37 Festivalen, Lørdag 3 Juni 2023

37 festivalen er noe vår familie er godt kjent med, begge gutta i familien har hatt flere konserter både på festivalen, åpen scene og på Trettisju utenom, Benjamin også med egne konserter, ulike band og solo.

Ja han hadde iallfall til etter hans død, publikumsrekord på en av sine konserter på scenen inne på kulturhuset 37.

Det var også her THC med Benjamin Liam Ruud, Marcus Canon, Benoite Zalo Gnamien, Derrick Mugisha, Steven Ngonyani og Sebastian Zalo hadde sin første av mange konserter.
Benjamin hadde flere konserter her også før THC, med Jonas Rivera “Rivera”, som solo artist Rude Harem, Lotuz. Liam Ruud og som oppvarmer for flere band, blant annet Gatas Parlament.

Bakgården på kulturhuset 37


Og det var her vi, hans familie og alle hans venner hadde minnestunden for Benjamin med hans siste konsert fra Trøndertun Folkehøyskole “Ruud & The Giant”.Raymond, Renee, Hilde og Kennet hjalp oss organisere det årets kulturhusets 37 – Åpen scene 2016, til å hedre Benjamin med det han elsket mest…. musikk, hans tidligere band THC kom også sammen og opptrådte til ære for deres “bror”.
Takk for det, det glemmer vi aldri.

Så 37 bringer fram mange ulike følelser for oss men først og fremst gode musikalske følelser.
Vi synes begge det er viktige å være tilstede for nye talenter, vise de at vi her hvor de kommer fra, er stolte av de og heier de fram. Det er vi dessverre altfor dårlige til i Horten, ofte svikter byen når disse nye trenger dem mest, men når de først har blitt tatt i mot av resten av Norge, er Hortens folk veldig stolte av at disse er fra Horten.
Dette gjelder på ingen måte Kulturhuset 37, som gjør det motsatte.

Nye talenter trenger dere før de blir kjent også Horten, ikke når de allerede har blitt populære. #hortenlove

I fjor var det Sebastian, Noah og Reza vi var å så på.
Sebastian hadde akkurat sluppet EP “Vi som skulle bli gamle menn”, et album om Sebastian og Benjamin sitt vennskap, sorg, savn, nytt håp og ny tid.
Det var nok tøft både for han å fremføre, og for oss å høre ❤️ men det var akkurat her på 37 festivalen den måtte spilles, der hvor gutta sitter i veggane.

Lil Rude (Noah Leander Ruud og Benoite som DJ.) Liam og SebastianTHC

37 Festivalen 2023 – Gratis og Rusfritt

I år var det 2 artister jeg ønsket å få med meg, det var den nye stjerne fra Furuset Rambow og så var det Reza som vi har fulgt siden han stod på scene, relativt ung å battlet med Benjamin, akkurat her på 37.

For meg var Rambow ny, men ikke etter i kveld.

Rambow, hvem er han ?
Rambow har rappet siden han var syv år: – “Jeg ville gjøre noe mer enn å loke på et kjøpesenter” sier han til P3.
Han har låter med mer enn 2,5 mill avspillinger på Spotify og over 200 000 månedlige lyttere.
For selv om 20 år gamle Simon Tedros Negash, som han egentlig heter, ga ut sin første låt for få år siden, har han gjort seg bemerket som rapper for sin «flow», energi og evne til å «spytte bars».
– Jeg vil gi et innblikk i hvordan det er å vokse opp på Furuset uten å glorifisere det, men vise hvor langt man kan komme med riktige folk rundt seg, sier Simon.
Og det er nettopp det jeg mener med å være der for våre artister der de vokser opp, ikke bare etter de har blitt kjent utenfor byen.
Så det var ikke så rart at det foran scenen var packet fult med relativt mange unge fans, for her var det flow på et høyt nivå.

Rambow aka Simon Negash ble i 2018 kjent som skuespiller med hovedrollen i NRK-serien Rektors kontor. I 2020, kickstartet han musikk-karrieren sin og slapp sin aller første singel “Bentley.” Både som skuespiller og artist har Rambow skapt en solid fanbase, Rambow ble kåret til Månedens Urørt av NRK P3 i januar 2021.

For en artist… for en energi. Dette var fett, Rambow eide scenen og publikum, det var tydelig at scenen var hjemmebane for han og med et smil om munnen, glimt i øyet og full kontroll på fansen, lettet scene på 37 denne lørdag kveld.

Etter konserten var køen lang for autografer og bilder, men noen fordeler skal man ha som Mamma G og bekjentskaper på stedet 🤩
Så her stod jeg da backstage med Rambow, flaut…. ja kanskje litt men musikk kjenner ingen aldre og han var rett og slett drit bra, og det måtte vi fortelle han.

KL. 21.30 var det en av Hortens egne rapper Kerbelai sin tur

Etter først å ha jobbet på stedet, prøvd å få kontroll på litt døvhørte fans og til tider fullstappede lokaler var han headline i kveld.
Reza eller Kerbelai som er artistnavnet, er engasjert både i musikk og stedet 37 som han selv har hengt på siden han var relativt ung.
De siste årene har han gitt ut mye ny musikk, produsert i egen brakke og med eget utstyr.
Han har etterhvert fått sitt eget lydbilde og blir mer og mer gjenkjennelig i uttrykket.
Jeg har alltid vært imponert av hans stå på vilje, mot og energi. Han har aldri gitt seg, spart seg til alt han har av utstyr, bidrar og hjelper de unge på kulturhuset 37 og er alltid blid og full av energi, man må bare like den fyren der.
Og det gjør vi begge to, alltid hyggelig når Reza stopper for en prat, en klem eller stikker en tur innom og viser oss det nyeste han jobber med.

Og igjen fikk vi være med på nok en musikk opplevelse med Kerbelai 🤩
Denne gangen med Noah som publikum istedenfor artist ved vår side, og det er koselig det også, at han vil tilbringe Lørdagskvelden med oss gamle❤️.

Utrolig bra var det nok engang, litt dumt å spille etter et metallband men uansett musikken er like bra for det, gleder meg til neste gang 🤩.
Takk for at du byr på deg selv og fortsetter med kjente og nå etterhvert ny musikk, vi digger deg…

Foto: Kerbalai
En sikkelig bamsekos

Noah Ruud sin musikk finner du på blant annet på SoundCloud.

Så takk til kulturhuset 37, Horten kulturskole og alle de fantastiske artistene, dansere, korpsene og alt det andre.
Nok et fantastisk arrangement for store og små er gjennomført .

Tips fra en musikkinteressert helt på tampen, når det gjelder konsert delen for de fra 13-18, burde man samle sjangerene noe, da beholder man flowen på scenen og publikum for alle artistene også utover kvelden 🎶🤩

Og imens vi koste oss på festival, koste resten av barna seg på Musikkens dag i Oslo.

Svigersønn Roberto, datter Naomi og fetter Matteus ❤️

De så blant annet på en annen rapper fra Horten, nemlig Larsiveli på Sentrum scene.

Leave a Reply