Farmors eplekake, som en varm klem,
med epler som danser i kanelens hjem.
Isen smelter som første snøfall,
hver bit en reise til barndommens hall.Gylne skiver, et teppe av høst,
kremens kyss, en smak av trøst.
I farmors kjøkken er magi til stede,
eplekaken er kjærlighetens glede.-Hennysway-
Her kommer vår barndoms smak av høst og vinter
Fremgangsmåte:
250 G margarin og 150 g sukker vispes sammen til det er hvit.
Bland inn 3 -4 egg, visp de godt inn som eggedosis
Så blandes 250 mel og 1 ts bakepulver inn. (sikt gjerne melet inn)
Hell røren i en smurt rundt form på 26 cm i diameter, eller en firkantet form på 23 x 23 cm. Du bestemmer selv 🤩
Fordel deigen til bunnen av kakeformen og del opp 3-4 epler i skiver og legg de på det nederste laget, fordel resten av deigen oppå epleskivene.
Strø litt sukker og kanel oppå.
Inn i midt i ovnen på 200 G i 30-35 min, eller til kaka er gjennomstekt.
(test med en pinne i midten, ingen deig på pinnen? da er kaken ferdig)
Lag flere og frys de ned til mørkere dager.
Lykke til😊
Hvorfor epler?
Epler er ofte valgt i matlaging og baking fordi de har en naturlig sødme og syrlighet som gir en balansert smak.
De er også allsidige og kan brukes i mange forskjellige retter, fra salater til desserter.
I tradisjoner som den norske, er eplekake spesielt populær, ofte laget med høstens friske epler som er lette å få tak i.
I tillegg har epler en symbolsk verdi.
De er ofte forbundet med hjemlighet, tradisjon, og omsorg—noe som passer godt i sammenheng med farmors eplekake, som er en rett som bærer på minner, varme, og kjærlighet.
Min kjære farmors eplekake ❤️