Ayutthaya – Amazing Thailand

Ayutthaya er en by i Thailand som ligger i Phra Nakhon Si Ayutthaya Provinsen, 81 kilometer nord for Bangkok, ca 1 times kjøring med bil.

Ayutthaya er mest kjent for sine imponerende tempelruiner og historiske parker.
Som hovedstad i det gamle Ayutthaya-riket fra 1350 til 1767, var byen et viktig handelssenter og kulturelt knutepunkt.
I dag tiltrekker Ayutthaya besøkende fra hele verden med sine majestetiske templer som Wat Mahathat og Wat Phra Si Sanphet, samt sin rike historie og arkeologiske skatter.
Byen er anerkjent som et UNESCO verdensarvsted og er en essensiell destinasjon for de som ønsker å oppleve Thailands historiske arv.

En Reise Gjennom Thailands Historie

Å vandre gjennom Ayutthaya Historical Park er som å reise tilbake i tid. Denne fantastiske parken, beliggende bare en time nord for Bangkok, Thailand, er hjem til en samling av ruiner og templer som forteller historien om Ayutthaya-riket, en av de mest betydningsfulle periodene i Thailands historie.

Jeg husker tydelig den varme, tropiske dagen da jeg først ankom Ayutthaya. Solen stod høyt på himmelen, og luften var fylt med en følelse av eventyr og forventning.
Det første synet av de majestetiske tempelruinene mot den klare blå himmelen tok pusten fra meg. Det er noe magisk ved å gå på stier som en gang ble brukt av konger og krigere, blant steiner som har sett århundrer passere.

Wat Mahathat var et av de første templene jeg besøkte. Dette tempelet er kanskje mest kjent for hodet av en Buddha-statue som er innkapslet i røttene av et stort tre.
Det er et ikonisk bilde som symboliserer hvordan naturen kan integrere seg med menneskeskapte strukturer over tid.
Å stå foran dette synet, følte jeg en dyp forbindelse til fortiden, som om historiens ånd fremdeles levde i steinene og trærne rundt meg.

Deretter tok jeg turen til Wat Phra Si Sanphet, et av de viktigste templene i Ayutthaya.
De tre imponerende chedi (stupaer) står stolt som vakter av fortiden.
Dette tempelet var en gang en del av det kongelige palasset, og det var fascinerende å forestille seg hvordan livet måtte ha vært i sin storhetstid.
Jeg kunne nesten høre lyden av gamle seremonier og se skygger av tidligere innbyggere som beveget seg i omgivelsene.

Ayutthaya Historical Park er ikke bare en samling av gamle ruiner; det er et levende museum som gir innsikt i en tid da Thailand var et kulturelt og politisk knutepunkt i Sørøst-Asia.
Besøket mitt her var både en utdannelsesreise og en åndelig opplevelse.
Jeg forlot parken med en dypere forståelse for Thailands rike historie og en fornyet respekt for menneskets evne til å skape og tilpasse seg gjennom tidene.

Å utforske Ayutthaya Historical Park er en opplevelse jeg anbefaler på det varmeste til alle som besøker Thailand.
Det er et sted hvor historien kommer til live, og hvor man kan finne ro og inspirasjon blant ruinene av en storhetstid som en gang var.

Kombiner det gjerne med et elve cruise på Chao Praya river en av veiene🤩

Vel hjemme etter nok en reise i vakre Thailand, bilde av buddhaen i treet hadde brent seg fast og ga meg en god energi.
Derfor brukte jeg bildet på en av veggene på badet vårt, på den måten er jeg tilbake en liten stund hver eneste dag 😍

Les mer om Thailand eller andre land i bloggen

La deg inspirere, bruk søke feltet eller menyen for å finne dine gjemte perler.

Leave a Reply