Nå kan du igjen spise brød…… for nå har det blitt trendy.
Heldigvis lar jeg meg ikke påvirke så mye men jeg benytter gjerne anledningen til å skrive et positivt innlegg om min følgesvenn brødet.

Når brødet får comeback
Det er noe vakkert med lukten av nybakt brød. Den sniker seg inn i sansene, minner oss på alt som er ekte, nært – og menneskelig. Kanskje er det derfor vi igjen vender oss mot karbohydrater med et smil i munnvikene. Etter år med «nei, takk» til brød, pasta og boller, er det som om vi endelig sier ja igjen.
På sosiale medier bugner det nå av store, saftige sandwicher, luftige boller og gyllenstekte poteter. Folk deler bilder av frokoster som ser ut som små kunstverk – og det er ikke lenger «forbudt» å kose seg.
Tvert imot. Vi feirer matglede igjen, og lar de gode smakene få den plassen de fortjener.
Kanskje handler det om mer enn mat. Kanskje er det et lite opprør mot alt som skal være perfekt. Et ønske om å lande i hverdagen, finne roen i et måltid som ikke krever annet enn at vi er til stede.
Et godt brød med sprø skorpe, litt smør som smelter langsomt, et dryss urtesalt og et øyeblikk av stillhet – det er også omsorg. Ikke bare for kroppen, men for sjelen.
Så la oss omfavne karbo-comebacket. La oss bake, smøre, dele og nyte. For kanskje er det i det enkle – i duften av nybakt og smaken av noe vi har savnet – at vi finner tilbake til litt mer av oss selv.

Min favorittsandwich akkurat nå
Hennysways rustikke frokostsandwich
Du trenger:
- 2 skiver grovt landbrød (gjerne ristet lett)
- Et tynt lag med kremet smør eller aioli
- Friske skiver av tomat og avokado
- Et par blader crisp salat
- Et speilegg eller et stykke stekt halloumi
- Et dryss chiliflakes og urtesalt
Halloumi er en fast, hvit ost som opprinnelig kommer fra Kypros. Den er laget av en blanding av geite-, sau- og noen ganger kumelk. Det som gjør den spesiell, er at den ikke smelter når den varmes opp, så den kan stekes eller grilles uten å miste formen.
Slik gjør du:
Smør brødskivene og legg på ingrediensene lagvis – gjerne litt rufsete, det skal se levende ut. Press forsiktig sammen, del i to, og server mens egget fortsatt er lunt og mykt.
Et enkelt måltid som smaker helg, selv på en helt vanlig tirsdag.

Jeg elsker et godt og sundt brødmåltid 👌🏻