Kreta 2021

Vi drar på tur igjen, denne gangen til Hellas – Kreta.

Sommeren 2021 ble også erklært covid 19 sommer. Etter en mnd. med strenge restriksjoner og stengte grenser, åpnet EU land etter hvor stort smittetrykk det var med fargekoder. Kreta ble erklært gult (Rødt = høy smitte, grønt = lite smitte) men vår opprinnelige tur til Santorine ble avlyst, så vi booket raskt om til Kreta og Rethymnon.
Vi hadde vært på kreta før men det var med barn og ganske lenge siden, ellers må jeg innrømme at jeg liker de små øyene best.

Reisen gikk veldig bra, lite folk på Gardemoen og munnbind påbud hele veien.
Vi kom tilslutt fram til vårt fantastiske hjem denne uken, et 5 stjernes hotell nede ved stranden. Hotellet het Aquila Porto Rethymnon.
En flott leilighet med stor balkong mot bassengområdet. Ellers var det et stort område med flere basseng, restauranter, cafe og strand-senger tilknyttet hotellet.
Hotellet lå helt nede ved promenaden, og kun en liten spasertur ned til havnen og gamlebyen fra 1500 tallet.

Vi hadde late dager med tidlig start og tidlig kveld. Turer i nærmiljøet med gode matopplevelser, besøk til lokale kunstnere og spaserturer langs stranden med fantastiske solnedganger.

Vi utforsket byen og fortet med det lille lokale toget.
Vi gikk i labyrint trange gater omkranset av gammel aristokratisk fremtoning med hellenistiske – romerske og bysantiske levninger.
Små lokale familie restauranter ved den lille venetianske havnen ved byens festning “Fortezza”.
Byen bærer preg av flere erobringer noe Neratze moskeen også er et tegn på. (1646 tallet).

Vi nøt hvert sekund, koste oss med pensler, salte bad, god mat og godt drikke. Dette var en etterlengtet ferie, spesielt for meg kanskje som hadde jobbet i helse gjennom hele pandemien.

Et par dager før vi skulle dra tilbake til Norge bestemte vi oss for å ta en utflukt til andre siden av øya. Vi meldt oss på en jeep safari gjennom apollo reiser, for å oppdage skjulte perler.
Vi dro gjennom kløften Gorge of Prasses, stoppet på toppen og fikk et nært kjennskap til de gigantiske gåsegribbene med et vingespenn på 270 cm.

Vi fortsatte til de to tradisjonelle landsbyene Karines og Spili med ekte gresk sjarm.
Der kjøpte vi nypresset olivenolje og honning rett fra bonden i byn.

Vi tok en fantastisk lunsj i byen Kerame før vi strandet på Preveli – palmeskogen med dens eksotiske strand. Vi avsluttet turen med panorama utsikt over Rethymnon fra kløften Kourtaliotiko Gorge.

Vi hadde rett og slett en fantastisk uke, og fikk det aller meste ut av denne korte tiden uten at det gikk på bekostning av kos, bad, sol og avslapping.
Hvis man først skal være på en av disse store fantastiske øyene, anbefaler jeg å leie bil, slik at du ikke går glipp av alt det som skjer utenfor turist maskinen 🙂

Leave a Reply