Bli med når vi utforsker Bangalore – 2

Vi er fortsatt sultne på nye opplevelser og gleder oss til å se, lukte, føle og oppleve alt vi kan og rekker på vårt opphold i Bangalore før vi vender nesen lengre sør mot Pondicherry.

Cubbon Park

Cubbon Park – Cubbon Park ble opprettet i 1884 av generalmajor Richard Sankey, og er en nydelig park med utallige frodige trær og plener. Det er også et akvarium like utenfor Cubbon Park som er verdt å sjekke ut, det er det flere som skriver om.

Ulike Museer i Bangalore (Bare noen lagt ved her)

Vi har selv ikke besøkt disse, med de anbefales alle av andre, såjeg legger ved de som er de mest populære i Bangalore.

Visvesvaraya Industrial
Technological Museum,
Venkatappa Art Gallery,
HAL Aerospace Museum
MITHILAsmita Art Gallery
– ‘The Pride of Mithila’ 
Mysuru Sand Sculpture Museum
Indian Music Experience Museum
Cauvery Handicrafts
Kynkyny Art
Curiouscity Science Centre
Mahua Art Gallery

Bilde teksten forklarer hvilket museum de er tatt fra.

Black Magic Temple

Black Magic Temple ligger på en kirkegård, og der er eldgamle ritualer fortsatt i bruk.

Dette tror jeg er et av de råeste stedene vi har vært, ikke fordi det er vakkert og spesielt men fordi det ligger en litt mørk energi over hele området. Ikke er jeg veldig fan av å omringe meg med svart magi heller.

Men for en uforglemmelig opplevelse, og dette er ikke hverdagskost for turister i Bangalore, her får du virkelig oppleve noe unikt, noe store grupper mennesker faktisk tror på, hedrer og har som religion.
Og jeg elsker å lære om ting jeg ikke forstår eller har hørt om, så på tross av at stedet var litt skummelt, hadde vi en super lærerik dag her.

Vi besøkte det svarte magiske tempelet med vår guide Kaveri, hun fortalte oss at lederne i dette tempelet måtte være kvinner.
Så hvis en mann vil være en del av dette, ha den rollen, ja, da måtte han kastrerte seg selv.
Nei, jeg tuller ikke, de må kastrerer seg selv.
Kaveri gir oss en rask titt rundt på området, og viser oss tilslutt “treet”.

“Ønske treet” – Black Magic

Historien om treet er at for eksempel at om noen på din jobb blir forfremmet over deg, eller din konkurrent i svømming er alltid raskere enn deg. Så tar du noe personlig fra den personen, sier et slips, eller tørkle , eller noe annet som tilhører den personen, og tar det med til treet, knytter det på, og så vil uflaks/ulykke tilfalle den personen.
I stedet for å be om at du vil gjøre det bedre eller bli raskere, ber du i stedet om at dårlige ting skal skje med motstanderen din, ikke det motsatte.

Dette lammet ble dessverre ikke gammelt denne dagen men det slapp vi å se.

Henrik ble også velsignet med en beskyttende trolldom (spell)
Hun (øverste prestinnen) holdt en papier lapp på hodet hans, kastet en beskyttende trolldom på han … Ved å tenne et stykke papir, slippe en lime og trampe på den etterpå, og deretter måtte dessverre en kylling bøte med livet for å fore de hellige rottene i rotte templet med ferskt blod.
Ja det høres og var både grotesk og fascinerende på engang, men dette er India og det er dette landets kultur vi er her for å lære mer om.

Vidhana Soudha

Praises til Vidhana Soudha:

På grunn av dens prakt har mange mennesker beskrevet Vidhana Soudha på forskjellige måter. Mens Pandit Jawaharlal Nehru kalte det et “tempel dedikert til nasjonen”, kalte Kengal Hanumanthaiah det et “folkets palass”. Den kjente poeten Kuppali Venkatappa Puttappa eller Kuvempu beskrev Vidhana Soudha som “poesi i stein”.

Historien rundt arkitekturen til Vidhana Soudha går tilbake til tiden da en russisk kulturdelegasjon var på besøk i Bengaluru. Utfordret og inspirert av kommentarene deres, lovte Kengal Hanumanthaiah å lage et storslått monument som skulle vise frem Karnatakas urfolksarkitektoniske stil. Hans løfte resulterte i en tidløs struktur av storhet. Byggingen av Vidhana Soudha ble assistert av den daværende regjeringsarkitekten og sjefsingeniøren, B.R. Manickam.

KR Flower market

Det største blomstermarkedet i Asia sies det, for et fargehav…., dette var bare fantastisk.

Selv de hellige kuene koste seg stort på dette markedet.

Bangalore er populær for mange ting, fra industriell innflytelse til rask infrastruktur. En annen ting som er veldig fremtredende og husket er engros blomstermarkedet i Bangalore. Stedet er fullt av blomster og lukter friskt og velduftende som en blomsterdal.
Navnet på markedet er K.R. flowermarked Bangalore.

Bangalore Flower Market er det største blomstermarkedet i Asia.
KR Market er oppkalt etter Mysore-kongen Krishna Rajendra.
Og KR-markedet er et av de travleste markedene i bangalore.
Alle typer blomster er tilgjengelig til engrospris i KR Market.

KR ble bygget i år 1921 Det nåværende nye bygget er konstruert mellom de to gamle bygningene i 1990.

St Mary`s basilica

Vi nærmer oss slutten på vår dag 2 i Bangalore da vi parkerer for en liten middag.
Det er mange inntrykk å prosessere og også følelser jeg ikke trodde jeg kom til å føle. India er virkelig som å være på en helt annet planet, og det mener jeg på en positiv måte for jeg elsker dette kaoset.

Gode og mette vandrer vi videre bort til St Mary`s basilica. (Våre 2 guider)

St. Mary’s Basilica ligger i erkebispedømmet Bangalore i den indiske delstaten Karnataka. Den er blant de eldste kirkene i Bangalore og den første kirken i staten som har blitt hevet til status som en mindre basilika.
Den er kjent for festligheter som holdes under St. Mary’s Feast i september måned hvert år, og tiltrekker tilhengere fra hele regionen Bangalore.
St. Mary’s Basilica hadde en spe begynnelse som en stråtakhytte på 1600-tallet, bygget av tamilske kristne migranter fra Gingee. Helligdommen ble den gang kjent som ‘Chapel of Kanikkai Madha’ og lå i landsbyen deres hvor det ble dyrket ris.
Risen som ble dyrket i landsbyen hadde en distinkt hvit farge, og derfor ble bosetningen kjent som Bili Akki Palli eller i daglig tale kjent som ”Blackpally” (nå kjent som Shivajinagar).Imidlertid, ifølge den fremtredende historikeren SK Aruni, kunne Blackpally ha blitt oppkalt etter John Blakiston (1785-1867), som designet utformingen av Bangalore Cantonment.
Over tid hadde kirken St. Mary’s i Blackpally blitt et sogn og har siden hatt tilsyn med byggingen av andre kirker i Bangalore, mest fremtredende St. Francis Xavier’s Cathedral (1851), St. Joseph’s Church (1867) og Sacred Heart Church , Ashoknagar (1867). Kirken ble hevet til status som en mindre basilika i 1973 gjennom et edikt utstedt av pave Paul VI. Det var den sjette kirken i India som ble hevet til denne statusen. En årlig ni-dagers Novena holdes mellom 30. august og 7. september, med messe på engelsk, kannada og tamil.
Området Blackpally er nå kjent som Shivajinagar.
Det er rett og slett et vakkert kirkerom her, selv for en som ikke er religiøs.

Thieves market

Ja det er skrevet rett og dette markedet finner du rett bak St. Mary’s Basilica.

Der igjen er du plutselig ved to ytterpunkter i livet, foran finner du lydighet, sannhet, tro og religiøse lover.
Så går du bare noen skritt bak basilicaen og finner det store, mørke og skumle Tyvenes marked, der helt andre regler og verdier rår.

Og det er akkurat det det er, tyvegods satt i system. flere små trange gater med boder på hver side, overfylte med tyvegods.
Hver bod med sin spesialitet, dekkbod, bilskjermer i en annen, støtdempere i en tredje. Og der rett foran oss står det også en ny stjålet bil og blir plukket fra hverandre helt ned til siste skrue.

Alltid spennende å se hva du møter rundt et hjørne i India 🤩

En ny bil har ankommet Tyvenes market….

Alt er nøye systematisert, her finner du alt det du tror du trengte og mer.

Shri Durga Parameshwari temple bengalore

Shri Durga Parameshwari-tempelet ble bygget i løpet av 2015, med hjelp av lokale hengivne og folks representant som var ved makten.
Under byggingen av templet har hengivne av Chandralayout og de omkringliggende områdene bidratt til byggingen av templet, og en komité ble konstituert for forvaltning og vedlikehold av templet til 2017.
Dette er et vakkert tempel med sterke farger, utallige nydelige skulpturer og relikvier. Et av templene du bør besøke i Bangalore.

Dwaraka – Kalamkari tradisjon

Vi tok også turen innom denne fantastiske organisajonens butikkutsalg.
Disse kvinnene er en del av en større organisjaonen, som bidrar til å løfte opp voksne og barn fra dårlige sosiale og økonomiske kår, gi dem tilbake verdigheten ved å etablere egne små bedrifter, utdanning mm.

Disse kvinnene her, lærer og utfører en gammel kunstart for å gjøre den kjent blant nye generasjoner og for holde den i live.
Dette eldgammle kunst-uttrykket kalles Kalamkari og har vært en indisk tradisjon lenge.

Kalamkari er en type håndmalt bomullstekstil produsert i Deccan-regionen i India, i regionene som tidligere var en del av Golconda-sultanatet, inkludert delstatene Telangana og Andhra Pradesh. Bare naturlige fargestoffer brukes i Kalamkari, som involverer tjuetre trinn.

23 grundige og separate trinn som inkluderer bleking, mykgjøring og soltørking av stoffet; forberede og blande naturlige pigmenter; påføre hver farge individuelt; og skyll stoffet mellom hver fargepåføring.

Her ble det selvfølgelig noen nydelige kunststoff stykker med hjem til Norge.

“May the myriad colours in nature captured in the smiles of the hand-painted Kalamkari artists bring hope, happiness, peace, justice and love to all”

Dwaraka artists and crafts persons
“In the silent depths of the ocean flow, mighty currents unseen. In the truth of this moment lie, all the ages that have been.”
Mr. Dwaraknath Reddy

https://www.dwarakacommunity.org/?fbclid=IwAR0BjOrzf2gLVqedTXpKitqs0Tq5tMFfi2Mv-brdtk0pMi7PEVzLqrDRnXI

Hvis du også ønsker å støtte deres arbeid, kan du gå inn på linken over, for å få den informasjonen du trenger om organisasjonens arbeid og deres fokus og prosjekter.

                                                                                                 

Oversikts kart

Leave a Reply