Det er noe magisk med kombinasjonen av søtt og sterkt. En håndlaget chilimarmelade er som et lite eventyr på tunga – perfekt til ost, kjøtt, fisk, eller som et uventet kick i dressinger og marinader.
Og her på Hennysway liker jeg å gjøre det litt annerledes. Denne marmeladen får en frisk vri med et hint av lime og et lite dryss havsalt – balansen mellom varme, friskhet og dyp sødme.

🫙 Du trenger
- 6 røde chili (juster styrken etter smak)
- 2 røde paprika
- 1 appelsin (saften og litt revet skall)
- 1 lime (saften)
- 3 dl sukker
- 1 dl eplecidereddik
- 1 klype havsalt
- (valgfritt: 1 ts revet ingefær for ekstra friskhet)
🔥 Slik gjør du
- Rens chiliene og paprikaene for frø og stilker, og skjær dem i grove biter.
- Kjør alt i en blender til du får en jevn puré.
- Hell blandingen i en kjele, tilsett sukker, eddik, appelsinjuice, limesaft, skall og eventuelt ingefær.
- Kok opp og la det småkoke på lav varme i ca. 30–40 minutter, til den tykner.
- Smak til med havsalt mot slutten – det løfter sødmen og varmen perfekt.
- Hell den varme marmeladen over i steriliserte glass, skru igjen lokket og la den avkjøles.
🍊 Hennysway-vrien
Når glassene har avkjølt seg, dryss noen få tørkede blomsterkronblad på toppen før du lukker dem helt – bare som et lite estetisk kyss. Det gjør hele gaven (for deg selv eller noen du er glad i) enda mer unik.
Server gjerne chilimarmeladen til et brett med ost og kjeks, over grillet laks – eller rør en teskje inn i honning og bruk som glasur på svinekjøtt.
💫 Tips
- Vil du ha en rundere smak? Tilsett en halv moden mango sammen med paprikaen.
- For en røykfylt tone: bruk litt chipotle-chili i stedet for vanlig rød chili.
Smaken av kjærlighet, styrke og litt galskap – akkurat som livet.
Et lite glass chilimarmelade kan faktisk varme mer enn du tror. ❤️

Kan snart kjøpes i Hennysway sin nettbutikk 👌🏻