Bli med når vi utforsker Bangalore 1

Offisielt er Bangaluru som det også kalles, hovedstaden og den største byen i den sørlige indiske delstaten Karnataka.

Byen er sentrum for Indias høyteknologiske industri, og er også kjent for sine parker og natteliv.
Ved Cubbon Park er Vidhana Soudha en ny-dravidiansk lovgivende bygning. ( se innlegg Bengalore 2)
Tidligere kongelige boliger inkluderer blant annet Bangalore-palasset fra 1800-tallet, modellert etter Englands Windsor Castle, og Tipu Sultans sommerpalass, en teakstruktur fra 1700-tallet.

Byen Bengaluru eller Bangalore er kjent for sin sjarm, sin luksuriøse moderne livsstil og de beste bekvemmelighetene du måtte ønske, får du ved å bo i akkurat denne byen sies det.

Men Bengalore har også et voksende slumområde som vi besøkte på vår tur hit.

Vi valgte en litt annerledes oppdagelses tur rundt i Bangalore, noen av de stedene vi besøkte er kanskje ikke vanlige turiststeder,og de fleste stedene er ikke vanlige steder å besøke som turist heller, og skal/bør heller ikke besøkes uten en lokal guide.
Vi brukte en private guide begge våre dager med utflukter, helt vanlige kunnskapsrike innbyggere av byen, det gjorde vi for å kunne se også det som ikke er så vanlig å vise besøkende og det som gjør at India er så mangfoldet og mystisk.

Vår guide het Kaveri, en fantastisk dame med stor lokal kunnskap om byen, dets severdigheter og det mer spesielle.

Hun var også organisator for endel prosjekter inne i slummen, blant annet for å få kvinner til å bli økonomisk selvstendige ved å nyttegjøre seg av søppel, som det er myyyye av rundt i India.
Liam`s Freedomfond investerte blant annet i dette ene prosjektet når vi var i India.
Det kan du lese mer om i dette innlegget under:

I slummen med Kaveri

Vi utforsker Bangalore – Dag 1

Vi startet vår rundtur med å møte Kaveri ved Indira Nagar, Indira Nagar er et livlig spise- og nattelivssenter med en hip stemning og atmosfære.
Om kveldene tiltrekker restaurantene, pubene og håndverksbryggeriene langs 100 Feet Road og de omkringliggende gatene et ungt, stilig og moderne publikum.
Om dagen er området et populært shoppingmål, hjem til motebutikker som selger uavhengige merker og internasjonale merker, pluss noen litt særegne butikker som tilbyr håndverk og funky hjemmeutstyr.

MTR 1924

Vi startet dagen med en frokost på MTR.

Under andre verdenskrig fant MTR det vanskelig å lage retten idlis siden ris var mangelvare.

Idlis


Ifølge MTR, eksperimenterte de med semulegryn i stedet for ris og fant dermed opp frokostvaren til Rava Idli, slik den ofte fremstår i dag.
MTR var den første hurtigmat-restauranten i verden som serverte 21 000 kunder på syv timer.
Etter en nydelig frokost, bar det av sted til Slange templet.

Mukthi Naga Temple – Slange templet

Historien om Mukthi Naga-tempelet

Det nåværende tempelet til Mukthi Naga ble bygget for bare noen få år siden, men historien går helt tilbake til 200 år siden.
Legenden går ut på at det var en stor slange som voktet regionen og bevarte roen til energikilden som fantes i overflod her.
I følge lokal historie ble dette stedet tidligere kalt “Junjappa Bailu” oppkalt etter Junjappa, en annen slangegud i lokaliteten.

Historien beskrives slik : at Dharmadhikari Sri Subramanya Shastri som hadde følt den guddommelige tilstedeværelsen ved Kukke begynte å søke etter tilstedeværelsen av Naga-helligdommen i Karnataka.
Når han søkte fikk han vite om den åndelige betydningen av Junjappa Bailu og bestemmer seg derfor å bygge et tempel her.

Slange statuen av Mukthi Naga-tempelet regnes som et av de største monolittiske Naga-statuene i verden. Det sies å være rundt 16 fot høy og 56 tonn i vekt, og den ser enorm ut i arkitektur og brennende i sin natur.

Dette er et av de mystiske templene i Bangaluru dedikert til Slange Guden, det ligger i utkanten av Bangalore, Ramohalli.
Lord Subramanya, en form for slange (i henhold til hinduistisk mytologi) er hovedguden ved Mukthi Naga Kshetra og antas å være en mektig gud blant lokalbefolkningen

https://www.evomahotels.com/blog/10-must-eat-foods-for-bangalore-visitors-and-foodies.html

Koshy`s – Colonial Café

Etter en tur til slange templet dro vi videre til et fantastisk gammelt og autentisk sted, nemlig Koshy`s.
Dette er en av de stedene du bør besøke og spise ved om du befinner deg i Bangalore.

Koshy’s – A Timeline of Generations

Koshy’s startet som et bakeri i 1940, som ble satt opp av den nåværende eieren, Prem Koshys bestefar, PO Koshy.
I 1952 ble restauranten bygget på St Mark’s Road, ved siden av bakeriet der det hele begynte.
Historien om Koshy’s går som sagt tilbake til 1940-tallet da andre verdenskrig fikk en arbeidsledig banksjef, P Oommen Koshy, til å åpne et lite bakeri i Cantonment-området i det tidligere Bangalore, i stedet for å returnere til Kerala. Han bakte tradisjonelt engelsk brød til garnisonene – som han kalte “hærbrød” – som kostet en anna.
Fra hjemlevering av brød og kjeks på sykkel, utvidet bakeriet til et varehus på MG Road.
Med hjelp fra vennene sine leide Koshy en tomt bak katedralen ved St Marks Road-hjørnet og flyttet bakeriet hans. I 1952-53 åpnet han “Parade Café” ved siden av den, uten at han visste at den ville bli Bengalurus mest ikoniske og elskede spisested.

Koshy’s var den første AC-restauranten i Sør-India med liveband og dansegulv. En gammel jukeboks satte ut sanger for fire annas!

Aurobindo Center

Etter flere fantastiske måltider og et besøk til Slange templet allerede denne dagen, var det tid for ro, stillhet og meditasjon. Og hvor bedre å gjøre det enn på palasset til den tidligere prinsen av Nepal.

Sri Aurobindo Society, Bangalore som det heter og er i dag – samfunnet er dedikert til å utføre arbeidet som “Mother” etablert dette samfunnet for å utføre.
Det ligger i denne palass bygning som nå er kjent som “Sri Aurobindo Bhavan”, omgitt av frodige grønne trær og en vakker hage som har en rekke blomster navngitt av “Mother” selv.

Grønne lunger omgitt av vakre blomster, fugler som kvitrer i rolige omgivelser – midt i hjertet av travle Bangalore er dette en oase av fred. Og det merker du godt, kropp og sjel faller til ro og gir deg ny energi for flere utflukter.

Sikh Temple i Bangladore

Vi dro videre til dette kjente Sikh templet for å få en forståelse for verdens yngste religion og hvordan den er basert på kjærlighet og solidaritet. Her blir du møtt av troende som utfører folke/visesanger om kjærlighet som er grunnprinsippet ved Sikhisme.

Gurudwaras i Bangalore

Grudwara er en av de tre mest kjente gurudwaraene i byen.
Det ligger på Grudwara Road, nær Ulsoor-innsjøen. Siden dette stedet ligger midt i byen, kan du enkelt komme deg til det på egenhånd også.
Det ligger ved bredden av den vakre Ulsoor-innsjøen, og er den største gurudwaraen i Bangalore-byen, en enorm hvit bygning.
Templet ble bygget i 1943 og AG Russell innviet det i 1945.

Dette templet bidrar til den skjønnhet du ser ved Kensington Road, som også er kjent som Gurudwara Road.
På søndager tilbys pilegrimer med ‘guru ka langar” eller gratis måltider. Rundt 1000 mennesker møter opp i gurudwara om morgenen på søndager mens det dobbelte antallet møter på ettermiddagen for å delta i guru ka langar.

Bull Temple

Bull Temple, Basavanagudi . Dette er også et kjent turistmål når du er i Bangalore.

Bull Temple i Bangalore, også kjent som Nandi Temple, er kjent for sin store statue av den hellige oksen, Nandi. Faktisk, med en høyde på rundt 4.6 meter og en lengde på ca 6.1 meter, det sies at stautuen av Nandi i dette tempelet skal være en av de største i verden.
Denne unike installasjonen tiltrekker seg mange hengivne og turister til stedet.

Washerman`s Village

Siste stopp denne dagen var Washerman`s Village,
Våre “Life Experiences” er det nyeste og mest unike produktet på reisemarkedet i dag, hvor du får en oppslukende opplevelse inn i livet til en lokal for en halv dag. I stedet for bare å ha en omvisning som gir deg en overfladisk oversikt over stedene du besøker, gå litt dypere inn i opplevelsen, også for å forstå kulturen i måten folk lever på og hvordan den tradisjonelle praksisene fortsatt lever i dag. Akkurat det kan du få ved å selv være med på en praktisk opplevelse som det å være Washerman – The Indian Way.

For flere tips å utforske i Bangalore, kan du lese innlegget under:

Bli med når vi utforsker Bangalore – 2

I dette innlegget drar vi til The Black Magic tempel og gravplass, vi besøker UB City for å se det mer moderne Bengalore, en svipptur innom Cubbon park forbi Vidhana Soudha og et besøk til Bangalore`s eldste blomstermarked.
Før vi når St. Mary`s bascilica, Bengalore`s eldste kirke og sist men ikke minst Tyvenes Marked.

Del 2 av vi utforsker Bangalore
Slummen i Bangalore

Leave a Reply