En hjertevarm dessert for både hverdag og fest – silkemyk, frisk og med hint av nostalgi.

Ingredienser
Pistasjbunn
- 1 ½ kopp usaltede pistasjnøtter, finhakket
- ½ kopp knuste digestivekjeks
- ¼ kopp sukker
- ¼ ts havsalt
- ¼ kopp smør, smeltet
Bringebærinnslag
- 1 ½ kopp ferske eller frosne bringebær
- 2 ss sukker
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts maisstivelse rørt ut i 2 ss vann (valgfritt, for tykkelse)
Kremostfyll
- 675 g kremost (romtemperert)
- 1 kopp sukker
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 2 ss hvetemel
- 3 egg
- 1 kopp kremfløte
- ⅓ kopp pistasjepasta (eller fint malte pistasjnøtter for en mer rustikk smak)
Sprø topping
- ½ kopp grovhakkede pistasjnøtter
- ¼ kopp brunt sukker
- 2 ss smeltet smør
- ¼ kopp havregryn (valgfritt for ekstra crunch)
Til pynt
- Ferske bringebær
- Hakkede pistasjnøtter
- Et dryss kjærlighet



Slik gjør du det
1. Lag bunnen
Forvarm ovnen til 160 °C.
Bland pistasjnøtter, kjeks, sukker, salt og smør til en fuktig blanding.
Press bunnen godt ned i en springform (ca. 23 cm).
Forstek i ovnen i 10 minutter. Avkjøl.
2. Kok bringebærlaget
Kok opp bringebær, sukker og sitronsaft i en liten kjele.
La det småputre til bærene faller sammen, ca. 5–7 min.
Rør inn maisstivelse for en tykkere konsistens (valgfritt).
Avkjøl og sil om du vil ha en jevnere tekstur.
3. Lag ostefyllet
Pisk kremost og sukker til det er glatt.
Tilsett vanilje og mel, og deretter egg – ett om gangen.
Rør inn kremfløten og pistasjepastaen forsiktig.
4. Monter kaken
Hell halvparten av fyllet over bunnen.
Fordel bringebærsausen over, så resten av ostemassen. Glatt toppen lett.
5. Stek med kjærlighet
Stek midt i ovnen i ca. 60 minutter, eller til midten bare så vidt gynger.
Skru av ovnen, åpne døren litt og la kaken hvile i 1 time.
Avkjøl helt før du setter den i kjøleskap i minst 4 timer – gjerne over natten.
6. Sprø topping og pynt
Bland pistasjnøtter, sukker, smør og eventuelt havregryn.
Fordel blandingen over kaken og pynt med bringebær og ekstra nøtter.

Serveringstips fra hjertet
Server kaken kald, gjerne med ekstra bær og et dryss hakkede nøtter på tallerkenen.
Perfekt som avslutning på et måltid med mennesker du er glad i – eller som en søt trøst i ditt eget selskap.


This was beautiful Admin. Thank you for your reflections.
Thank you 🙂