
Denne peanøttsausen er rik, kremet og full av smak – en ekte smakseksplosjon som gir maten din et hint av Thailand. Den passer utmerket som dipp, over salater, eller blandet inn i nudler!




Ingredienser:
- 2,5 dl kremet peanøttsmør
- 2 ss soyasaus
- 1 ss riseddik eller limesaft
- 1 ss honning eller brunt sukker
- 1 ts sesamolje
- 1 ts revet ingefær
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- ½ ts chiliflak (valgfritt)
- 1,25 dl kokosmelk eller vann (avhengig av ønsket konsistens)
- 1 ss Sriracha eller chilipasta (valgfritt)
- 1 ss hakkede peanøtter (valgfritt, til topping)
- 1 ss hakket fersk koriander (valgfritt)

Fremgangsmåte:
- Ha peanøttsmør, soyasaus, riseddik/lime, honning/sukker, sesamolje, ingefær og hvitløk i en bolle.
- Tilsett chiliflak og Sriracha/chilipasta om ønskelig.
- Spe med kokosmelk eller vann litt etter litt til du får ønsket tykkelse.
- Rør godt til alt er jevnt og kremet.
- Smak til – juster med mer lime, soyasaus eller chili etter behov.
- Topp med hakkede peanøtter og koriander ved servering.

Arkiver bildet under for huskeliste for ingredienser 🤩
