Chatuchak Weekend Market

The Chatuchak Weekend Market, on Kamphaeng Phet 2 Road, Chatuchak, Bangkok, er det største markedet i Thailand.
Her får du alt du trenger og alt det du ikke visste at du trang før du kom. 🤩

Også kjent som JJ Market, har markedet mer enn 15 000 boder og 11 505 selgere, delt inn i 27 seksjoner

Markedet har gate nummer, så det lønner seg å gjøre seg kjent med kartet før du starter turen inn, det er veldig lett å gå seg vill og timene flyr av sted om du ikke vet helt hvor du skal.

Train market secondhand market in Bangkok , Thailand

Onsdager og Torsdager er det åpent fra 07.00- 18.00, men da kun plante seksjonen.
Mange turister er ikke klar over at markedet er åpent hele uken, men onsdag og torsdag kan være et godt tidspunkt å dra dit. Markedet åpner kun anleggsdelen, noe som betyr at det er begrenset tilgang. Hvis du bare vil ta en titt på markedet, er det roligere enn helgen, og det er fortsatt mange tilbud å få på plantemarkedet.

Fredag fra 06.00- 12.00 . Fredag ​​er et perfekt tidspunkt å dra til Chatuchak Market hvis du ønsker å unngå varmen. På samme måte som onsdag og torsdag er det begrenset tilgang til hele markedet, men du kan finne de beste tilbudene på fredag. Leverandører vil selge i bulk, noe som betyr at det er mange billige varer på salg!

Lørdag og Søndag fra 09.00-18.00, da er hele markedet åpent, alle seksjonene.
200 000 mennesker besøker markedet i helgen, og det burde du også. Markedet er fullt åpent fra 09.00-18.00 begge dager, og det er over 15 000 boder å søke gjennom etter alt du måtte ønske deg.

Husk at du er gjest i et land med andre regler

På dette markedet kan det hende du ser ting du ikke liker, ting du synes er galt eller dyr du mener ikke burde være i fangeskap.
Du kan unngå denne seksjonen, men du må vise respekt for andres skikker uansett om du mener det du ser er galt. Så jeg ønsker å advare mot å gå inn i seksjonen for kjæledyr om du finner dette vanskelig.

Hvordan kommer du deg hit ?

Vi pleier alltid å bruke skytrain, uansett hvor vi skal rundt i Bangkok. Hvis du bruker Skytrain:
Skytrain går over hele Bangkok, og du kan gå av og på, men sørg for å hoppe av på (N8) Mo Chit Station (Sukhumvit Line). Herfra, hvis du tar avkjøring nr. 1 når du forlater stasjonen, vil du etter hvert støte på rader og rader med lerretsboder. Fortsett å følge folkemengdene til du kommer til en liten inngang, dette er klesdelen av Bangkok Market. Herfra kan du begynne å ta deg gjennom markedet ved å bruke deres interaktive kart.

Mo Chit N8 er stasjonen du går av, dette er også ende stasjonen til denne linjen.

Taxi : Å komme seg til Chatuchak-markedet med taxi er enkelt, men noen ganger en dyr reise for turister

MRT : For folk som bor utenfor Siam, kan MRT være den enkleste måten å komme seg til Chatuchak Market på. Så hvordan fungerer MRT?

MRT (Metropolitan Rapid Transit) er en underjordisk tog-tjeneste som strekker seg gjennom 20 km av sentrale Bangkok. Tjenesten har bare én sentrallinje, men det er også forbindelser til flyplassen. Det mest sentrale og vanligste av alle 18 holdeplasser er Silom som ligger ved siden av Lumpini Park. Det er også stopp ved Petchaburi og Sukhumvit som ligger ved siden av Asok BTS (Skytrain) stasjon.

Med så mange mennesker samlet i relativt trange gater er det viktig å tenke på endel ting.
Chatuchak Market er veldig stort og krever mye turgåing i varme temperaturer. Det anbefales å bruke komfortable gåsko og lette klær som er egnet for det fuktige været. Mange thaier rynker også på nesen over turister som ikke dekker seg riktig. Menn må ikke være toppløse og kvinner må bruke mer enn bikini eller badetøy.

Når du du dra dit? Det anbefales å gå til Chatuchak Market om morgenen. Det blir veldig varmt og travelt midt på ettermiddagen. Du bør la mesteparten av dagen gå til markedet, og å dra om morgenen vil tillate deg å slappe av når resten av folkemengder begynner å komme inn rundt middagstid.

Varmen og mange mennesker gjør noe med humøret, men husk at det å prute skal være en lek, det er forventet av selger at du pruter.
Å smile og være høflig er en god start for å få til en avtale. Ikke vær redd for å gå hvis du er usikker på prisen eller ikke vil kjøpe for den prisen.
Du kan shoppe rundt og se om du kan få et bedre tilbud på en annen bod, eller du kan alltid komme tilbake for å reforhandle.
Husk stalldelen (skriv ned nummer, gaten) du er for å unngå problemer med å finne båsen igjen.

Lykke til med gode tilbud og positiv shopping, dette er et must om du er i Bangkok. 🤩

Leave a Reply