Mitt bidrag denne gangen, var Islandskake, etter år med verdens beste og Pavlova, er dette den nye festkake favoritten min.
Legger ved oppskriften her:
Kakebunn:
4 eggehviter
2 dl sukker
2 dl kokos
50 g sjokolade (jeg bruker Dronning sjokolade)
1 ss potetmel
0,5 ts bakepulver
Vaniljekrem: (hjemmelagd eller på boks)
4 eggeplommer
100 g sukker
1 ss maisenna
1 dl kremfløte
100 g smør
2 ts vaniljesukker
Pynt:
2 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
50 g kokesjokolade
Pisk eggehviter og sukker til marengs. Vend i potetmel og bakepulver. Hakk/revet sjokoladen fint og bland i marengsen sammen med kokosen.
Form 24 cm med bakepapir på bunnplaten. Stekes på nederste rille i ovnen ved 175 grader i ca 45 minutter. (la stå, bak gjerne dagen før)
Pynt kaken med litt av sjokoladen og annet du selv måtte ønske.
Jeg pleier å bruke bringebær, denne gangen ble det spiselige blomster og rips.
Spiselige blomster får du kjøpt på blant annet Meny, men du har sikkert også i egen hage.