Ha Long Bay – Nord Vietnam

Hạ Long Bay or Halong Bay (Vietnamesisk: Vịnh Hạ Long),
et UNESCOs verdensarvsted og et veldig populært reisemål i Quảng Ninh-provinsen, Vietnam.
Navnet Hạ Long betyr “nedstigende drage”.
Administrativt tilhører bukten Hạ Long by, Cẩm Phả by, og er en del av Vân Đồn-distriktet.

Bukten har tusenvis av kalksteinskarster* og holmer i forskjellige former og størrelser.
Hạ Long Bay er et senter i en større sone som inkluderer Bai Tu Long Bay i nordøst, og Cát Bà Island i sørvest.
Disse større sonene deler en lignende geologisk, geografisk, geomorfologisk, klima og kulturell karakter.
* Karster = kalkstein som har blitt erodert ved oppløsning, og produserer rygger, tårn, sprekker, synkehull og andre karakteristiske landformer.

Det er også fantastiske små badebukter, spennende store grotter og landsbyer på vann å utforske her i Hạ long bay.
Og nettopp det gjorde vi i løpet av vårt opphold her i Ha Long bay 🤩

Bai Tu Long Bay
Cát Bà Island

Ha Long Bay er gaven naturen gir til Vietnam med majestetiske fjell like vakre som et mystisk og poetisk maleri. Mange internasjonale reiselivsorganisasjoner og reisende gir en høy rangering for Ha Long Bay og de fleste som har besøkt bukten og andre liknende steder rundt om i verden er tydlige når de sier at dette er den vakreste bukten i verden.

Jeg har ikke vært i alle verdens UNESCOs verdensarv steder, men jeg er vokst opp i Norge med vakre fjell, fjorder og natur.
Dette stedet var unikt, det var rett og slett slående vakkert.

Vi la ut på en to døgns tur med et av selskapene som arrangerer disse utrolige utfluktene til bukten. To ekstraordinære døgn på en fantastisk båt, vuggende blant fjellformasjoner og vakker natur.
Selskapet og båten vi dro med het Dragons Pearl II

En hotell båt med de beste kokker, vakre rom og alt du måtte ønske deg og mer.

Dragons Pearl II
Dragon Pearl Cruise – 3 dager og 2 netter

Ta turen med Dragon Pearl og nyt.
Du befinner deg raskt i en falmende eventyrverden på et tre-skip bygget for luksus som Agatha Christie ville ha nytt, og hvem vet kanskje hun gjorde det.
Er det noe du bør se når du besøker Vietnam, er det nettopp Ha long bay og Sa Pa om du elsker, mystisk og vill natur.

Vi tok 3D2N-turen på den fantastiske Dragon Pearl II båten, med Coco og hans mannskap. Vi er veldig glade for at vi valgte nettopp denne båten i Bai Tu Long Bay, fordi den tillot oss å unnslippe de store folkemengdene og fortsatt ha de samme vakre natur opplevelsene.
Turen var veldig godt organisert, alt var gjennomtenkt, og
rommene på båten er super koselige.
Coco var et vandrende oppslagsverk som var i stand til å svare på alle våre spørsmål angående Hal Long og Bai Tu Long Bay.
Sammen med teamet tok de virkelig godt vare på oss.

Vi anbefaler definitivt denne turen!

Grottene i Ha long bay

Sung Sot Cave:
Utvalgte fossile stalaktitter med rike former. Går du inn i Sung Sot grotten, kan du få muligheten til å utforske den klare innsjøen inne i grotten med en ekstremt rik flora og fauna.
Dau Go Cave:
Er den største kalksteinsgrotten i Ha Long med en levetid på nesten 2 millioner år. Grotterommet med mange fargerike stalaktitter kombinert med mose, bregner og treplanter… skaper en unik opplevelse.
Luon Cave:
Skiller seg ut med dryppsteinsknopper i forskjellige størrelser og farger som skaper en unik og imponerende scene av magi.
Thien Cung-hulen:
Ligger nord på Dau Go-øya med en 25 meter høy huleinngang. Grotten er utformet med mange komplekse blokker og lag med høye og brede tak og vegger. Drypsteinene og stalagmittene i hulen har mange interessante former som gjør at dette stedet tiltrekker seg mange turister. Den kjølige atmosfæren inne i grotten gir besøkende en ny og unik følelse.
Kim Quy-hulen:
Har en lengde på 100m, en bredde på 5-10m som går i nord-sør retning. I hulen renner det alltid vann nedover stalaktittene og skaper en fantastisk og unik scene.

Middag i en av de vakre og magiske grottene i Ha Long Bay

Etter en fantastisk dag i den lille strandbukten Bua Cua ved Thien Canh Son Cave i Bai Tu Long Bay, tok vi klatreturen opp til grotten som var dekket til middag, en magisk stemning inne i denne store historiske grotten.

Middag i Sung Sot cave – Surprise cave

Sung Sot Cave ble angivelig først oppdaget av franskmennene i 1901, som tok på seg å kalle den “Grotte des Surprises”, eller Surprising Cave, på grunn av dens “overraskende” skjønnhet (selv om navnet ikke fanget opp før et godt 40 år senere). Grotten tok imot sine første besøkende i 1993, bare ett år før Halong Bay mottok sin første tildeling av verdensarvstatus fra UNESCO.

Hulen dekker svimlende 10 000 kvadratmeter (det er dobbelt så stort som “Det hvite hus” for sammenlikning ). Grotten er omtrent 30 meter høy og har en 500 meter lang passasje (gode nyheter for de som er klaustrofobiske).

Sung Sôt eller Surprise-grotten ligger altså i sentrum av det UNESCO-erklærte verdensarvområdet på Bo Hòn-øya, og er en av de fineste og bredeste grottene i Ha Long Bay.
Opp til grotten er veien dekket av trær og løvverk, og består av flotte asfalterte steinblokker i dag.

Vandringen oppover og nedover den bratte fjellsiden til en bedre middag.
Filmklippene er litt mørke, men tro meg dette var virkelig en magisk opplevelse, omringet av over 500 millioner år f.kr. gamle dryppsteiner og fosile stalakitter.

Siste dag på Dragon pearl II

Vi besøker den flytende landsbyen Vung Vieng

Når vi kom til Vung Vieng fiskerlandsby, ble vi ikke bare møtt av den slående majestetiske naturen rundt oss, men vi ble også umiddelbart tiltrukket av vennligheten og gjestfriheten til lokalbefolkningen som lever her.

Vung Vieng ligger i hjertet av Bai Tu Long Bay, en liten bukt ved siden av Halong Bay, nordøst i Vietnam, omtrent 25 kilometer fra fastlandet i Quang Ninh-provinsen.
Bai Tu Long Bay var i fortiden en velkjent handelsgateway overfylt med skip og båter fra Kina og andre land som kom hit for å bytte varer.
Derfor var landsbyen Vung Vieng en velstående fiskerlandsby og hadde sitt rykte for å dyrke perler, noe den også gjør i dag men ikke i samme skala.
Du vil selv nå finne noen rester igjen av den en gang så berømte kommersielle havnen.

Et minnerikt opphold nærmer seg slutten

Dette er en opplevelse vår familie vil bære med oss resten av livet, det å få oppleve noe så ekstraordinært er en gave. Det å møte lokalbefolkningen som lever her, se det majestetiske og vakre landskapet og besøke de magiske historiske grottene er virkelig noe jeg anbefaler alle å se en gang i løpet av livet.

Vi drar videre til Hanoi, foodtour med vår fantastiske guide, cooking class og turer i gamle trange historiske gater.
Se også flere innlegg under reiser i Vietnam eller andre asiatiske land.

Hanoi
Vakre Sa Pa
Fantastisk Hanoi

Leave a Reply