Asiatisk Agurk Salat

Agurk salat er ikke ukjent for de fleste.
Fersk makrell med agurksalat og rømme….

Denne gangen skal jeg gi dere en liten vri, et supert tilbehør til både fisk, frityrmat, sushi og kjøtt.

Det du trenger er:
Agurk- (hvis du finner engelsk agurk er den ekstra god)
Risvin eddik
Soya saus
Chili pepper flak (frivillig)
Ristede sesams frø
Gressløk for garnityr (også frivillig)
Sesam olje
Sukker
Hvitløk

Vask agurken godt og skjær den i tynne skiver, bruk gjerne en mandolin. Skallet kan du la være på, det gir bare litt tekstur.

Så lager du dressingen, finn fram en liten bolle og visp sammen risvin eddik, soyasaus, sesam olje, sukker, hakket hvitløk og chili flak om du tar med det.
Juster smaken med sukker og salt, vil du ha den søtere eller saltere.

Legg agurk skivene i en litt større bolle og helle dressingen over dem, vend agurk skivene til de alle har fått lik mengde dressing på begge sider.

Ta plast over bollen og sett agurk salaten minst 30 minutter i kjøleskap før den skal spises.
Ta den ut av kjøleskapet, gi agurk skivene en ny vending, ta den på tallerkner og dryss over ristede sesamfrø og gressløk som garnityr. 👌🏻

Agurksalaten skal serveres kald 🤩

Prøv flere av mine favoritt oppskrifter

Under har jeg lagt ved to, kos deg og bruk rester eller kjøp billige grønnsaker og tryll de om til kansende fantastiske små retter.

Så enkelt lever du bærekraftig og tar vare på miljøet
Mange av verdens beste sauser, dipper og dressinger, lag klart til grillsesongen.

Leave a Reply