Kjøttpudding med medisterfarse – ekte hverdagsglede på gamlemåten

Når kjøkkenet fylles av duften av løk, smør og fars, da vet du at middagen er av den gode, gammeldagse sorten. Myk, saftig og full av smak – akkurat slik mamma og bestemødrene våre lagde den.


🌿 Ingredienser

(til 4–5 personer)

  • 800 g medisterfarse (eller blandet medister- og kjøttfarse)
  • 1 ss potetmel
  • 1 liten løk, finhakket eller revet
  • 1 boks mais til mellom lagene og på toppen
  • 1 dl melk eller fløte
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  • Paprika krydder mellom lagene og på toppen. (mye 🤩)
  • ½ ts muskat (valgfritt, men gir klassisk smak)
  • 1 ss smør (til formen)
Sånn ser det ut når man lager mat på ekte 🤩

🍲 Fremgangsmåte

  1. Rør farsen seig med potetmel, krydder og løk.
  2. Spe med melk eller fløte litt om gangen til du får en jevn, glatt røre.
  3. Hell halve farsen i en smurt ildfast form og glatt overflaten med fuktet hånd eller skje.
  4. Legg et lag med krydder og mais
  5. Legg resten av farsen oppa og ta på mer paprika, krydder og mais
  6. Stek midt i ovnen på 175 °C i 50–60 minutter til puddingen er gyllen og gjennomstekt.
  7. La den hvile 10 minutter før du skjærer den i skiver.

🍽️ Serveres med

  • Brun saus, fløtesaus eller bernaisesaus
  • Kokte poteter
  • Ertestuing, gulrøtter, surkål og/eller litt tyttebær

✨ Hennysway tips

  • Legg et par tynne skiver smør på toppen før steking for ekstra gyllen skorpe.
  • Du kan også stikke inn små biter av løk eller bacon i farsen for mer smak.
  • Server restene kald på grovt brød – det smaker som en liten bit av barndommen.

Leave a Reply