Lære å tegne med Henrik Ruud

– På b9 Galleri Skolen

Nå er han også tilbake for fullt som lærer – på sin egen nettbaserte kunstskole, skriver Gjengangeren og det er helt sant.

Dette har vært drømmen lenge og med god planlegging, mye arbeid, viljen til å endre livet til å handle om å gjøre det som gleder, gir livsmotivasjon og ikke minst fylle dagene med det som er viktig, har han nå realisert B9galleri Skolen.

Dette er bare begynnelsen, her vil det komme mange flere kurs, både på nettskolen men også fysiske kurs ute i naturen og nærmiljøet.
Skolen er nettbasert for å kunne gi tilbudet til alle som måtte ønske det, ikke bare de 4-5 han har plass til på b9galleri sitt atelier.
Men Henrik liker best å være tilstede sammen med de han underviser så han vil også tilby dette både via zoom møter og som tidligere nevnt fysiske kurs.
Det er helt gratis å registrere seg på skolen, så selv om ikke tegnekurs er det du ønsker deg, kan det allikevel være en idé å være registrert for å få alle de andre spennende tilbudene som kommer nå fortløpende.
Henrik er ikke ute etter at alle skal bli like eller å gjøre likt, han ønsker at alle skal bli gode på det de selv ønsker å bli gode på og da må noen grunnleggende prinsipper og låste tankemønstre rettes opp igjen.

Ja man må faktisk trene på å se igjen, endre de bildene man har lagret av hvordan ting, ansikter, hester eller annet faktisk ser ut, ved for eksempel å tegne det som er rundt selve tingen, hesten eller nesen.

Så hans holdning er at det som var lekende lett som barn, nå skal få rom til å vokse fram igjen. Alt vi tror vi vet hvordan ser ut, ser ikke slik ut hvis du ser med riktig hjernehalvdel 🙂

Henrik har startet sin egne tegne og maleskole på nett. Her vil du kunne bli en del av et spennende læringsmiljø, du kan lære når du vil, bruke hvor lang tid du vil og lære på hvilken tid av døgnet som passer deg best. Ingen forkunnskaper trengs, for alle kan bli gode til å tegne.
Og kan du tegne er det masse nytt å lære av teknikker og måter å se på for å bli enda bedre.
https://kurs.b9galleri.no/
Bare trykk på linken over, så kommer du rett til b9 Galleri Skolen, meld deg på eller registrer deg for all informasjon om fremtidige kurs og/eller fysiske samlinger.

https://www.gjengangeren.no/dette-er-noe-henrik-virkelig-brenner-for/s/5-60-892536

Utdrag fra Gjenganger innlegget

Alle kan lære å tegne

Det sier Henrik Ruud.
Han er kunstner, musiker, designer og illustratør – og han er i akkurat denne sammenhengen både utvikler og lærer på en helt ny nettbasert kunstskole som nå er i startgropen.

I første omgang dreier det seg om et større tegnekurs, men nettskolen vil også tilby kurs innen – for å nevne noe – oljemaling, akvarellmaling, fargelære og komposisjoner, forteller Henrik til Gjengangeren.

– Min erfaring fra det med å undervise, fortsetter han, har jeg bygd opp med litt kompetanse her og der, fra undervisning på steder som Westerdals Reklameskole, It-akademiet, Næringsakademiet, Akademiet For Næringsutdanning, Rud VGS, Bastøy fengsel – pluss utallige kurs innen grafiske fag for Ra Data og Noroffset og som lærer på Streken Reklameskole i Tønsberg.

– Tegne kurset er på 20 leksjoner, omtrent ni og en halv time totalt, med lekser og innlevering av oppgaver.

– Tegner du det du ser, da blir det bra! understreker Henrik Ruud.

Airbrush- «luftkost romantiker»
Se også dette innlegget
https://kurs.b9galleri.no/

Trykk deg inn på skolen og registrer deg 🙂

Leave a Reply