Saftig Naan brød og Mango Lassi

Saftig brød på 10 minutter, trenger ikke ovn for steking.
De saftigste brødene jeg noen gang har smakt.og alle har 10 minutter til rådighet, håper du prøver 🤩

4 kopper mel (480 g)
1 kopp yoghurt (220 g)
3/4 kopp vann (200 g)
1 pakke bakepulver (10 g)
1 teskje med salt (8 g)
1 teskje vegetabilsk olje (15 ml)

Pensle på toppen av deigen før og etter steking:
olivenolje (3 1/2 ss eller 50 ml)

Ta alle ingrediensene sammen i en bolle.
Elt deigen smidig med hendene, når deigen er eltet godt sammen, ta olivenoljen over deigen og elt den sammen igjen, til du får en glatt og smidig deig.

Ta litt mel på en bakeplate eller rett på bordet og trykk deigen lett utover.
Del deigen i to like store deler, deretter deler du hver de avlange delene i mindre deler (som når du lager pitabrød).

Rull de sammen i hånden akkurat som med rundstykker bare litt større.
Så kjevler du hver og en av deig bollene med litt mel på bordet til flate runde emner (som liten pizzabunn).
Stek de deretter rett i stekepannen eller på takke om du har det, de vil etterhvert ese ut og se ut som pitabrød.

Når de er stekt, faller de sammen igjen men er da saftige deilige små naan brød, tyrkiskebrød som du pensler med olivenolje før du spiser de.
Du kan selvfølgelig tilsette ulike krydder, urter som hvitløk, litt ost eller andre gode krydder.
Disse passer supert til supper, gryteretter, fingermat, tilbehør og helt perfekt til Indisk, Tyrkisk og Gresk mat.

Yoghurtbrød kan være en sunn del av kostholdet ditt, spesielt hvis det er laget med sunne ingredienser og i moderate mengder. Her er noen grunner til at yoghurtbrød kan være en sunn matvare:

  1. Protein: Yoghurt er en god kilde til protein, og når den brukes i brød, bidrar den til å øke proteininnholdet, noe som er viktig for muskelvekst, reparasjon av vev og generell helse.
  2. Næringsrike ingredienser: Yoghurtbrød laget med hvetemel og gresk yoghurt kan være en kilde til viktige næringsstoffer som karbohydrater, fiber, kalsium, fosfor og vitaminer fra mel, samt proteiner og probiotika fra yoghurten.
  3. Mindre fett: Yoghurtbrød laget med yoghurt og mindre olje eller smør kan ha lavere fettinnhold sammenlignet med noen andre typer brød.
  4. Fordøyelseshelse: Yoghurt inneholder probiotika, sunne bakterier som kan bidra til å opprettholde en sunn balanse av tarmbakterier og dermed forbedre fordøyelsen.
  5. Lavere sukkerinnhold: Avhengig av oppskriften, kan yoghurtbrød være lavt i sukker sammenlignet med søtere bakverk, spesielt hvis det er laget uten tilsatt sukker.

Verdens beste Mango Lassi

Indisk lassi er en deilig og forfriskende drikk som er svært populær i India og andre deler av verden. Den er laget av yoghurt blandet med vann, krydder og søtning etter smak.
Lassi kan være søt eller salt, og den kan også være tilsatt frukt eller urter for ekstra smak.

Lassi har flere potensielle helsefordeler:

  1. God kilde til probiotika: Yoghurt er en kilde til probiotika, sunne bakterier som støtter fordøyelsessystemet og bidrar til en sunn tarmflora.
  2. Næringsrik: Yoghurt er en kilde til protein, kalsium og andre næringsstoffer som er viktige for god helse.
  3. Kan være lettere fordøyelig: Noen mennesker finner at yoghurtbaserte drikker som lassi er lettere fordøyelige enn melkebaserte drikker.

Alt i alt kan indisk lassi være et sunt og deilig valg som en forfriskende drikk, spesielt på varme dager eller som et tillegg til et balansert kosthold.

Enkelt og helt nydelig og til sterk mat eller bare en varm sommer dag.
Mango er det alle drikker og spiser i Asiatiske land når de spiser sterk mat, dette fordi mango kapsler den sterke maten inn og hindrer at du brenner i mage og tarmer.

1 kopp vanlig yoghurt
1/4 kopp melk
2 kopper frossen mango
2 ss honning
1/4 ts kardemomme

Gjør alt i en mikser/blender og drikk den fersk 👌🏻

Håper disse 2 oppskriftene faller i smak 🙂 disse er enkle og sykt gode begge to.
Prøv da vel 🤩

Prøv også andre av mine favoritter
Papaya salat passer supert til stekt og grillet mat eller bare alene.
Verdens beste nuddelsuppe med biff

One thought on “Saftig Naan brød og Mango Lassi”

Leave a Reply