Natur & Pønk på Redninga

Med HAM – Hortens Alternative Mannskor

Endelig en musikk opplevelse i Horten igjen

Da søster og svoger spurte oss om vi ønsket å være med på Redninga for å se/høre en konsert, var vi egentlig ikke helt i stemning til det, men når jeg leste litt om dette musikk prosjektet ble jeg veldig nyskjerrig.
Dette er musikk i min gate, musikk som blander naturens lyder med rytmisk sjelero.
Og med en kombinasjon av HAM koret, kunne dette bli noe helt nytt og annerledes.
Så ja, etter hvert gledet vi oss til å finne på noe med familie i en ellers grå Februar lørdag.

Det var første gang for alle inne på Redninga, lokalene er åpne og med god plass, sittegrupper og en stor godt lyssatt scene.

Og med Robert Hauge på lyd, gledet vi oss alle til denne musikk opplevelsen.

Matho & the Molecule Man

Denne konsert opplevelsen startet kl 21.00, og her ble du satt i en meditativ stemning øyeblikkelig.
Med rytmiske toner og fantastisk perkusjon fra Andreas Barth, svevende mystiske natur musikalske scenetepper av Thortrillion på synth, ble jeg dratt inn i et univers der naturen skriker, vugger og beroliger oss med dens egne fortellinger.
Marianne Eide forsterket opplevelsen med vakker vokal, stemme effekter og tekster med fortellinger du ikke bare hører, men også føler.
Ja dette var vakkert! og noe jeg ønsker å høre mer av.

Men dette var kanskje ikke stedet for en slik musikk opplevelse, her var det altfor mange som var kommet for å feste. Og allerede før konserten var i gang, var flere ganske legge klare etter min mening.

Under mesteparten av den første konserten ble musikken overdøvet av berusede snakkesalige menn på bordet bak oss, det ble umulig etterhvert å få med seg hverken tekst eller lydbilde, for deres intensjon var å snakke høyere enn musikken fra scenen.
Ikke er det bare respektløst ovenfor de som holder konsert, men også for alle oss som faktisk kjøpte billetter for å oppleve denne natur musikalske reisen.

Mitt forslag til Matho & Molecule Man er å spille på et konserthus, Horten kino, eller et sted der folk ikke er fulle før en slik konsert starter. Passer kanskje supert for HAM sin musikk men ikke for en meditativ musikk opplevelse.

Når det er sagt, dere var utrolig bra og jeg gleder meg til å oppleve dere igjen, kanskje med et synsutrykk i bakgrunn for en mer helhetlig opplevelse. 🤩

Sett deg tilbake og lytt
HAM – Korsang, Pønk og Hardcore

Ikke noe tvil om at dere skaper stemning 🤩 og om poenget med koret er å kose seg både for kormedlemmene og de som ser på, gjør dere noe riktig.

SKÅL

Korsang på en bar/restaurant er kanskje ikke det de fleste er vant med men med låter som skaper allsang og engasjement så funker det fett.

Tidvis ustemte både i stemmer og kropper, men hva gjør vel det, hahah.
Likte også kombinasjonen med en av låtene de hadde sammen med Matho & Moleculemann.
Det funket og det så ut som om publikum likte det de hørte også, god stemning.

Kortet HAM

Må også gi en en hands up til dirigent Lise Kristina Røed, du har en en vrien jobb med å få alle medlemmene til å se på deg samtidig, men med musikkglede, uhøytidelighet og humor funker det meste.🎶🤩
Gøy å se dere var det iallefall.

Andre musikalske opplevelser i Horten

Og snart er det tid for nok en Døra for andre, det gleder jeg meg stort til.

Leave a Reply