Kenaray Farmstay

187 Moo 3 Kaeng Krachan Subdistrict Kaeng Krachan District Phetchaburi, 76170

I Petchaburi finner du dette nydelige stedet, rett ved selve, Kaeng Krachan National Park, et familie drevet overnattingssted/resort med påfugls-oppdrett og egen kafe tilknyttet stedet.

Vår tur til Kenaray Farmstay

Denne kjøreturen tok bare 50 min fra vårt hjem i Hua Hin, og de minuttene var også en del av denne deilige opplevelsen. Vill natur, små landsbyer og utrolig gode kjøreveier.

Vel framme ved Kenaray tok vi turen innom kafeen deres, den ligger rett ved veien og er hyppig besøkt av folk som skal, eller har vært i nasjonalparken.
Her for du deilige retter, kaffe av ulike slag i naturskjønne omgivelser, hele området er nøye designet med vakre planter, trær og vekster. Gangstier av store steinblokker og små lommer der du kan sitte i ro med naturen når du tar deg en pust i bakken, eller inntar en av deres fantastiske retter.

Mette på kaffe og natur nytelse, kjørte vi videre inn på selve resortet. Her skulle vi tilbringe noen døgn i stillhet, omringet av jungelens lyder og elvens brus.

Før hytta var klar, fikk kameraet og jeg en vakker liten reise rundt og ved dette helt ekstraordinære området.
Her var det bare helt “breath taking” i mangel av et norskt ord.
Den lille apen du ser på bilde var eieren sin, den var for det meste på hennes skulder (uten bånd) når den ikke bodde i et stort bur innredet som en vill jungel.
Ikke noe tvil om at dette var et fantastisk sted for alle dyr,

Fuglene du ser på bildene er arten Toca Toucan.
Toco-tukanen, også kjent som vanlig tukan eller gigantisk tukan, og er den største og sannsynligvis den mest kjente arten i tukanfamilien.
Toco-tukaner er ikke-skogsfugler. De finnes i et bredt spekter av halvåpne habitater som skog, savanne og andre åpne habitater med spredte trær, Cerrado, plantasjer, skogkanter og til og med skogkledde hager.

Toco-tukaner bruker nebbet til å plukke og skrelle frukt, deres viktigste matkilde. I tillegg rommer nebbet en flat tunge av samme lengde, som hjelper tukanen med å fange insekter, frosker og krypdyr.
Toco-tukaner spiser også av og til eggene til andre fugler.

Selv om de tilbringer mye tid i trær, er de ikke så flinke til å fly.
Tukaner reiser hovedsakelig blant trær ved å hoppe. Når de flyr, slår de kraftig med vingene og glir, og reiser bare korte avstander.

Tukaner hekker i hulene av trær. De beveger seg ofte inn i hulrom skapt og forlatt av hakkespetter. (De er opprinnelig fra Sør Amerika)

Videre innover på område, dukket det stadig opp nye spektakulære fugle- og plante arter.
Jeg hadde hendene og blikket festet til kameralinsen, det var nye oppdagelser uansett hvor jeg flyttet blikket, her i dette lille paradis på jorden.

Nede ved elvebredden, ble jeg igjen grepet av hvor spektakulært vakkert dette stedet er.

Hytta vår som het Leopard hytta var nå klar for innflytting, jeg gledet meg som et barn til å tilbringe noen dager her, midt blant vill natur, utallige fugle- og dyrearter i stillhet sammen med Henrik.
Denne stillheten hadde vi begge lengtet etter lenge, og vi trengte den .

Leopard hytta vårt hjem disse dagene

Vi hadde ingen planer om å forlate hytta annet enn for måltider (kunne få måltidene på hytta også, hvis ønskelig), for Kaeng Krachan National Park besøk og fotografering ute i nærmiljøet 📸

Maten vi fikk servert her på Kenaray var også noe helt ekstraordinært, ja faktisk en kulinarisk opplevelse vil jeg si det var.
Vi bestilte litt av vært på menyen, og alt smakte helt fortreffelig, noe måtte bli nattmat 😂

Natten her er bare magisk…….

Ny dag i paradis

Det er mye som skjer rett på utsiden av hytta tidlig om morgenen, og jeg er klar med både kaffe og kamera..

Dagene her startet med amerikansk frokost, og med smaks overraskelser fra personalet, utrolig bra service her.

På vei til frokosten kom jeg også over disse vakre fuglene du ser på bildene under, jeg har ikke klart å finne navnet deres, så hvis dere vet blir jeg glad om dere legger igjen en kommentar.

Frokost for tre…..

Frokosten som egentlig skulle være bare oss 2, ble frokost for 3 når påfuglene kom innom for å hilse oss en god morgen.

Kaeng Krachan Dam Reservoir

Etter en god frokost, tok vi turen inn i Kaeng Krachan National Park, første stopp var Dam Reservoir. Her er det yrende fugleliv, jeg har ikke en linse som kan fange disse vakre skapningene på så lang avstand men jeg fikk likevel noen kule bilder, synes jeg selv 🤩

Uansett hvilken vei du tar her oppe, er det vill vakker natur du ser, så kjøreturene i seg selv er verdt det, avstandene er også relativt korte.

Tilbake på Kenaray, måtte vi begge ta oss en liten hvil før middag, denne stillheten og det å være i ett med naturen hele døgnet, gjør meg mer observant på egne behov, jeg har på en måte litt mer tid til å lytte til meg selv og det gjør meg virkelig godt.

Ny dag, nye opplevelser

For meg starter dagen tidlig, jeg elsker å sitte ute, i det solen og fuglene står opp.
Bare være tilstede når jungelen og dagen våkner til liv igjen og zoome inn på alt det vakre rundt meg.
Nok en runde i området rundt hytta vår også i dag.📸

Ny frokost, og en runde rundt på området stod på agendaen før vi dro videre inn i nasjonal parken igjen, denne gang til området rundt Ban Krang Camp.

Flere spektakulære fugler

Ulike påfuglarter med spektakulære fjærdrakter, Grey crowned craner , Silver pheasant og jeg så faktisk også tre Hornbills men de fikk jeg ikke tatt bilde av, de var altfor høyt oppe i trærne.
Men de er fotografert på stedet , så jeg legger ved et bilde av de også under (det bilde tilhører kenaray), slik at dere får se hvor vanvittig fine de virkelig er.

Påfugler bruker sin unike fjærdrakt både for å tiltrekke seg en partner og for å motvirke rovdyr ved å virke større.
En av de vakreste og mest spennende fuglene som finnes er påfuglen. Mens mange kjenner denne ekstraordinære fuglen på grunn av dens lange, fargerike, kjoleliknende fjær, har de flere spennende egenskaper.
Faktisk er påfugler en av de mest mangfoldige fugleartene der ute på vår elskede planet!
Disse fuglene varierer i både farge og størrelse, og det er 3 underarter. Hver av dem er utrolig unike på hver sin måte

De øyeliknende flekkene på halefjærene kalles ocelli.

Påfugler er beskyttet under Indian Wildlife Act fra 1972.

En mønstring, stolthet eller pryd refererer til en gruppe av disse fuglene.

Blått er den sjeldneste fargen i naturen, noe som gjør påfugler til et av veldig få blå dyr over hele verden!

Frokost..… igjen ❤️

Dette har vært et opphold omsvøpt av vakker natur.
Kenary Farmstay er et stille og fredelig sted, virkelig et sted vi fikk ladet opp batteriene, her slapper hver celle av.
Omgitt av store trær, som ga oss masse frisk luft.
Vannet i elva var også veldig klart, selv om vi ikke badet der var dere fler gjester som gjorde nettopp det.

Hytta vår var også helt fantastisk, sov som noen steiner, begge to.

Stemningen er magisk her, og jungelen gjør det behagelig kjøligere enn i byen Hua Hin.
Hytta vår var veldig ren, sengetøyet og sengen var nydelig, og maten en estetisk mat reise.
For meg var dette balsam for sjelen, noe jeg virkelig trengte og nøt hvert sekund av.

Balkongen på hytta var stor og veldig bred, høyt oppe over bakken.
Så her satt vi ute og koste oss med bok, bad, og noe kaldt i glasset, lyttet til fuglekvitter, lyden av elven og lyden av vill natur.

Deres egne bilder fra Facebook av hytta vi bodde på, Leopard – hytta.

Ønsker du også et opphold i paradis?, gå inn på deres facebookside og book deg den hytta som passer deg og din familie. Her er det hytter i alle størrelser.
De kaller seg ydmykt for Bed & breakfast men dette er så mye mer enn det, slike opplevelser du får her, glemmer du aldri.
(Trykk på facebook ikonet, da kommer du rett til deres facebook side)

Kaeng Krachan National Park – Ban Krang Camp

Dette er først og fremst en campingplass, som ligger i en beskyttet jungelpark, med sjansen til å se sjeldne sommerfugler, gibboner og elefanter og flere andre ville dyrearter som svart puma, leopard, utallige fuglearter og Malayabjørn.

Vi dro først og fremst for å se på sommerfuglene, det er ikke helt sesong for det nå, så vi hadde ikke så store forventninger.
Sesongen for sommerfuglene er fra Mars til Mai.

Selve turen opp til camp området er noe helt for seg selv, det er ikke ofte jeg befinner meg i vill jungel, så både jeg og Henrik var litt ekstra på vakt oppover denne tette, gjengrodde jungelen.
Vi har begge sett videoer av elefant flokker over veien og mennesker som ikke alltid har vært like heldig med bilen sin etter et møte med en sint, vill elefant.

Det første jeg fikk øye på inn i jungelen, var en diger vakker sommerfugl i treet ved veien.
Eller jeg trodde først det var en sommerfugl.

Dette store grønne sommerfugllignende insektet er faktisk en luna/måne møll. De blekgrønne, nesten iriserende vingene glitret i solen Den 4-tommers brede nattlige skapningen stod helt stille og lot seg villig fotografere.

I følge National Geographics Phenomena-blogg fungerer streaminghalene som henger fra månemøllens vinger som beskyttelse. Flaggermus bruker ekkolodd for å jakte på dem, og halene lager distraherende ekko, noe som noen ganger får en rovflaggermus til å bomme på målet sitt. De lange halene “tjener til å trekke et rovdyrs oppmerksomhet bort fra mer sårbare områder; bedre å miste en hale enn et hode.”

Videre oppover de bratte trange veien, ble jungelen tettere og tetter, synlige tegn på ville elefanter ved naturlige overganger.
Flere vannhull underveis, med merking av ulike dyrearter du kunne finne der.
Vi så dessverre ikke noen av de denne dagen.

Men jeg så noe jeg aldri trodde jeg skulle oppleve denne dagen, for der rett foran oss, raslet det i sivet langs veikanten. Jeg ble så forfjamset og alt skjedde så raskt men der rett foran bilen stod den…… en vill Leopard.

Den snudde på sekunder og forsvant raskt inn i den tette jungelen igjen, jeg rakk ikke ta opp kameraet engang. Men jeg så den, jeg så en vill Leopard av alle ting her i Kaeng Krachan…….. for et eventyr.

Jeg fikk jo ikke noe bilde bevis av det å vise dere, men vår datter Naomi sa så fint, du har jo bilde i hodet ditt, hvorfor ikke bare tegne det du så.
Henrik er milevis bedre til å tegne enn meg, så her er det jeg så på vei oppover til campen.

Dette er hva jeg så, rett foran bilen

Legger også ved noen ekte bilder av Panter, Mayabear, elefanter og Leopard fra parken, tatt av andre som hadde kameraet klart, og var raskere enn meg.

Alt ble ikke like spektakulært etter denne opplevelsen med Leoparden, men vi hadde helt klart en av våre aller beste natur opplevelser i denne fantastiske nasjonalparken.
Og vi så også en middels stor slange, slynge seg over veien i rask fart. Henrik bykset ut av bilen med mobilen men rakk det akkurat ikke.

Denne parken ligger kun en og en halv time unna Hua Hin, Kenaray farmstay, kun 50 minutter fra Hua Hin.
Anbefales på det sterkeste, en opplevelse for livet, vi drar snart tilbake for nye eventyr.

Kaeng Krachan National Park – Et paradis for vilt dyreliv

Et av Thailands beste steder for å se vilt dyreliv.

Kaeng Krachan (อุทยานแห่งชาติแก่งกระจาน) er den største nasjonalparken i hele Thailand.
Den ligger i Petchaburi-provinsen langs grensen til Myanmar, og den er sammenhengende med en annen stor nasjonalpark over grensen.
Dette enorme verneområdet gjør det til et av landets største naturreservater, og skaper et enormt habitat for et stort antall arter.

Du kan tenke på Kaeng Krachan nasjonalpark som delt inn i tre seksjoner. Mot nord er det området rundt demningen som danner Kaeng Krachan-reservoaret.
Parkens hovedkvarter ligger her, og det er et stort gress-område med utsikt over vannet hvor du kan slå leir.
I den sørlige kanten av parken er det vei tilgang til Pala-U-fossen.
Denne fine fossen ligger faktisk i Prachuap Khiri-Khan-provinsen og er en populær tur fra feriebyen Hua Hin.

Tips: Hvis du vil se ville elefanter, er Kaeng Krachan ikke langt fra det beste stedet i Thailand å gjøre det.

Liknende steder vi har vært på
Dette ligger i Surat Thani provinsen
Dette ligger i Kanchanburi

One thought on “Kenaray Farmstay”

Leave a Reply