
Trenger du noe søtt, syrlig, sterkt og godt til kjøttretter, grillrettene dine eller kanskje for å sette en ekstra twang på desserten din, er dette oppskriften for deg.
Det du trenger er følgende:





3 kopper med fersk anans i terninger (kan bruke hermetisert men da må de tørkes veldig godt ført).
1 kopp med tynne strimler av Jalapeño Chili pepper.
1 kopp eplecidereddik
2 kopper sukker (litt grov, gjerne brunt sukker)
2 ss sitronsaft
1 ts sennepsfrø
1/2 ts gurkemeiepulver (kan males selv av fersk gurkemeie men må da tørkes først)
Fremgangsmåte:
Bland væske og krydder i en bolle og bland det godt sammen.
Putt ananas og jalapena biter/skiver i et norgesglass eller ett rent glass som er tett.
Hell deretter over væskeblandingen med krydderet opp i glasset, helt opp så du får dekt ananas bitene, rist litt på glasset og sett det på et mørkt sted i romtemperatur, la det stå en ukes tid så smakene får satt seg.
En fantastisk side rett til mat som kyllingspyd, lammekjøtt, grillmat eller ved siden av en isdessert for eksempel.
