Når jeg handler på butikken sitter jeg ofte igjen med flere grønnsaker jeg ikke får brukt.
Istedenfor å kaste disse bruker jeg de oftest til restemat men også til sylting.
Syltede grønnsaker er så utrolig enkelt, det smaker fantastisk og passer til det meste av retter eller bare som en siderett til grillmat og fisk.
I dag skal jeg gi dere mine favoritt oppskrifter på knasende syltede grønnsaker.
Har du litt løk gul eller rød, litt gulrot, litt blomkål buketter eller brokkoli buketter igjen. Da kan også du forsøke å sylte disse før de må kastes.
Slik gjør jeg det – favoritt oppskriften
Hjemmelagde kjøleskapssyltede grønnsaker –
sprø, syrlig og rett og slett deilig! 🥗✨ , i dag ble det sylte dag nok engang.
Ingredienser:
2 kopper blomkålbuketter
1 kopp gulrøtter i skiver
1 kopp skivede agurker
1 rød paprika, skåret i strimler
1 kopp grønne bønner, strimlet
3 fedd hvitløk, finhakket
2 kopper hvit eddik (jeg bruker eplecider eddik)
2 kopper vann
2 ss salt
1 ss sukker
2 ts sennepsfrø
1 ts sorte pepperkorn (rosepepperkorn kan du også bruke)
1/2 ts røde pepperflak (valgfritt for å få litt varme, kan bruke chiliflak også eller begge)
Ha alt i en stor bolle, blomkål, gulrøtter, agurker, rød paprika og grønne bønner.
Finn fram en kjele/gryte og kok opp eddik, vann, salt, sukker, sennepsfrø, pepperkorn og røde pepperflak.
Deretter rører du inn salt og sukker til det er oppløst.
Hell så den varme syltelaken over grønnsakene i bollen, og sørg for at de er helt under laken.
La bollen med grønnsaker og lake avkjøles til romtemperatur.
Når det er avkjølt, heller du grønnsakene og væsken over til rene og tette glass eller krukker, og sørg også nå for at alle grønnsakene er dekket av laken.
Lukk glassene/krukkene tett.
Sett disse så i kjøleskap i minst 24 timer før servering.
De syltede grønnsakene kan holde seg i kjøleskapet i opptil 1 måned. Forarbeid: 15 minutter |
Tilberedningstid: 5 minutter |
Total tid: 20 minutter med nedkjøling og nedkjølingstid,
perfekt resultat 👌🏻
Bruk de grønnsakene du har, metoden er den sammen.
Syltet rødløk
flere og flere lager dette selv nå, og det er noe vi har blitt vandt med å se som tilbehør på restauranter og kafeer.
Jeg synes ofte de i butikken blir litt bløte og dvasse, jeg liker litt motstand, litt sprøhet.
Her er den oppskriften jeg bruker med min vri
Ingredienser:
- 2 store rødløk
- 1 kopp eplecidereddik (eller hvitvinseddik) eller kun sitronsaft
- 1/2 kopp vann
- 1/4 kopp sukker
- 1 1/2 ts salt
- Valgfrie smakstilsetninger: hel pepperkorn, sennepsfrø, laurbærblad, tørkede chiliflak
Fremgangsmåte:
- Skrell løkene og skjær dem i tynne skiver. Du kan bruke en skarp kniv eller en mandolin for å få jevne skiver.
- I en kjele, kombiner eplecidereddik, vann, sukker, salt og eventuelle valgfrie smakstilsetninger. Rør blandingen sammen og varm den opp til sukkeret og saltet er oppløst.
- Legg de skivede løkene i en glasskrukke eller en annen lufttett beholder.
- Hell den varme eddikblandingen over løkene i krukken, slik at løkene er helt dekket. La blandingen avkjøles til romtemperatur.
- Sett på lokket på krukken og plasser den i kjøleskapet. La løkene marinere i minst 1 time før servering, men de vil bli enda bedre hvis de får marinere i flere timer eller over natten.
Den syltede rødløken er klar, og kan bli brukt som en smaksrik topping til salater, burgere, sandwicher, tacos, eller til og med som en siderett til grillet kjøtt eller fisk.
Oppbevar den i kjøleskapet og den vil holde seg i flere uker, så lenge glasset er tett.
Tiden er inne nå, og jeg vil legge ut flere bilder og eksempler her etterhvert 🤩
Vil du ha flere enkle og gode oppskrifter?
Trykk på bildet under.
2 thoughts on “Knasende syltede grønnsaker”