Boeuf bourguignon 👌🏽🍷
Denne Franske klassikeren er noe av det beste som er å kose deg meg innendørs på hyttetureller en kald høstdag hjemme.
Etter en lang dag var det deilig å komme inn i varmen til lukten av kjøttgryte med langtidskokt høyrygg og masse deilige smaker
🍷🥩🍅🧄🥕
Vanligvis bruker jeg småløk, men når jeg kun har vanlig bruker jeg det i store biter.

Her har dere oppskrift slik jeg liker den: sikkert lik mange andre og 🤩
Dette trenger du:
1 kg høyrygg
2 ss smør
5/6 fedd hvitløk
2 løk
4 gulrøtter
150 g bacon i terninger
2 ss tomatpuré
1 1/2 stk boks hele flådde tomater
2 dl oksekraft
5 dl fruktig rødvin
1 kvist timian
Salt og pepper
Slik gjør du:
Skjær opp kjøttet i passe store biter, ha smør i en varm jerngryte og start med salt og pepre kjøttet, deretter brune det i flere omganger. Legg til side etterhvert.
Stek bacon og legg det til side med kjøttet.
Ha litt olje i gryta, stek hvitløk, gulerøtter til de får litt farge, før du har i tomatpuré.
Tilsett rødvinen og la det koke noen minutter før du har i hele flådde tomater og oksekraft.
Ha kjøttet tilbake i gryta.
Ha i en kvast timian og et par laurbærblader.
Gi den et raskt oppkok, før du skrur ned på lav varme og lar den småputre i 3 t.
Smak til med evt mer salt, pepper, sukker og spe på med litt utvannet maisenna om du ønsker sausen tykkere.
Serveres med hjemmelaget potetmos og litt rødt i glasset & Bon Appétit 🍷

Dette trenger du til et komplett måltid med Boeuf Bourguignon
Komplett handleliste til Klassisk Boeuf Bourguignon – inkludert forslag til vin:
🥩 Kjøtt & kjøttprodukter
- 1 kg høyrygg
- 150 g bacon i terninger
🥕 Grønnsaker & urter
- 5–6 fedd hvitløk
- 2 løk
- 4 gulrøtter
- 1 kvist timian (eller en liten bunt fersk timian)
🧂 Basisvarer
- 2 ss smør
- 2 ss tomatpuré
- 1 ½ boks hele flådde tomater (ca. 600 g totalt)
- 2 dl oksekraft (evt. buljongterning + vann)
- 5 dl fruktig rødvin
- Salt og pepper
🍷 Vin (til gryte og glass)

Vinvalget er nesten like viktig som kjøttet her. Du kan bruke samme vin i gryten som i glasset, eller en rimeligere flaske til matlaging og en bedre til servering.
Du trenger ca. 1 flaske til matlaging + gjerne 1 flaske til servering:
- Klassisk valg: Bourgogne Pinot Noir
- Rimelig og godt: Côtes du Rhône
- Friskt og fruktig: Beaujolais Cru (Morgon/Fleurie)
Hvis du vil ha rimeligere alternativer:
- Italiensk Barbera
- Chilensk Pinot Noir
- Spansk Tempranillo (f.eks. Rioja Crianza, ikke for tung)
Til servering: Lag gjerne potetmos, ovnsbakte småpoteter eller godt landbrød.
