Guan Di Temple Chinatown – KL

Templet er åpent Mandag til Søndag fra: 07:00 – 19:00.

Guan Di Temple finner du i 168, Jalan Tun H S Lee, City Centre, 50000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan.

Dette er en spesiell opplevelse, et tempel du bør få med deg. Men husk at du er i et tempel med stor betydning for andre og deres livssyn, Vis respekt og følg regler templet har.

Kuala Lumpur Guandi Temple, eller Kuala Lumpur Emperor Guan Temple, også kjent som Kuala Lumpur Kuan Ti Temple, er et Malaysia-basert taoisttempel som ligger i Jalan Tun H S Lee, Kuala Lumpur. Grunnlagt i 1887, er det et av de eldste templene i Malaysia. Ikke tilgjengelig for å sitte i meditasjon.

Det er her den legendariske 59 kg kobber Guan Dao (kinesisk stangvåpen) befinner seg. Mange svermer kontinuerlig rundt dette tempelet, da de tror at sverdet har en spesiell kraft til å velsigne og beskytte deg som person hvis du berører eller løfter det.
Noen tror til og med at den har en indre kraft som også på magisk vis kan snu en persons lykke.


Turister som besøker Chinatown kan enkelt gå til Jalan Tun H. S. Lee, en liten gate parallelt med den travle Petaling Street. Når du kommer inn i templet vil du oppleve mange av lokalbefolkningen som ber og tilber Guan Di.

Opprinnelsen til dette tempelet kommer fra en av Kinas største krigere kjent som general Kwan, Guan Di eller Guan Yu. Han ble gitt tittelen “Krigsgud” og mange hadde/har valgte å tilbe ham på grunn av hans utmerkede kamp- og krigsferdigheter.
Mange tror at med hans velsignelser og beskyttelse kan din egen velvære oppnås. Imidlertid vil krigsguden bare oppfylle ønskene til de med et helt rent sinn.

Guan Di Temple ligger i Kuala Lumpur sentrum på samme vei (nesten motsatt) det berømte Sri Maha mariamman Temple.

Leave a Reply