Batu Cave – Kuala Lumpur

En kolossal gullmalt statue av Murugan, laget av armert betong og 140 fot (42,7 meter) i høyden, står nær bunnen av inngangen til grotte templet Batu Cave, men først må du gå opp de 272 regnbue trinnene.

Batu Cave ble et sted for religiøs dyrking først i 1891, da den malaysisk-tamilske forretningsmannen K. Thamboosamy Pillai grunnla et tempel til Murugans ære i grotta.

Før det var Batugrottene kort og godt en samling grotter.
Malaysias urbefolkning brukte dem som ly når de jaktet, og rundt 1860 begynte kinesiske bosettere å sanke guano fra flaggermusene der.

Batu Caves Murugan temple

Batu Caves er en mogote (kalkstein) grotte som har en rekke huler og huletempeler, du finner det i Gombak, Selangor, Malaysia.
Grotte templet har fått navnet sitt fra det malaysiske ordet batu, som betyr “rock”.
Bakken (stigningen opp) ble opprinnelig kjent som Kapal Tanggang fra legenden om Si Tanggang. Byen i nærheten er også oppkalt etter kalksteinsformasjonen i Batu Caves.

Dette var virkelig en fantastisk opplevelse, vi dro med May, vår tur guide og Rubian. Dette er to personer dere vil høre mer om i andre innlegg fra Kuala Lumpur.

WOW for et tempel!
Dette er noe du må se/gjøre hvis du drar til KL.
Det er dessverre ikke for de som kanskje har mobilitetsproblemer, på grunn av de veldig bratte trappene, men for alle andre, klatringen er verdt utsikten.

Grotten er en av de mest populære hinduistiske helligdommene utenfor India, og er dedikert til Murugan*. Det er samlingspunktet for den tamilske festivalen Thaipusam i Malaysia.
Batu Caves kort sagt også referert til som 10th Caves eller Hill for Murugan, da det er seks viktige hellige helligdommer i India og fire til i Malaysia.

Batu Caves er et religiøst hinduistisk sted, og som alle religiøse steder og templer er det forventet kleskode. For voksne er det ikke hensiktsmessig å ha på seg noe kort eller avslørende. Kontrollen er streng ved foten av trappen.
Kvinner: En lang kjole, skjørt eller bukse forventes.

*Lord Murugan, sønnen til Shiva og Parvati, er en mye aktet guddom av hinduer, spesielt i Sør-India. Han er kjent under forskjellige navn som Murugan, Shanmukha (Shanmuga), Subramanian, Shadanana, Guha, Senthil, Saravana, Kumaraswamy og Skanda (Referer 108 Names of Lord Murugan). Murugan er typisk modig, intelligent og perfeksjon personifisert på grunn av hvilket han blir tilbedt som krigs- og seiersguden. Han er også den modige lederen av Guds styrker og ble skapt for å ødelegge demoner, som symboliserer negative tendenser til mennesker.

Her bæres et barn opp til det hellige templet, 272 trappetrinn rett opp.

Batu Caves er et kalksteinsutspring som ligger like nord for Kuala Lumpur, og har tre hovedhuler med templer og hinduistiske helligdommer.
Hovedattraksjonen er den store statuen av den hinduistiske guden Murugan ved inngangen, i tillegg til en bratt stigning på 272 trappetrinn for å endelig se den fantastiske skyline av sentrum.

Et par tips fra andre:
– Ta på insektspray. Tonnevis av mygg på vei opp trappene og på innsiden av hulene som er fuktig .
– ta med et håndkle for å tørke av ansiktet ditt. Det drypper vann i hele hulen og du blir svett!
– Apene er til venstre for hovedtrappen – mot gavebutikkbodene og T-banestasjonen hvor alle matleverandørene er kan oppleves aggressive, pass på alle løse gjenstander.
– Flere tar bare en Grab, dra ut rundt klokka 08.00, før turbusser ankom rundt 09.30, så det var fint og stille.

Restaurant og shopping ved inngangen til Batu Cave

Ved inngangen til Batu Caves finner du et lite restaurant område blant annet. Her er det verdt å ta en pust i bakken og bare nyte et godt måltid før du drar videre.
Husker dessverre ikke navnet på denne Indiske restauranten, men den ligger lett synlig.

Andre viktige templer i Kuala Lumpur du bør se og oppleve

Leave a Reply