 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss melk
2 ss smeltet smør (valgfritt – gir litt rikere smak)
300 g friske jordbær (renset og delt i to eller fire)

Slik gjør du:

Forvarm ovnen til 175 °C. Smør en rund springform (22–24 cm), og dekk gjerne bunnen med bakepapir. Pisk egg, sukker og vaniljesukker til en tykk eggedosis. Det tar ca. 5–7 minutter med mikser.
Den skal være lys og luftig. Bland mel og bakepulver, og sikt det inn i eggedosisen.
Vend forsiktig sammen med melk og evt. smeltet smør. Bruk slikkepott, og pass på å beholde luftigheten.

Fordel jordbærene i bunnen av formen – legg dem gjerne med snittsiden ned for finest resultat. Hell røren over jordbærene og glatt ut overflaten forsiktig. Stek midt i ovnen i ca. 30–35 minutter, eller til kaken er gyllen og fast.
Test med kakepinne. Avkjøl i formen i 10–15 minutter før du løsner den. Kaken kan gjerne serveres opp-ned (med jordbærene på toppen), eller du kan snu den hvis du ønsker en mer “skjult” bær-effekt.

Serveringstips:

Nydelig med litt melisdryss, vaniljeis, pisket krem eller crème fraîche ved siden av.
Kan også lages med en blanding av bær, som bringebær og blåbær sammen med jordbær.

Kan lages i rundform eller også som rullekake 🤩

Svampekake med jordbær – en bit av barndommens sommer

Myk, søt og enkel – bakt i langpanne med kjærlighet

Noen kaker trenger ikke så mange ord.
De bare smelter på tungen og får deg til å smile, som om noen akkurat hvisket: “Du er hjemme nå.”

Denne svampekaken er akkurat slik.
Lett, luftig og saftig – med jordbærskiver som ligger som små overraskelser i deigen. Når den kommer ut av ovnen, gyllen og varm, drysses et slør av melis over toppen.
Og da skjer det noe magisk.
En enkel langpannekake blir til ren glede.

Serveres med en kule vaniljeis, noen friske jordbær og et mynteblad – og du har smaken av vår og sommer, på én tallerken.

hennysway

Leave a Reply