En forfriskende og kremet dessert kake som kombinerer den syrlige smaken av sitron med søte blåbær, perfekt for varme sammenkomster eller en spesiell anledning.




Ingredienser:
1 1/2 kopper graham kjeks smuler (bruk annen kjeks som bixit er hva du foretrekker)
1/4 kopp smeltet smør
8 oz kremost, myknet
1/2 kopp sukker
1 ss sitronskal
2 ss sitronsaft
1 kopp kraftig piskende krem
2 kopper friske blåbær
Sitronskall og ekstra blåbær til pynt
Beskrivelse:
Tilbered Crust:
Knus kjeksen (gjøres lett i en plaspose med å banke/kjevle.
Kombiner graham kjeks-smulene og smeltet smør i en medium bolle. Bland til smulene er jevnt belagt. Trykk blandingen fast i bunnen av en26 cm springform panne for å danne skorpen.
Sett kaldt.
Lag kremfyllingen:
Slå den mykgjorte kremosten og sukker sammen i en stor miksebolle til den er glatt og kremet.
Tilsett sitronskall og sitronjuice, blandes godt sammen
Pisk kremen:
Pisk den tunge fløten i en egen bolle til stive topper dannes. Brett/vend den piskede krem forsiktig inn i kremostblandingen til den er helt blandet, vær forsiktig så den ikke avflateres.
Legg til blåbærene:
Vend forsiktig inn de friske blåbærene, spar en håndfull til pynt.
Sett sammen kaken:
Hell kremfyllet over den tilberedte kjeks skorpen i springformpannen, spre den jevnt.
Jevn toppen med en spatel eller slikkepott.
Chill the Cake: (eller på godt norsk, avkjøl kaken 😂)
Dekk kaken med plastwrap og kjøleskap i minst 4 timer, eller til den er ferdig.
For best resultat, la den stå over natten.
Pynt og server:
Når kaken er fast, fjern sidene av springformpannen. Pynt toppen med ytterligere sitronskal og friske blåbær. Skjær og server avkjølt for en herlig godbit!


Ernæringsinformasjon:
⏰ Forberedelsestid: 20 minutter |Avkjøling: 4 timer | Total tid: 4 timer 20 minutter
🔥 Kcal: Ca 320 kcal per porsjon | 🍽️ Servering: 10 porsjoner
#NoBakeLemonBlueberryCake #SummerDessert #RefreshingTreat #CreamyDelight #DessertRecipes