Når kjøkkenet fylles av duften av løk, smør og fars, da vet du at middagen er av den gode, gammeldagse sorten. Myk, saftig og full av smak – akkurat slik mamma og bestemødrene våre lagde den.
🌿 Ingredienser
(til 4–5 personer)
- 800 g medisterfarse (eller blandet medister- og kjøttfarse)
- 1 ss potetmel
- 1 liten løk, finhakket eller revet
- 1 boks mais til mellom lagene og på toppen
- 1 dl melk eller fløte
- 1 ts pepper
- 1 ts salt
- Paprika krydder mellom lagene og på toppen. (mye 🤩)
- ½ ts muskat (valgfritt, men gir klassisk smak)
- 1 ss smør (til formen)

🍲 Fremgangsmåte
- Rør farsen seig med potetmel, krydder og løk.
- Spe med melk eller fløte litt om gangen til du får en jevn, glatt røre.
- Hell halve farsen i en smurt ildfast form og glatt overflaten med fuktet hånd eller skje.
- Legg et lag med krydder og mais
- Legg resten av farsen oppa og ta på mer paprika, krydder og mais
- Stek midt i ovnen på 175 °C i 50–60 minutter til puddingen er gyllen og gjennomstekt.
- La den hvile 10 minutter før du skjærer den i skiver.

🍽️ Serveres med
- Brun saus, fløtesaus eller bernaisesaus
- Kokte poteter
- Ertestuing, gulrøtter, surkål og/eller litt tyttebær




✨ Hennysway tips
- Legg et par tynne skiver smør på toppen før steking for ekstra gyllen skorpe.
- Du kan også stikke inn små biter av løk eller bacon i farsen for mer smak.
- Server restene kald på grovt brød – det smaker som en liten bit av barndommen.