Klassisk Boeuf Bourguignon Oppskrift

Boeuf bourguignon 👌🏽🍷

Denne Franske klassikeren er noe av det beste som er å kose deg meg innendørs på hyttetureller en kald høstdag hjemme.

Etter en lang dag var det deilig å komme inn i varmen til lukten av kjøttgryte med langtidskokt høyrygg og masse deilige smaker
🍷🥩🍅🧄🥕

Vanligvis bruker jeg småløk, men når jeg kun har vanlig bruker jeg det i store biter.

Her har dere oppskrift slik jeg liker den: sikkert lik mange andre og 🤩

Dette trenger du:

1 kg høyrygg
2 ss smør
5/6 fedd hvitløk
2 løk
4 gulrøtter
150 g bacon i terninger
2 ss tomatpuré
1 1/2 stk boks hele flådde tomater
2 dl oksekraft
5 dl fruktig rødvin
1 kvist timian
Salt og pepper

Slik gjør du:

Skjær opp kjøttet i passe store biter, ha smør i en varm jerngryte og start med salt og pepre kjøttet, deretter brune det i flere omganger. Legg til side etterhvert.

Stek bacon og legg det til side med kjøttet.

Ha litt olje i gryta, stek hvitløk, gulerøtter til de får litt farge, før du har i tomatpuré.

Tilsett rødvinen og la det koke noen minutter før du har i hele flådde tomater og oksekraft.

Ha kjøttet tilbake i gryta.
Ha i en kvast timian og et par laurbærblader.

Gi den et raskt oppkok, før du skrur ned på lav varme og lar den småputre i 3 t.

Smak til med evt mer salt, pepper, sukker og spe på med litt utvannet maisenna om du ønsker sausen tykkere.

Serveres med hjemmelaget potetmos og litt rødt i glasset & Bon Appétit 🍷


Dette trenger du til et komplett måltid med Boeuf Bourguignon

Komplett handleliste til Klassisk Boeuf Bourguignon – inkludert forslag til vin:

🥩 Kjøtt & kjøttprodukter

  • 1 kg høyrygg
  • 150 g bacon i terninger

🥕 Grønnsaker & urter

  • 5–6 fedd hvitløk
  • 2 løk
  • 4 gulrøtter
  • 1 kvist timian (eller en liten bunt fersk timian)

🧂 Basisvarer

  • 2 ss smør
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ½ boks hele flådde tomater (ca. 600 g totalt)
  • 2 dl oksekraft (evt. buljongterning + vann)
  • 5 dl fruktig rødvin
  • Salt og pepper

🍷 Vin (til gryte og glass)

Vinvalget er nesten like viktig som kjøttet her. Du kan bruke samme vin i gryten som i glasset, eller en rimeligere flaske til matlaging og en bedre til servering.

Du trenger ca. 1 flaske til matlaging + gjerne 1 flaske til servering:

  • Klassisk valg: Bourgogne Pinot Noir
  • Rimelig og godt: Côtes du Rhône
  • Friskt og fruktig: Beaujolais Cru (Morgon/Fleurie)

Hvis du vil ha rimeligere alternativer:

  • Italiensk Barbera
  • Chilensk Pinot Noir
  • Spansk Tempranillo (f.eks. Rioja Crianza, ikke for tung)

Til servering: Lag gjerne potetmos, ovnsbakte småpoteter eller godt landbrød.

Leave a Reply