Hennysway i lokalavisa Gjengangeren

Ja så var det meg i lokalavisen i dag da, jeg vet ikke hva som har vært mest stas jeg egentlig.
Det å ha disse gode samtalene med Bjørn Nilsen eller det å faktisk gjøre bloggen kjent i Horten.
Det er faktisk ikke det jeg liker best, det å snakke om meg selv.
Jeg liker å skrive, liker å skildre min og andres hverdag, festligheter, opp og nedturer.
Men jeg har ikke satt meg selv i sentrum på veldig mange år, det er kanskje helt normalt i et hektisk liv med jobb, mann, 3 barn og til tider avlastnings-barn i tillegg. Men det var helt nødvendig for meg å begynne å bli glad i meg selv igjen, bli glad i det å leve, det å leve for meg selv, Henrik, Naomi og for han som ikke lenger kan leve med oss lengre.

Både Naomi, Henrik og jeg bestemte oss for det sammen da Benjamin døde, vi skulle alle leve med han, ta han med på alt vi gjør, la han ta del i vårt daglige liv, våre reiser og våre feiringer i og av livet.
Han skal aldri gå glipp av noe, det vil alltid være oss 4 og våre bonus barn også i framtiden.

Det er noe ingen kan ta fra oss!

Men får å ta han med måtte jeg faktisk starte å leve selv, ikke skamme meg over å være glad, ikke være redd for at han skulle bli glemt om jeg gikk videre i livet uten han fysisk tilstede.

I Januar 2023 var det akkurat det jeg bestemte meg for å gjøre, beskrive mine tanker, følelser, nyte det som virkelig betyr noe i livet.
Jeg ville på den måten hedre mine barn, hedre livet og vise at selv om jeg har mistet det umistelige er livet fortsatt magisk, vakkert og godt og jeg skal nyte hver dag av det.

Det er på en måte dette vi som foreldre har brukt hele barneoppdragelsen til våre barn på å lære dem, være takknemlig, være inkluderende, ta vare på seg selv og andre. Gjøre det absolutt beste du kan, ikke ta noe for gitt og ellers glede deg over alt du får til, og kan være for deg selv og andre. Glede deg over alt du lærer og alle de valgene du kan ta for deg selv.
Det er bare du som hindrer deg…. det er bare du som stopper deg selv, du og dine tanker, omgivelsene, ytre påvirkninger og handlinger.
Lever du ekte, i sannhet og med et godt hjerte med kjærlighet for andre, vil alt det andre komme av seg selv ❤️

Når Benjamin ble revet ut av livene våre, ble alt satt på prøve for oss andre.
Han levde ekte, han hadde større hjerte enn fornuft, han levde i sannhet, han levde i kjærlighet til alt og alle, det han ikke var nok forberedt på var at det faktisk finnes mange mennesker der ute som ikke har/hadde disse verdiene og holdningene.
Og natt til 14 Mai, fikk han og vi oppleve at det å leve ekte, sannferdig, inkluderende og kjærlig, kan ta livet av deg og gjøre livet ditt til et helvete bare på få sekunder, også for oss som overlevde denne natten ble livet borte.

I flere år var vi oppslukt i hvorfor, hva, hvem? men innimellom dukket fortiden opp og ga oss glimt av det livet vi hadde, det vi hadde opplevd som familie og ikke minst alle sporene Benjamin hadde satt igjen her, rundt i Norge, ja rundt i verden med sin væremåte og kjærlighet.

Og det er jo tilslutt det som betyr noe, 18 og et halvt år fylt med kjærlighet, musikk, kjærlighet, gode venner, familie og reiser over hele verden er mer enn mange voksne noen gang kommer til å oppleve.
Noen dør i ensomhet, glemt og visket ut, noen betyr mye for noen og har levd et rikt og tilfreds liv.
Benjamin er/var elsket, er savnet og snakkes om her og rundt i hele verden der vi som familie har/hadde vært.
Og det var det som fikk meg til å forstå at han har satt igjen så mange fotavtrykk, at jeg ikke trenger være redd for at han kommer til å bli glemt av de som hadde han nær.

For han kommer ALDRI til å bli glemt….
Han er fortsatt i deres liv og i det de gjør og det varmer oss alle ❤️

Når den anerkjennelsen kom, startet den tunge jobben for meg og Henrik.
Jobben med å tillate oss å leve med nye gleder og opplevelser, vise vår kjæreste datter at vi fortsatt har så mye å glede oss over, hun skal ikke trenge å være bekymret for oss. Hun skal leve, elske, inkludere og nyte alt det livet har å by på, hun skal vite at det går bra for hennes foreldre og at hun ikke trenger å bekymre seg for annet henne selv 🥰

Bloggen er ikke ny for meg, den har alltid vært i mitt liv, enten via bilde dvd`er, filmredigering, dagbok skriving og/eller ferie og Julebok skriving.
Men alt det handlet/handler om alle oss 4-5, hennysway er på en måte en ny start.
Den handler om hvordan jeg ser livet og det som er rundt meg, hva det gjør med meg som menneske og hvordan naturen og det som er i den er mer enn nok for å ha et friskt, godt og lykkelig liv.
Du må bare stoppe opp og se!!

Benjamin sitt øye ser

Jeg er stolt av bloggen, den har blitt akkurat det jeg ønsket. Og jeg har utømmelig av innlegge som venter på å bli levende for de som ønsker å lese dem.
Og om det er få eller ingen, spiller ikke det så stor rolle for meg heller, for først og fremst handler den om min reise tilbake til livet slik jeg kjente det før, den handler om å lære nye ting, om å gjøre meg selv oppmerksom på hvor heldig jeg er.
Den handler om å ta ansvar for egen helse, eget liv og egne valg… og det er nettopp det jeg gjør nå i 2023.

Det gleder meg at jeg har lesere over hele verden, faktisk hele 45 land bruker translate og oversetter min blogg, det gjør meg ydmyk og glad.

Så tusen takk alle dere som leser, ser på bilder og blir med meg og Henrik på våre hverdagsgleder, det betyr mye for meg.

Takk til Gjengangeren og Bjørn for at dere faktisk ønsket å skrive om bloggen, det betyr også veldig mye. Trodde kanskje ikke min lille by ville bry seg om mine hverdagsgleder, og bare det gleder meg enormt.
Det har vært altfor mye trist om oss i avisene de siste årene men nå med bloggen og Henrik sin skole er det endelig masse positiv energi rundt oss i Horten også, tusen takk.

Men Bjørn… du må aldri ta bilder av tykke, eldre damer sittende eller nedenfra hahahahaha ❤️.
Endelig skulle jeg få oppleve å bli midtsidepike i en nyhetsavis, synd det ikke var for 30 år og 30 kg siden 🤣😂 sannheten er at det koster å kose seg, det merkes at man kun fokuserer på ja til livets goder……

Men fra spøk til alvor, takk gjengangeren og Bjørn Nilsen for at dere spurte om å skrive om bloggen, det betyr veldig mye for meg at noen mener at det jeg når gjør, kan ha betydning for flere enn meg.🥰
Jeg ville aldri turt å spørre selv, tryggere å bli lest rundt i verden enn i lille Horten som ikke alltid har vært #hortenlove for meg og min familie.

Under finner du andre innlegg som kan være av interesse

15 Mai 2023
B9galleri skolen

Leave a Reply