Ninh Binh – Nord Vietnam

“Ha Long on Land” – Ninh Bình

Ninh Bình er en liten by i Red River Delta i Nord-Vietnam. Det er hovedstaden i Ninh Bình-provinsen.
Ninh Binh er kjent for sin vakre natur og utrolige landskap, fra gamle templer til skjulte grotter og grønne rismarker, og er en av de beste reisemålene i Vietnam.
Besøker du Vietnam på en tid av året der Ha Long Bay ikke er et alternativ, anbefaler jeg på det sterkeste en tur til Ninh Binh.
Vi har vært begge steder og de er utrolig vakre på hver sin måte, et sted du bør få med deg om du er i Nord Vietnam noen dager.
Rett og slett overveldende vakkert!

Ninh Bình’ betyr ‘rolig og flat’ på vietnamesisk og kinesisk, noe som gjenspeiler stillheten i landskapsregionen. Området Tràng An betyr ‘lang fred’ for å betegne dets fred, og området er også oppkalt etter den kinesiske hovedstaden Chang’an.

Bilder hentet fra internett

“Halong Bay på land” er et annet navn på Ninh Binh. Dette stedet blir mer og mer populært og kjent på Vietnams turistkart og for innenlandske så vel som utenlandske turister.
Selvfølgelig er Halong Bay og Ninh Binh under sikker sammenligning blant de mest fremragende naturlandskaper du vil finne i Vietnam.

Rundt 90 kilometer sør for Hanoi, Ninh Binh, hjemmet til Hoa Lu (den gamle hovedstaden i Vietnam under Dinh-dynastiets regjeringstid 968-980), ble oversett av utenlandske turister i årevis.
Provinsen, som er kjent for sine elvebåtturer gjennom kalksteinskarst-fjelloverganger og rismarker, ble først et turistområde etter at Hollywood-filmen «Kong: Skull Island» ble spilt inn der i 2016.

Ting å oppleve i Ninh Binh
 • Padle en kajakk langs det helt fantastiske vannet i Trang An
  Trang An er et naturlig eventyrland som kan skilte med et fantastisk landskap med ruvende karstfjell, frodige skoger og uberørte vannveier. Å padle en kajakk langs vannet i Trang An lar deg fordype deg i skjønnheten til denne destinasjonen. Når du navigerer gjennom labyrinten av kalksteinsformasjoner og rolige vannveier, vil du føle en følelse av fred og ro som er vanskelig å finne andre steder. Stillheten i omgivelsene blir bare avbrutt av sporadiske lyder av dyreliv og den milde lappingen av vannet mot kajakken din.

Bilder hentet fra internett

 • Ta en båttur på Ngo Dong-elven i Tam Coc
  Tam Coc ligger i Hoa Lu, Ninh Binh, og er en skjult perle som venter på å bli utforsket. Blant de beste tingene å gjøre i Ninh Binh er å ta en båttur på Ngo Dong-elven, som tilbyr en fredelig og naturskjønn måte å utforske området på. Båtturen tar deg gjennom den storslåtte Tam Coc, kjent som “Ha Long Bay på land”. Dette området er et nettverk av huler og grotter dannet av erosjon av kalkstein, inkludert Hang Ca-, Hang Hai– og Hang Ba-grottene, hvor du kan beundre imponerende stalaktitter og stalagmitter. Mens du driver langs elven, kan du også være vitne til lokalbefolkningen som fisker og pleier avlingene deres. En båttur på Ngo Dong-elven er en mulighet til å unnslippe byens kjas og mas og fordype deg i stillheten på landsbygda. Den friske luften, det klare vannet og de naturlige omgivelsene gir en følelse av avslapning og fred.
 • Beundre de imponerende eldgamle landsbyene i Co Vien Lau
  Co Vien Lau er en unik attraksjon i Ninh Binh som gir besøkende et innblikk i det tradisjonelle landsbylivet i Nord-Vietnam på 1600- og 1900-tallet. Med et areal på rundt 20 000 kvadratmeter, viser Co Vien Lau frem over 20 eldgamle hus fra forskjellige landsbyer i den nordlige deltaregionen. Hvert hus har blitt restaurert til sin opprinnelige tilstand, sammen med et felleshus, landsbyport, lokalt marked, landsbyveier og andre typiske strukturer som finnes i tradisjonelle vietnamesiske landsbyer.
 • Nyt fantastiske turstier i Bich Dong Pagoda
  Bich Dong Pagoda er et must-besøk destinasjon for alle reisende som utforsker Ninh Binh. Pagoden ligger ved foten av et kalksteinsfjell og består av tre templer: Ha, Trung og Thuong Pagoda. Det unike med Bich Dong Pagoda er at den er bygget inn i fjellet, med hvert tempel plassert på et annet nivå, og tilbyr fantastisk utsikt over det omkringliggende landskapet.
 • Sjelero ved Bai Dinh Pagoda
  Bai Dinh Pagoda er det største buddhistiske komplekset i Sørøst-Asia, og tilbyr en rolig atmosfære perfekt for å roe sinnet og berolige sjelen. Det vidstrakte komplekset ligger i den vestlige skråningen av Dinh-fjellet. Den har mange templer, helligdommer og pagoder spredt over et stort område med fantastisk naturlig skjønnhet. Når du utforsker komplekset, vil du være omgitt av vakre hager, rolige dammer og praktfulle statuer av Buddha og andre religiøse figurer.
 • Utforsk hellige templer som tilber føydale konger i Hoa Lu gamle hovedstad
  Hoa Lu Ancient Capital er et kulturelt rikt og historisk betydningsfullt sted i Vietnam som definitivt er verdt å utforske. Etablert for over tusen år siden, fungerte det som det politiske og kulturelle sentrum av Vietnam under Dinh- og Le-dynastiene.
  En av hovedattraksjonene til Hoa Lu er de hellige templene som tilber føydale* konger, inkludert Dinh- og Le-dynastienes grunnleggere.
  Disse templene er viktige ikke bare for deres historiske verdier, men også for deres fantastiske arkitektur, intrikate design og vakre omgivelser. De tilbyr besøkende en unik mulighet til å lære om Vietnams rike historie og kultur.
  *(Føydalisme er et begrep som i dagligtale brukes om politiske systemer hvor tilnærmet all politisk, økonomisk og militær makt ligger i hånden på arvlige eliter.)
 • Mua Cave Viewpoint – bedre utsikt over dette området finner du neppe
  På bildene under ser du både Hoa Lu og Mua Cave Viewpoint.
 • Ta fantastiske bilder i “eventyrlandet på jorden” – Tuyet Tinh Coc
  Tuyet Tinh Coc er en populær attraksjon i Ninh Binh som ikke bør gå glipp av. Dette fantastiske naturlige vidunderet av et landskap, kalles ofte “eventyrlandet på jorden” på grunn av det fantastiske landskapet og den rolige atmosfæren. Tuyet Tinh Coc har krystallklart vann omgitt av høye kalksteinsklipper og frodige grøntområder, og skaper et pittoresk landskap som er perfekt for fotografentusiaster. Besøkende kan ta en rolig båttur på innsjøen, nyte de rolige omgivelsene og ta uforglemmelige bilder av den naturlige skjønnheten.
  “Den vakre blåe sjøen”
 • Se solnedgangen ved Van Long Wetland Nature Reserve
  Van Long Wetland Nature Reserve er et unikt reisemål i Ninh Binh som gir besøkende en sjanse til å koble seg til naturen og være vitne til den fantastiske skjønnheten til et våtmarksøkosystem. Den virkelige magien kommer imidlertid ved solnedgang. Å se solnedgangen i Van Long Wetland Nature Reserve er blant tingene du må prøve i Ninh Binh. De gylne fargetonene til solnedgangen bak kalksteinsfjellene skaper en romantisk atmosfære. Stillheten i vannet og lyden av naturen vil ta deg til en annen verden. Du har en perfekt setting her for å slappe av, slappe av og lade opp. Perfekt for deg som elsker å fotografere fugleliv og andre vakre motiver i krystallklart vann.

Det er selvfølgelig mer å se og oppleve her i Ninh Binh, det er mange gode sider og blogger du kan lese på internett. Jeg har samlet noe av det vi opplevde som det vakreste på vårt besøk til denne byen og dette området.

Fra Ninh Binh til Phong Nha

Paradise Cave

Dark Cave

Overnatting i Ninh Binh – Tam Coc Bungalow

Tam Coc Nature er omgitt av kalksteiner, innsjøer og rismarker, og tilbyr rolige rom med fjellutsikt i Ninh Binh. Overnattingsstedet har en restaurant og bar samt hage. Du kan dra nytte av gratis Wi-Fi overalt. De private rommene har sittehjørne, eget bad, balkong over vann eller terrasse med utsikt over kalkstein, innsjøer og jorder.

Du finner flere slike vakre overnattingssteder i Tam Coc.

Vår tur til Ninh Binh – Juli måned

Vår plan denne turen til Vietnam var egentlig cruise på Ha long Bay på Dragon Pearl II. På grunn av tropiske stormer ble Ha Long Bay stengt og vi måtte endre på våre planer.
Det var da vi fant Ninh Binh – “Ha Long on land”, og det var en fantastisk og god erstatter. Vi hadde alle en minneverdig opplevelse, vi bærer med oss videre i livet.
Ha Long Bay besøkte vi et par år senere, men disse to er allikevel så ulike opplevelser at jeg anbefaler alle å få med seg begge disse ekstraordinære eventyraktige stedene. Du har neppe sett eller opplevd noe vakrere, sjekk allikevel tidspunktet for din tur, du vil ikke oppleve disse vakre stedene i kø med andre turister.
Her vil du nyte ro, stillhet og vakker slående natur uten for mange andre forstyrrelser. 😍

Husk å ta med noe å ha på hodet og smør deg godt, solen varmer godt her og til tross for høye kalkstensfjell er det lite skygge midt på vannet.
Lotusblader fungerer også utmerket godt.

Under ser du bilder fra de beskrevne stedene over i innlegget.

Og for dere som jakter verdensarvesteder, Tam Cốc-Bích Động er et en del av Tràng An Scenic Landscape Complex UNESCOs verdensarvsted.

Tradisjonelt regnes tiden mellom november og april for å være den beste for å besøke Ninh Binh. Men det er først og fremst ut fra vær og temperatur. Reiser du mellom mai og juli eller i september og oktober, får du opplevd høysesongen for innhøsting og landskapets fargeprakt.
Og ikke minst, så får du betraktet og opplevd dette stedet uten for mange turister.

Som dere ser av bildene var vi ganske alene i dette slående vakre landskapet.

Se andre innlegg fra våre besøk til Nord Vietnam

Trykk på bildene under eller bruk søkefeltet foran i bloggen for mange vakre opplevelser i Vietnam og andre steder i Asia og resten av verden.

Ha Long Bay
Vakre Sa Pa med Victoria express og hotell

Leave a Reply