Oscar’s Restaurant i Horten – En Tyrkisk Matopplevelse

Storgata 21, 3181 Horten

I dag har vi feiret Henrik sin bursdag, og i den forbindelse valgte vi å spise på en av de lokale restaurantene i Horten.

Oscar`s Restaurant har vært her i en årrekke, alltid gjester og duften på utsiden vitner om et verdenskjøkken vi begge elsker.
Flere besøk til Tyrkia har gitt oss både erfaring og gleden av deres mattradisjoner, ulike tradisjons og kultur retter og ikke minst deres unike krydderblandinger.

Restauranten har både innendørs og utendørs servering med alle rettigheter, nydelig glassveranda mot Storgaten, og et ute område rett ved hovedinngangen.

Variert meny, noe for en hver smak (kun 2 av sidene under)

Vi valgte begge Oscar`s Spesial i dag, men jeg hadde lest at både Ottoman Lammegryte og Pepperbiff var 2 retter som ofte blir nevnt med topp score og anbefaling.

Oscar`s Spesial er en rett med biffkjøtt, kjøttdeig, løk, paprika i en lefse med ost på toppen.
Den serveres med bulgur, salat, rømmedressing og salsadressing.

Med 2 iskalde Efes øl og en vanvittig god vente rett bestående av et rykende varmt Tyrkisk brød og hjemmelagd hvitløkssmør var allerede matopplevelsen ivaretatt.

Under ser du deres bilder av retten vi bestilte.

Vi feirer bursdagen til Henrik her på Oscar`s

Livet må feires, og det å få ett år til er ingen selvfølge 🎂 🥂
Gratulere med dagen min kjære mann og beste venn ❤️🇳🇴

Damlaya damlaya göl olur.

En stille Lørdagskveld i sentrum, konserter, festivaler, hager og strender frister nok mer enn sentrumsgater.
Men for oss var det helt perfekt, vi storkoste oss her med utsikt over brostein og gamle by bygninger.

Så kom rettene våre på rykende varme keramikk tallerkner…….. 👌🏻

Takk for nydelig mat og god service, vi kommer tilbake og vi gleder oss allerede til å prøve ut andre retter fra menyen.

Henrik fikk også en helt fantastisk avslutning på sin bursdag denne Lørdagskvelden hos dere.

Kos deg med denne vakre låten

Sezen Aksu er en av Tyrkias mest kjente og elskede artister, og “Gülümse” er en av hennes mest ikoniske og vakre sanger.
Sangen betyr “Smil” på norsk og har en melodi som både er berørende og inspirerende.

Hva er så unikt med Tyrkisk mat?

Tyrkisk mat er kjent for sin rike smak, mangfold og dype historiske røtter. Her er noen aspekter som gjør tyrkisk mat unik:

Mangfold og Regional Variasjon

Tyrkia har en rik geografisk variasjon som reflekteres i maten. Kystområdene har tilgang til fersk sjømat, mens innlandsområdene byr på kjøttretter og meieriprodukter. Hver region har sine spesialiteter, fra Egeerhavets lette, oljebaserte retter til Sørøst-Anatolias krydrede kebaber.

Bruken av Friske Ingredienser

Tyrkisk mat legger stor vekt på bruk av ferske og lokale ingredienser. Grønnsaker, urter og krydder brukes rikelig, og det er en sterk preferanse for sesongbaserte produkter. Dette gir maten en frisk og autentisk smak.

Krydder og Urter

Tyrkiske retter bruker en balansert blanding av krydder og urter som paprika, spisskummen, mint, persille og dill. Dette gir maten en kompleks og aromatisk smak uten å være overveldende.

Tradisjonelle Teknikker

Matlagingsteknikkene i tyrkisk mat er ofte tradisjonelle og tidkrevende. Mange retter blir langsomt kokt eller grillet, noe som fremhever smaken av ingrediensene. For eksempel, retter som “dolma” (fylte grønnsaker) og “sarma” (fylte vinblader) krever tålmodighet og presisjon.

Meze-kultur

Tyrkia har en rik meze-kultur, som innebærer et utvalg av småretter som serveres før hovedmåltidet.
Disse inkluderer retter som hummus, baba ganoush, ezme (krydret tomatsalat) og forskjellige typer ost og oliven. Meze fremmer deling og sosialt samvær rundt bordet.

Unike Brød og Bakverk

Tyrkisk mat inkluderer et bredt spekter av brød og bakverk. Fra “pide” (tyrkisk pizza) til “simit” (sesamring) og “baklava” (filodeig fylt med nøtter og honning), er bakverkene kjent for sin rikdom og variasjon.

Te og Kaffe-kultur

Tyrkisk te og kaffe er en viktig del av det sosiale livet i Tyrkia. Tyrkisk kaffe er kjent for sin sterke smak og rike tekstur, mens te (çay) serveres i små glass og nytes hele dagen.

Søte Desserter

Tyrkiske desserter er ofte svært søte og laget med ingredienser som honning, nøtter og tørket frukt. Kjente desserter inkluderer “baklava”, “künefe” (ostekake med søt sirup), og “lokum” (tyrkisk delight).

Yoghurtens Rolle

Yoghurt spiller en stor rolle i tyrkisk mat, både som en ingrediens og som et tilbehør. “Cacık” (yoghurtsalat med agurk og hvitløk) og “ayran” (salt yoghurtdrikk) er bare to eksempler på hvordan yoghurt brukes i tyrkiske retter.

Tyrkisk mat er en harmonisk blanding av smaker og teknikker som har utviklet seg over århundrer, påvirket av forskjellige kulturer og tradisjoner.
Det er denne mangfoldige og smakfulle arven som gjør tyrkisk mat så unik og elsket over hele verden.

Så ta turen til Oscar`s Restaurant i Horten og bli tatt med på en historie av tradisjoner, ulike kulturer og harmoniske smaker 🤩

Tyrkisk mat er bare heeeeeelt nydelig!

Leave a Reply