Maruekhathaiyawan Palace

1281 Petcha-kasem Road Rama 6 Camp, Cha-Am, Phetchaburi

Kong Rama VI, også kjent som kong Vajiravudh, regjerte fra 1910 til 1925. Født i 1880, arbeidet kongen hardt for å fremme en følelse av stolthet og nasjonalisme i Siam, noe som ofte refereres til i dag som thaification og det relaterte begrepet thainess.

Han var en talentfull oversetter, forfatter, dramatiker, journalist, låtskriver og poet. Han skapte mer enn 2000 skriftlige verk av ulike typer, som dekker sosiale problemer, moral, kultur, patriotisme og andre temaer.
Mange av verkene hans var påvirket av hinduistiske tekster, særlig Ramayana.

Ramayana

Ramayana (sanskrit रामायण «Ramas vandring») er et indisk epos, et langt heltedikt som regnes som en av hinduismens viktigste og mest populære hellige tekster. Det er i henhold til tradisjonen skrevet av vismannen Valmiki ca. 800 f.Kr., men er i sin klassiske form antagelig sammenstilt ca. år 100, med bidrag av ulik alder.

Rama (right), seated on the shoulders of Hanuman, battles the demon-king Ravana.
Rama VI og Dronning Indrasakdi Sachi
Rama VI, sommerpalass i Hua Hin

Bygd kun av teak, er dette palasset tydelig unikt fra alle andre palass i Thailand.
Kong Vajiravudh, kjent som Rama VI, bygde palasset for den kongelige familien som et sommersted ved sjøen tilbake i 1923. Kongen tegnet palasset selv, med komfort i tankene, og hyret den italienske arkitekten Ercole Manfredi til å utføre sine ønsker.

Ercole Manfredi : Ercole Pietro Manfredi (født 2. juli 1883, død 9. juni 1973) var en italiensk arkitekt som bodde og arbeidet tidlig i det tjuende århundrets Siam (nå Thailand). Født i Torino, Italia, gikk han på Albertina Academy of Fine Arts før han reiste til Bangkok, hvor han var en av mange vestlige ansatt av den siamesiske regjeringen.Han gjorde betydelige karrierefremskritt gjennom hoffet til kong Vajiravudh, men forlot regjeringskontoret for å jobbe privat da landet gikk gjennom politiske endringer som avskaffet absolutt monarki og reduserte regjeringens sysselsetting av utlendinger. Men ved å adoptere en thailandsk identitet og livsstil, gifte seg med en thailandsk kvinne og bosette seg permanent, forble Manfredi en relevant og respektert figur i thailandsk arkitektur, og ble senere foreleser ved Chulalongkorn University.

Kjent som The Palace of Love and Hope, er bygningen er delt i 3 seksjoner forbundet med overbygde gangveier. 2 av gangveiene starter fra kongens rom og kvinners rom som fører direkte til stranden. Palasset er et nasjonalt kulturarvsted, og besøkende må kle seg sømmelig og behandle det som sådan.
Dermed er det å se dette arkitektoniske underverket helt klart et must-do på noens liste når du besøker Hua Hin.

Kong Rama VI brukte palasset, som også er skrevet som Marukhathaiyawan eller Mrigadayavan, som sommerbolig for ham og andre medlemmer av kongefamilien til sin død i 1925.

Kongens personlige oppholdsrom

Seksjonen kalt Phisarn Sakorn består av kong Vajiravudhs personlige oppholdsrom. Det er et soverom, et bad, et omkledningsrom, et studierom og spisestue. Kong Vajiravudh, som regjerte fra 1920 til 1925, var en stor dikter og mens han bodde på Maruekhathaiyawan Palace skrev litteratur i sin studie med utsikt over havet.

Dronningens personlige boligområde

Kongens kone, dronning Indrasakdi Sachi bodde i Samundra Biman-delen av palasset, som inneholdt en rekke rom, inkludert en stue, et soverom, et omkledningsrom og et bad, samt en korridor som førte til en badepaviljong på stranden.

HM Queen Indrasakdi Sachi
Sewakamart – delen

Sewakamart-delen ble brukt til offisielle funksjoner, kontorer og et teater hvor dramaer ble utført.

Når kongefamilien skulle komme for å bo i Maruekhathaiyawan Palace for sommeren, ville møblene bli flyttet dit fra Bangkok.

Etter kongens død i 1925 ble slottet liggende øde. I dag er det fullstendig restaurert, og du kan fortsatt se noen av kongens møbler som skrivebordet hans med blyanter og papir, sofa og seng. Vandre rundt palasset vil gi deg et sjeldent innblikk i hvordan den thailandske kongefamilien pleide å leve nesten et århundre siden.

Etter å ha besøkt palasset, kan du nyte en tur på naturstien i den omkringliggende mangroveskogen.

Hvor finner du kongens sommerpalass?

Maruekhathaiyawan sommerpalass ligger nesten halvveis mellom Cha-Am og Hua Hin i Phetchaburi-provinsen, rundt 10 kilometer sør for Cha-Am og 15 kilometer nord for Hua Hin inne i Rama VI militærleir.

Fra begge steder kan du enkelt og raskt nå det med taxi eller tuk-tuk. Det er også en lokal oransjefarget buss mellom Cha-Am og Hua Hin som stopper der på forespørsel.

Fra Bangkok kan du enten ta taxi, som vil ta rundt tre timer, eller med tog fra Hua Lamphong stasjon til Cha-Am og derfra med tuk-tuk.

Palasset kan besøkes hver dag unntatt onsdag fra kl. 08.30 til 16.30. Billettkontoret stenger kl. 16.00.

Rett i nærheten
I nærheten

Leave a Reply