Changwat Petchaburi provinsen

Phetchaburi er en provins som er kjent for sin naturlige sjarm med strender og fjell. Provinsen ligger ikke så langt fra Bangkok, så det er et av de mest besøkte turistmålene av thaier og utenlandske reisende.

Petchaburi ligger på den nordvestlige kysten av Thailandbukta og grenser til Myanmar (Burma) i vest, hvor de tette jungeltoppene i Tanaosri-området fungerer som en naturlig deling mellom Thailand og Myanmar.

I den nåværende Ratanakosin-epoken har Petchaburi endret karakter til en by med sjarmerende skjønnhet, med fredelige badebyer og fantastiske naturreservater. Tre konger fra Ratanakosin-perioden, kong Rama IV, V og VI etablerte sine tilfluktssteder for regntiden her, og bygde hver et palass med navn henholdsvis Phranakhonkhiri, Phraramrajanivet, Phrarajnivesmarugadayawan. Følgelig er Petchaburi også kjent som Muang Sam Wang, byen for de tre palassene.

Petchaburi-provinsen er også kjent for sin fantastiske historiske park, gamle templer, fantastiske strender og grotter, samt et stort utvalg av lokal mat og fersk sjømat. Petchaburi har også en populær ferieby, Cha-Am, som er det fremste strandferiestedet i provinsen.

En enkel flukt fra Bangkok, Phetchaburi (เพชรบุรี) og kun 30 -45 min fra Hua Hin, bør være på alle kulturreisendes reiserute.
Her finner du de vakreste templer, palasser og hulehelligdommer, men best av alt er Phetburi, som det vanligvis kalles, fortsatt en uberørt og stort sett uturistisert provinsby, komplett med elvemarkeder og gamle teakbutikker.

Provinsen Petcaburi består av 8 distrikter
  • Mueang Phetchaburi
  • Khao Yoi
  • Nong Ya Plong
  • Cha-am (Hua Hin sin næremeste nabo mot nord)
  • Tha Yang
  • Ban Lat
  • Ban Laem
  • Kaeng Krachan (Her finner du nasjonal parken)
Her finner du også Kaeng Krachan National Park

Thailands største nasjonalpark er overraskende nær sivilisasjonen, men skjuler et intenst virvar av villmark som ser relativt få turister. Det er først og fremst flott for sommerfugler og fugler. Opptar en overlappende biosone for fugler som det sørligste stedet for nordlige arter og det nordligste stedet for sørlige arter, og huser over 400 fuglearter.
Parken, bortsett fra Pa La-U-fossen, en populær dagstur fra Hua Hin, stenger fra august til oktober.

Det dyrelivsrike Ban Krang-området har en fin natursti på 2,5 km. I mellomtiden er Panoen Thung et fantastisk utsiktspunkt opp en 4WD-vei; sjekk om den er åpen før du drar ut.

Fantastiske templer og palasser i Petchaburi

I innlegget under kan du lese om alle de fantastiske templene, palasset og den hellige grotten. Klikk på innlegget for å lese.

Se videoene under fra denne fantastiske parken. (reisebrev fra Youtube)

Travel to Petchaburi Thailand (reisebrev fra YouTube)

Trykk på innleggene under for mer fra Phetcaburi
Fantastisk restaurant midt i ris-åkeren
Bansuan i Cha Am distriktet
Balsam for sjelen

Leave a Reply