Islandskake – 17 Mai favoritt 🇳🇴

Her har jeg pyntet med spiselige blomster, rips og revet sjokolade

Mitt bidrag denne gangen, var Islandskake, etter år med verdens beste og Pavlova, er dette den nye festkake favoritten min.

Legger ved oppskriften her:
Kakebunn:
4 eggehviter
2 dl sukker
2 dl kokos
50 g sjokolade (jeg bruker Dronning sjokolade)
1 ss potetmel
0,5 ts bakepulver

Vaniljekrem: (hjemmelagd eller på boks)
4 eggeplommer
100 g sukker
1 ss maisenna
1 dl kremfløte
100 g smør
2 ts vaniljesukker

Pynt:
2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
50 g kokesjokolade

Pisk eggehviter og sukker til marengs. Vend i potetmel og bakepulver. Hakk/revet sjokoladen fint og bland i marengsen sammen med kokosen.
Form 24 cm med bakepapir på bunnplaten. Stekes på nederste rille i ovnen ved 175 grader i ca 45 minutter. (la stå, bak gjerne dagen før)
Pynt kaken med litt av sjokoladen og annet du selv måtte ønske.
Jeg pleier å bruke bringebær, denne gangen ble det spiselige blomster og rips.

Spiselige blomster får du kjøpt på blant annet Meny, men du har sikkert også i egen hage.

Spiselige blomster

Leave a Reply