Islandskake – 17 Mai favoritt πŸ‡³πŸ‡΄

Her har jeg pyntet med spiselige blomster, rips og revet sjokolade

Mitt bidrag denne gangen, var Islandskake, etter Γ₯r med verdens beste og Pavlova, er dette den nye festkake favoritten min.

Legger ved oppskriften her:
Kakebunn:
4 eggehviter
2 dl sukker
2 dl kokos
50 g sjokolade (jeg bruker Dronning sjokolade)
1 ss potetmel
0,5 ts bakepulver

Vaniljekrem: (hjemmelagd eller pΓ₯ boks)
4 eggeplommer
100 g sukker
1 ss maisenna
1 dl kremflΓΈte
100 g smΓΈr
2 ts vaniljesukker

Pynt:
2 dl kremflΓΈte
1 ts vaniljesukker
50 g kokesjokolade

Pisk eggehviter og sukker til marengs. Vend i potetmel og bakepulver. Hakk/revet sjokoladen fint og bland i marengsen sammen med kokosen.
Form 24 cm med bakepapir pΓ₯ bunnplaten.

Stekes pΓ₯ nederste rille i ovnen ved 175 grader i ca 45 minutter. (la stΓ₯, bak gjerne dagen fΓΈr)

Pynt kaken med litt av sjokoladen og annet du selv mΓ₯tte ΓΈnske.
Jeg pleier Γ₯ bruke bringebΓ¦r, denne gangen ble det spiselige blomster og rips.

Spiselige blomster fΓ₯r du kjΓΈpt pΓ₯ blant annet Meny, men du har sikkert ogsΓ₯ i egen hage.

Verdens beste og Islandskake

Spiselige blomster

Leave a Reply