Bli med når vi utforsker Kuala Lumpur

Med og uten vår obligatoriske guide May Kuen

Kuala Lumpurs turistområder er ikke større enn at det er mulig å spasere nesten overalt. Offentlig transport kan imidlertid være nyttig for litt raskere forflytning. Kuala Lumpur har en blanding av busser, t-bane, lokaltog og monorail.
Kuala Lumpur har dessuten et system med enkelte helt gratis busslinjer mellom de viktigste turiststedene, som KLCC, Bukit Bintang og Chinatown (Central market).
Vi benyttet mest Grab, også fra flyplassen og inn til KL.
Grab er enkelt og veldig billig 🤩

Jalan Petaling

For mange turister er kanskje gatemarkedet i Jalan Petaling den største attraksjonen. Langs den overbyggede gaten, og et stykke ut i sidegatene, settes det hver kveld opp salgsboder tett i tett. Til tider kan trengselen gjøre det vanskelig å ta seg frem. Utvalget består typisk av piratvarer som klær, sko og vesker, samt mye annet juggel. Pruting er helt nødvendig hvis man ønsker å gjøre en god handel, men alternativt så tilbyr butikkene i nærheten mange av de samme tingene til faste priser.

Jalan Petaling

Et lite stopp ved en av restaurantene her i Chinatown med May.

En annen fantastisk liten restaurant vi spiste og tok en drink i var på Backpackers Budget Travellers Inn som også er et veldig populært hostel for de som reiser lett. Restauranten/baren som er tilknyttet hostellet”Oldis”.

Her er deres facebookside (trykk på ikonet)

Central Market  – Jalan Hang Kasturi

Central Market – IPasar Seni ligger ved Jalan Tun Tan Cheng Lock (Foch Avenue) og fotgjengerdelen av Jalan Hang Kasturi (Rodger Street), noen få minutter fra Petaling Street og ved siden av Klang River. Det ble grunnlagt i 1888 og ble opprinnelig brukt som et våtmarked.

Ved siden av hovedbygningen Central Market ligger den nylig forvandlede, shopping gaten med overbygde gangveien og fantastiske restauranter på høyre side nedover, Kasturi Walk.

En av de restaurantene du finner der på høyre side rett ved inngangen er Yusoof & Zahir Sdn. Bhd, et sted du bør spise minst engang 🙂

Bukit Bintang

På en høyde øst for Chinatown finner vi Bukit Bintang (Stjernehøyden), Kuala Lumpurs shopping- og underholdningsområde. Innen en radius av få kvartaler ligger en rekke gigantiske kjøpesentre tett i tett. Vareutvalget varierer fra veldig luksuriøst til mer moderat standard, så handleglade turister vil garantert finne noe av interesse. Bukit Bintang er også senter for Kuala Lumpurs uteliv. I flere gater ligger barene tett i tett og holder det gående til langt på natt. Til tross for at Malaysia er dominert av islam, så flyter alkoholen i Kuala Lumpur relativt fritt og er ganske billig sammenlignet med Norge

En av de beste kebabene til nå 🙂

Jalan Changkat – Bukit Bintang

I Bukit Bintang sin bar gate finner du Havana, den mest populære baren i KL.

Havana lå rett ved vårt hotell Veranda Hill, Ovenfor hotellet lå det en lokal Indisk uterestaurant hvor vi spiste et par gange, nydelig og billig mat bare noen skritt fra hotellet.

Jalan Alor – Bukit Bintang

Mat får man overalt i Kuala Lumpur, men Bukit Bintang er et av de beste områdene for å spise seg god og mett.
Spesielt på Jalan Alor, en lang gågate med utallige små og store spisesteder, har man gode muligheter. På kveldstid settes det ut bord langs gaten og området blir tettpakket med folk. Maten som serveres er hovedsaklig kinesisk (og til dels “ekte kinesisk mat”, slik som i Kina), men det finnes også noen innslag fra andre asiatiske land (Vietnam, Thailand etc).

Jalan Alor
Kwai Chai Hong

Så kom vi til Kwai Chai Hong eller ‘Little Demon lane’. Denne bakgaten, sammen med rekkene med kulturarvsbygninger på begge sider, har blitt vakkert restaurert og har nå nydelig gatekunst av lokale kunstnere som skildrer livet i Chinatown på 1960-tallet. Bakgaten ligger en kort spasertur fra den sørlige enden av Petaling Street-markedet (kart) – inngangen finner du i nærheten av Jalan Balai Polis, eller du kan gå gjennom en av kafeene langs Jalan Petaling, som Bubble Bee Café eller Da Bao for å få tilgang til bakgaten.
Gatekunsten i Kwai Chai Hong alene gjør et besøk til denne bakgaten mer enn verdt!

Ikke glem kamera når du er på tur rundt i KL.

Brickfields – Little India

Livlige Brickfields er hjemmet til Little India, en fargerik labyrint av tekstilbutikker og smykkebutikker, pluss uformelle restauranter som serverer dosa-pannekaker og bananbladkarriretter. Over ved KL Sentral stasjon er det en blanding av avslappede trattoriaer, eksklusive bistroer og stilige cocktailbarer. Sri Kandaswamy Kovil er et hinduistisk tempel med gylne statuer, mens det buddhistiske Maha Vihara-tempelet har et bodhi-tre og en kuppelpagode

Kampung Baru

Rumah Limas, Kampung Baru, Kuala Lumpur, Malaysia. Tradisjonell malaysisk arkitektur midt i de moderne betongskyskraperne i Kuala Lumpur.

Kampung Baru ble etablert i 1899 ved et stipend fra den daværende sultanen av Selangor, Sultan Alaeddin Suleiman Shah, for å la malaysene beholde sin landsbylivsstil i byen.
Det ble formelt publisert som det malaysiske jordbruksoppgjøret i 1950.

Siden den gang har Kampung Baru holdt ut mot utvikling og moderne byliv, og blitt et politisk symbol på malaysisk kultur.

Jalan Berangan – Bukit Bintang

Jalan Pisang Berangan er en mindre vei i Kampung Pisang-området i Air Itam, Penang.

Vår turguide May Kuen – den aller beste

Leave a Reply