
Med restemat kommer det gjerne ingen oppskrift.
Men jeg skal forsøke å gi en liten veiviser med bilder og forklaring.
Poenget med restemat er jo å bruke det du har igjen fra dagen før, lage en helt ny rett og ikke kaste knall god mat.
Potetomelett med rester – denne gangen tryllet jeg frem en saftig variant med estragonbakte poteter og svinefilet i biter fra grillen. Perfekt måte å bruke opp grillrester på, og så enkelt å lage!
Bilde oppskrift





Kutt opp restene fra gårsdagen, hos meg var det litt svinefilet og noen bakte estragon poteter.
Hakk så opp litt løk, vårløk og hent ferske urter som gressløk, timian eller tørkede om du ikke har ferske.
Jeg brukte også litt rosmarin i omeletten for å få fra litt deilig smak av vilt.
I denne store omeletteten brukte jeg 6 egg, pisket med vann og fløte.
Tilsett salt, pepper eller annet ønsket krydder i denne blandingen.
Fremgangsmåte
Varm opp stekepannen med godt smør og eller raspolje.
Stek/varm restene sammen med løken til løken blir gylden og blank.
Tilsett vårløken, før du heller over eggeblandingen. Få eggeblandingen godt fordelt under og ut i kantene.
Skru ned platen, du vil ikke ha svidd bunn på omeletten.
Tilsett osterester og de ferske urtene og sett på lokk til omeletten for hevet seg og blitt porøs og fast.



Hvis du har noen dvassne tomater er de superfine å bruke nå. Ikke kast bløte skrukkete tomater, bruk de i supper, gryteretter og/eller omelett som jeg gjorde i dag.
Ta av lokket så væsken som dannes på toppen av omeletteten får fordampet bort, snu gjerne litt på pannen eller lag noen åpninger i omeletten så alt av eggevæsken får stivnet.

Enkel å deilig potetomelett middag eller lunsj.
Supert til matpakken dagen etter også. 3 dager med fantastisk grillmiddag, uten svinn 🤩
🥔 Potetomelett – grunnoppskrift
Ingredienser (2–3 porsjoner):
- 4 egg
- 2 ss fløte (kan erstattes med melk)
- 2 ss vann
- 2 kokte poteter i skiver (eller stekte/grillede rester)
- 1 dl ost i små biter (f.eks. gulost, feta, brie eller cheddar)
- Salt og pepper etter smak
- 1 ss smør eller olje til steking
- Friske urter (valgfritt – f.eks. persille, gressløk eller estragon)
👩🍳 Fremgangsmåte:
- Visp sammen egg, fløte og vann i en bolle. Krydre med litt salt og pepper.
- Varm opp en stekepanne på middels varme med smør eller olje.
- Legg potetskiver i bunnen av panna og stek i 2–3 minutter.
- Hell over eggeblandingen og fordel ostebitene jevnt utover.
- Stek på lav til middels varme i ca. 8–10 minutter, til omeletten har satt seg.
- Dryss over friske urter før servering.
Tips:
Du kan også steke omeletten litt i panna og deretter sette den i ovnen (200 °C i 5–8 min) for en gyllen overflate. Passer perfekt til lunsj, middag eller i matboksen.
I do not even know how I ended up here but I thought this post was great I do not know who you are but certainly youre going to a famous blogger if you are not already Cheers