Wat Rong Khun – White Temple

In in Pa O Don Chai, Mueang District, Chiang Rai Province

Populært kjent som “Det hvite tempelet”, er det et vitnesbyrd om den transformerende kraften til lidenskap og hengivenhet.
Den slående hvite fargen og bruken av speil i designet er sammen unike egenskaper som bidrar til dens eteriske skjønnhet og symbolikk.

Er dette templet verdt et besøk?

Uten tvil er dette templet den mest populære attraksjonen i Chiang Rai.
Selv om du har sett hundrevis av templer mens du har reist gjennom Sørøst-Asia, garanterer jeg deg at du ikke har sett noe lignende noe sted, så ja det er definitivt verdt turen.

Arkitekten, Chalermchai Kisitpipa, er kjent i hele Thailand for å være ganske eksentrisk, og etter å ha besøkt “Det hvite tempelet” er det absolutt vanskelig å ikke argumentere for dette.
Inngang er gratis, og den ligger like ved motorvei 1, omtrent 12 km sør for sentrum av Chiang Rai.

Innsiden av det Hvite templet – Wat Rong Khun

Det er veldig lett å glemme at dette er et hellig sted når man ser på veggmaleriene på veggene, men oransjekledde munker og bedende thaier minner oss på å være respektfulle. Med malte bilder av Michael Jackson og karakterer fra populære filmer, som The Matrix, føles det som om det er en kode du ikke kan tyde. Muligens den mest urovekkende delen av veggmaleriet er portrettert nedenfor.

Ajarn Chalermchai og Thawan Duchanee er to kjente thailandske kunstnere og skaperne av det hvite tempelet og det svarte huset.
To utrolige og helt forskjellige kunstverk som vil forvirre deg.

Thawan Duchanee

Dette templet har festet seg til min hukommelse, veggmaleriene har en enorm kraft og de gjør sterkt inntrykk.
Symbolikken og historiske tilbakeblikk kombinert med kjente film scener og kjente artister, tar deg med både tilbake og fram i tid på samme tid.

Om ikke selve templet og skulpturene på utsiden blendet deg av fascinasjon og eleganse, intensitet og undring, så stopper det altså ikke på utsiden, bli med på en reise inn i deg selv og dine egne følelser og/eller tanker, dette bør du oppleve,

Vårt besøk til Wat Rong Khun – White Temple

Det var mye som ikke var ferdig når vi besøkte templet men hovedbygningen og de fleste skulpturer var ferdig på utsiden, og veggene inne i templet var allerede usedvanlige vakre.

Andre viktige templer i Chiang Rai Provinsen

Innsiden av det Blå templet – Wat Rong Suea Ten

Wat Rong Suea Ten også kjent som det blå tempelet, er også et unikt tempel i Chiang Rai, kjent for sitt slående moderne kunstneriske design.

“Home of the dancing tiger”

Byggingen av tempelet ble initiert av lokalsamfunnet i 1996 for å erstatte et gammelt forlatt tempel som tidligere sto på stedet, selv om byggingen ikke startet før i 2005.
Det endelige designet ble realisert av den lokale kunstneren Phuttha Kabkaew (พุทธา กาบแว) eller Sala Nok (สล่านก, sala er en nord-thailandsk tittel for en håndverker), som lærte av Chalermchai Kositpipat mens han jobbet på sin berømte Wat Rong Khun – White Temple, like utenfor byen.

Bilder over lånt fra nettet

Innsiden av det Svarte huset – Baan Dam

Dessuten er det ved siden av Katedralen et Black House Gallery, et sted der det stilles ut malerier og kunstverk, inkludert en håndstemplet A. Thawan å se på.
Her kan du kjøpe deg unike kunstverk 🤩 Eller se en av Thailands kjente kunstnere A. Thawans veggmalerier.

Katedralen (Art Museum Building; Thai: มหาวิหาร), ble designet av Thawan Duchanee og bygget av Baan Dams ingeniører i 1999 – 2009, det tok 7 år å bygge den.
Inspirasjonen til katedralen er kombinasjonen av trekulturer som form, og filosofi etc. med samtidskreativitet, buddhistisk kunst og moderne arkitektur.
Formålet med katedralen er både for å lære/se aktiviteter som å tegne/male, og om buddhismens lære.

Museet dekker et område på rundt 160 000 kvadratmeter, bestående av over 40 forskjellige strukturer spredt rundt på stedet.

Black House Museum, er et privat kunstmuseum som består av en blanding av tradisjonelle nord-thailandske bygninger med ukonvensjonell og moderne arkitektur.

Trykk på lenken under for se flere av hans verker, eller rett og slett for å bli eier av et selv.

https://www.artnet.com/artists/thawan-duchanee/

Chiang Rai Provinsen

Chiang Rai har en lang og rik historie, kultur og tradisjon helt tilbake til antikken.

Chiang Rai har mange minoritetsgrupper med egne språk, livsstil og tradisjoner noe som gir oss som besøkende mulighet til unik læring.

Chiang Rai er også vakker og fascinerende med et langsommere liv omringet av vakker natur. Så om du søker en spesiell, rolig og avslappende ferie bør du sette av noen dager i Provinsen Chiang Rai.
Besøk nasjonalparkene, naturreservatene her kan du utforske selv med sykkel, rafting eller de mange nydelige stiene til fots.

Provinsen ligger ved fjellene i nord Thailand og grenser til både Laos og Myanmar (Burma).
Ta en tur til det gyldne triangel også, besøk museet, minoritetsgruppene og kanskje også Laos med båt.
Det var virkelig en opplevelse jeg kommer til å skrive om i et eget innlegg.

Andre innlegg fra Nord Thailand

Freebird Cafe i Chiang Mai

Mat magen, hjertet og sinnet ditt i deres ferske, veganske sosiale bedriftsrestaurant. 😍

Her finner du de! 28 Santiluk Rd. i Santitam, ta til venstre ved gaten før rundkjøringen hvis du kommer fra byen (like før 7-11).
Adressen er den samme som bruktbutikken under i innlegget.

En kafe som er mer enn god mat og musikk, alt du kjøper eller opplever her går til mennesker som trenger donasjoner for å overleve.
Du må ta turen innom Freebird Cafe om du er i Chiang Mai, dette er et sted du ikke vil gå glipp av og er det noe sted du bør legge igjen noen penger, er det nettopp her.

Vegan/Vegetar restaurant i Chiang Mai. Sjekk deres facebook side for flere bilder og mer informasjon.

Nydelige ferske plante baserte retter, et sosialt møtested for alle, møt andre reisende, bidra ved arbeid for veldedighet, kom innom og bare heng og nyt gode musikalske opplevelser. Et must for alle som reiser til eller igjennom Chiang Mai

Freebird Cafe i tidligere lokaler – vårt besøk

Free Bird Pre-Loved Charity Shop and Donation Center

14 Sirimankalajarn Soi 9 Chiang Mai

Kjøp klær i veldedighetsbutikken på Free Bird Cafe!, sjekk deres charity butikk på facebook, trykk på ikonet under.

På Free Bird Pre-Loved Charity Shop og Donation Center tar de imot donerte klær og husholdningsartikler fra CNX-fellesskapet, det har de gjort siden siden 2009 og 99% blir distribuert rundt i N-Thailand til lokalsamfunn i nød, resten selges i butikken vår til gode priser for å støtte samfunnsarbeidet vårt.

Ta turen innom deres brukt butikk og kafe, kjøp noe som gir andre et overlevelsesgrunnlag.

Fra vårt besøk på kafeen og bruktbutikken

Disse bildene er tatt ved deres forrige lokasjon, men prinsippet og engasjementet er det samme som da.
Vi elsket engasjementet, arbeidet de gjør og det at det faktisk gjør en forskjell å besøke de.

Du kan også som oss donere penger via deres nettside til deres arbeid for Burmesiske flyktninger, stammefolk og andre fattige i Nord Thailand. Bidra til å gi de undervisning, arbeid og et verdig liv.

#FREEBIRDPRELOVEDCHARITYSHOP

Vårt frivillighetsfond, støtter Freebird house

Trykk på innlegget under og bli en som som støtter med donasjoner du også. Alt er bedre enn ingenting, vær dråpen i havet sammen med oss.
Vil du lese mer om Liam`s freedomfond, finner du alt du trenger å vite i menyen på forsiden av min blogg. Der kan du ogse lese om våre prosjekter og prosjekter vi støtter rundt i verden.

Belle Villa Resort Chiang Mai

Chiang Mai – Hang Dong district

 

I Chiang Mai nord i Thailand finner du dette fantastiske hotellet.
Da vi besøkte det het det Belle villa Resort.
Hotellet ligger i provinsen Chiang Mai, samme navn som byen.

Chiang Mai er hovedstad i provinsen i den nordlige delen av Thailand. Det bor rundt 200 000 innbyggere i byen, hvilket også gjør den til Thailands nest største by. Byen ligger rundt 700 kilometer nord for Bangkok, og regnes ofte blant thaiene som landets “andre hovedstad”.

Opprinnelig var byen stort sett kun kjent for sine mange templer, sin rikholdige kultur og sine dyktige kunsthåndverkere, og ikke minst sine thaimassører. I dag er byen også kjent for sin gode gastronomi og som en av Thailands fremste universitetsbyer.

Dette fantastiske hotellet ligger litt på utsiden av sentrum, tett omgitt av tett regnskog og en utrolig vakker hage.

Dette var vårt aller første møte med Chiang Mai, vi kom til hotellet etter mørkets frembrudd og hadde da ingen ide om hva slags imponerende syn vi ville møte da solen og jungelen våknet til liv dagen etter.

Du er kanskje en biltur unna sentrum, men du er desto nærmere den vakre naturen og alle de aktivitetene den har å tilby, de er også i nærheten til vakre landsbyer.

Bilder fra innsiden

Hentet fra nettet

Dette hotellet er kanskje ikke det vakreste interiørmessig, men utsiden og området slår alt du måtte mene om designet inne.
Frokost på denne verandaen mens jungelen våkner, er en opplevelse du aldri kommer til å glemme. For meg er det bare å lukke øynene så tar minnene meg tilbake til lukten, lydene og smaken av den ferskeste appelsinjuicen jeg hadde smakt til da.

Så oppsummert:
Plassert i en åsside, omgitt av skog, har dette feriestedet mye for seg når det gjelder både beliggenhet og fasiliteter.
Rommene er romslige og bassenget er innbydende.
Personalet er veldig hjelpsomme og vennlige. Frokosten var utmerket og smakte fortreffelig med en slik utsikt.
Enten dette er ditt primære reisemål eller du bare ønsker å komme deg bort i noen dager fra byen Chiang Mai, er dette en nydelig beliggenhet. Vi anbefaler dette hotellet et besøk eller flere.

Her er noe av det du finner i nærheten av Belle Villa Resort i Chiang Mai:
– Wat Ton Kwen
– Chiangmai Night Safari
– Doi Kham Temple (White Buddha on the hill)
– Baan Tawai Handicraft Village
– Queen Sirikit Botanic Garden
– Mae Sa Elephant Camp
– Mae Sa Waterfall
– Butterfly, Orchid, Snake Farm

Belle Villa Resort i Pai

Her er noe av det du finner i nærheten av Belle Villa Resort i Pai ( ca 2 timer fra Chiang Mai):

Bilder under er fra selve resortet i Pai, bilder er hentet fra internett.

Steder å besøke i nærheten av dette resortet i Pai:
– Hill Tribe Village
– Lod Cave
– Pha Puek Cave
– Phi Men Cave
– Pha Deng Cave
– Lang Nam Cave
– Su Sa Cave
– Tha Pai Hot Springs
– Mo Paeng Waterfall
– Mae Yen Waterfall
– Mae Yen Temple
– Wat Nam Hoo Temple

Andre aktiviteter i nærheten av Belle Villa – Chiang Mai

Royal Park Rajapruek (7,8 miles),
Baan Tawai Village (7,3 miles)
Grand Canyon Water Park (0,8 miles).

Baan Tawai Village
Royal Park Rajapruek
Grand Canyon Water Park

Noen av våre bilder fra dette oppholdet

Bildene under er fra vårt besøk til en av stamme landsbyene i nærheten, Lahu Shi Balah tribe.

Stamme landsbyene er totalt avhengig av turisme i dag for å overleve, de fleste er flyktninger i Thailand og har så og si ingen hjelp fra myndighetene.
Men møt landsby folket med respekt, du burde dra hit fordi du ønsker å lære og støtte.
Det gjør du ved å kjøpe og lære deres håndverk, lære om deres kultur og deres historie. Og her som alle andre stamme landsbyer, doner penger direkte til høvdingen.

Vi som familie har hatt mange oppdragelses reiser til ulike stammer, både i Thailand, Vietnam, Kambodia og Burma.
Alltid for å lære om og hvordan andres kultur og levesett er, og vi som familie har tatt med oss mye livsfilosofi og kulturell medmennesklig kunnskap med i bagasjen hjem ❤️

Bildene under er fra Longneck people sin landsby, det er viktig å være bevisst din intensjon om hvorfor du ønsker å besøke stammefolket.
Er det kun for å ta bilder, eller er det for å bidra til at disse stammene får et overlevelses grunnlag?

Sørg for at pengene dine kommer landsbyen direkte til gode i stedet for tredjepartsselskaper.
Du kan gi en donasjon til sjefen i landsbyen eller støtte kvinnene ved å kjøpe deres håndverk. I
kke tenk på dette besøket bare som en mulighet til å ta bilder.
Prøv å lære om kulturfolkene deres og livet, og samhandle med dem uten kamera først.
Husk:
Reise handler om å lære og åpne sinnet vårt.
Det handler om å knytte relasjoner og knytte forbindelser med mennesker fra forskjellige kulturer.
Reis klokt. !❤️

Karen-stammen, som uoffisielt kalles Long Neck-stammen, kom til Thailand fra Burma, da de rømte fra krig og vold i landet deres.
De er verdenskjente for sine kvinner, som bærer gyldne ringer rundt halsen.
Fra de er 5 år til 21-årsdagen deres, legges det til en ring hvert år i samlingen deres.
På slutten blir halsene deres så lange at disse kvinnene ofte kalles “dragedamer”, eller bare “lange halser”.
Ifølge Karen people, jo lengre halsen er, jo vakrere er kvinnen som bærer dem.

Nyt vakre Nord Thailand, denne delen av Thailand her en helt spesiell plass i vår families hjerte og vi har vært her mange ganger i løpet av de siste 24 årene.

Søndagsmarkedet

Er også noe du bør få med deg i tillegg til det store nattmarkedet som er åpent hver kveld.

Søndagsmarkedet er markedet der lokale thaier, stammelandsbyene og andre selger sine produkter. Her kan du komme over helt unike ting du ikke finner på nattmarkedet.

Chiang Mais søndagsmarked strekker seg helt fra Tha Pae Gate gjennom Ratchadamnoen Road og er fylt med håndlagde gjenstander av lokale leverandører, samt alle slags autentiske pyntegjenstander.
Kunstnere og musikere legger til den magiske atmosfæren med sine fremragende forestillinger hver søndag kveld.
Tha Pae-porten og Wat Sum Pow-tempelet, som ligger ved krysset mellom Rachadamnoen Road og Ratpakinai Road, er fylt med et bredt utvalg av restauranter og matboder, og tilbyr ulike typer retter fra sushi og nudler til pannekaker og pølser.
Det blendende søndagsmarkedet og dets håndlagde produkter er et absolutt must for enhver besøkende til Chiang Mai, og en velkommen endring fra noen av de mer turistiske markedene.

Bruk tid når du besøker Chiang Mai, kombiner reisen gjerne med en tur til Chiang Rai eller Pai.
Dette er stedet med vill jungel, kultur mangfold, spektakulære templer og fantastisk mat.

Les andre innlegg fra Nord Thailand

Vi har besøkt mange steder i Nord Thailand, i innleggene under kan du lese om flere av våre turer, kanskje du blir inspirert 🤩

Natur & Pønk på Redninga

Med HAM – Hortens Alternative Mannskor

Endelig en musikk opplevelse i Horten igjen

Da søster og svoger spurte oss om vi ønsket å være med på Redninga for å se/høre en konsert, var vi egentlig ikke helt i stemning til det, men når jeg leste litt om dette musikk prosjektet ble jeg veldig nyskjerrig.
Dette er musikk i min gate, musikk som blander naturens lyder med rytmisk sjelero.
Og med en kombinasjon av HAM koret, kunne dette bli noe helt nytt og annerledes.
Så ja, etter hvert gledet vi oss til å finne på noe med familie i en ellers grå Februar lørdag.

Det var første gang for alle inne på Redninga, lokalene er åpne og med god plass, sittegrupper og en stor godt lyssatt scene.

Og med Robert Hauge på lyd, gledet vi oss alle til denne musikk opplevelsen.

Matho & the Molecule Man

Denne konsert opplevelsen startet kl 21.00, og her ble du satt i en meditativ stemning øyeblikkelig.
Med rytmiske toner og fantastisk perkusjon fra Andreas Barth, svevende mystiske natur musikalske scenetepper av Thortrillion på synth, ble jeg dratt inn i et univers der naturen skriker, vugger og beroliger oss med dens egne fortellinger.
Marianne Eide forsterket opplevelsen med vakker vokal, stemme effekter og tekster med fortellinger du ikke bare hører, men også føler.
Ja dette var vakkert! og noe jeg ønsker å høre mer av.

Men dette var kanskje ikke stedet for en slik musikk opplevelse, her var det altfor mange som var kommet for å feste. Og allerede før konserten var i gang, var flere ganske legge klare etter min mening.

Under mesteparten av den første konserten ble musikken overdøvet av berusede snakkesalige menn på bordet bak oss, det ble umulig etterhvert å få med seg hverken tekst eller lydbilde, for deres intensjon var å snakke høyere enn musikken fra scenen.
Ikke er det bare respektløst ovenfor de som holder konsert, men også for alle oss som faktisk kjøpte billetter for å oppleve denne natur musikalske reisen.

Mitt forslag til Matho & Molecule Man er å spille på et konserthus, Horten kino, eller et sted der folk ikke er fulle før en slik konsert starter. Passer kanskje supert for HAM sin musikk men ikke for en meditativ musikk opplevelse.

Når det er sagt, dere var utrolig bra og jeg gleder meg til å oppleve dere igjen, kanskje med et synsutrykk i bakgrunn for en mer helhetlig opplevelse. 🤩

Sett deg tilbake og lytt
HAM – Korsang, Pønk og Hardcore

Ikke noe tvil om at dere skaper stemning 🤩 og om poenget med koret er å kose seg både for kormedlemmene og de som ser på, gjør dere noe riktig.

SKÅL

Korsang på en bar/restaurant er kanskje ikke det de fleste er vant med men med låter som skaper allsang og engasjement så funker det fett.

Tidvis ustemte både i stemmer og kropper, men hva gjør vel det, hahah.
Likte også kombinasjonen med en av låtene de hadde sammen med Matho & Moleculemann.
Det funket og det så ut som om publikum likte det de hørte også, god stemning.

Kortet HAM

Må også gi en en hands up til dirigent Lise Kristina Røed, du har en en vrien jobb med å få alle medlemmene til å se på deg samtidig, men med musikkglede, uhøytidelighet og humor funker det meste.🎶🤩
Gøy å se dere var det iallefall.

Andre musikalske opplevelser i Horten

Og snart er det tid for nok en Døra for andre, det gleder jeg meg stort til.

Hanoi Cooking Center – Mat kurs

På Hanoi Cooking Center bryr vi oss om alt som er kulinarisk.
HCC tilbyr praktiske matlagingskurs, gatematturer og kafé.
Utvikle en dyp forståelse av smakene, historien og kulturen til det vietnamesiske kjøkkenet ved å ta et av våre seks vietnamesiske matlagingskurs eller Street Eats and Market Tour.
Dette står øverst på deres internettside.

Workshops og korte kurs i en herlig morsom og avslappet atmosfære, designet av Chef Tracey Lister, som er forfatter av boken vietnamesisk gatemat.

Dette er hva deres internett side tilbyr av kurs og foodtours, vil du se mer eller melde deg på et av de mange kursene, trykk på lenken/bilde under.

Les mer på deres internett side.

En unik måte å bli kjent med Vietnam på

Vi som familie elsker å bli kjent med det som er ekte, det som er kulturen, tradisjonene og levesettet til de menneskene som bor der vi er gjester.

Det å arrangere en Streetfood tour med en kjent lokal vietnameser eller melde seg på et matkurs med ulikt innhold er både spennende, moro og utrolig lærerikt.

Vi meldte oss på et matlagingskurs, kombinert med et besøk til det lokale ferskvaremarkedet.

Hanoi Cooking Center arrangerer også streetfood tours men det tok vi med en annen kjent streetfood arrangør, en som er kjent langt utenfor Vietnams grenser. Legger ved det innlegget i bunnen av dette for dere som virkelig ønsker å komme under huden på Hanoi, og besøke steder du ikke kan se hverken på kart eller fra gaten.

Denne gule bygningen kan kanskje se liten ut fra utsiden, men som du sikkert allerede har opplevd i Hanoi, er de dype og høye.
På venstre side av bygningen (når du står rett foran) ser du en liten gul inngang med rød murstein, det er her du går inn til bakgården og lokalene mat-kursene holdes.

På deres facebookside (trykk på ikonet under) kan du se bilder og lese anmeldelser fra hundrevis av gjester gjennom årene.

Matlagingskursene er på ca 4 timer.

  • Først handlet vi inn urter, krydder og ferske ingredienser på det våte (ferskvare) markedet.
  • Så er det hands – on mens du lærer å lage typiske vietnamesiske retter.
  • Det vanker også mastertips og teknikker fra ekspert kokken din.
  • Maten nøt vi sammen med alle de andre på kurset, en flerspråklig hjemmelagd lunsj eller middag med øl og/eller vin inkludert.
  • Morsomt, og egnet for alle aldre og evner.

Vår dag på Hanoi Cooking Center

Vår fantastiske dag startet med oppmøte på Centeret, der ble vi fortalt litt om dagens innhold, hva slags retter vi skulle lage og dagens innhold fra start til slutt.
En forfriskende velkomstte og et møte med chefen cår

Deretter dro hele gruppen sammen til ferskvare markedet for å kjøpe inn alt det vi trengte av ingredienser for vår meny dette dagen.
Vi var hele familien med på dette og det gjorde det ekstra koselig, ungdommen på et lag og Henrik og meg på ett. En liten uformell konkurranse ble det etterhvert over kjelene og når det ferdige resultatet skulle spises.

Men først dro vi altså til ferskvare markedet.

Våt-markedet som det også kalles ligger ca en 3 minutters spasertur. Vi tilbrakte ca 30-40 minutter på selve markedet hvor du altså får en detaljert omvisning om markedskultur på et av de siste gjenlevende våt-markedene i Hanoi

Det er en spesiell opplevelse å gå rundt på et ferskvare marked i Asia, her kommer du helt nært innpå den maten du skal spise, det er veldig sundt å se og oppleve dette forholdet til råvarene du skal tilberede.
Vietnamesere spiser alt på dyrene de slakter, absolutt alt blir tilbredt for steking, koking, kraft eller sammensetninger.
Skal du ha suppe til middag, da sier du det og de parterer og deler kjøttet eller fisken akkurat slik den bør være i en suppe. Og det er slik du handler på dette markedet, du sier hva du skal lage og de tilbereder alt for deg slik at du bare kan lage maten når du kommer hjem.

Tilbake på Hanoi Cooking Center, får alle hvert sitt forkle og en oppskriftbok.
Chefen du har denne dagen, går igjennom alle råvarer og viser hvordan og i hvilken rekkefølge du skal tilberede hver råvare og/eller grønnsak.

Dette var vår Chef

Så var det bare å starte da 🤩, chefen går rundt å hjelper, veileder og gir nyttige råd underveis.
Vi stor koste oss og det blir mye latter og tull på kjøkkenet når man skal lage noe man aldri har lagd før.

På ca 2,5 timer tilberedte vi ca 4 til 5 retter, med frityrstekt snacks underveis.

Når maten var ferdig spiste vi alle sammen ute i restauranten, vi hadde en fantastisk dag og lærte mye om Vietnam, matkulturen og deres respekt for de ulike råvarene/matvarene i deres matlaging.

Ja her på bilde over ser du oss da, klare til å kokkelere og konkurransen er i gang
Ulike bilder fra retter lagd på Hanoi Cooking Center

De fleste bildene er hentet fra deres facebook side

Hva med en foodtour med Hanois beste mat guide

Opplev alt det Hanoi har å by på sammen med oss

Dong Kinh Nghia Thuc Square – Hanoi

Dong Kinh Nghia Thuc Square ligger nordøst for Hoan Kiem Lake, vendt mot Ham Ca Map Building.
Plassen er også skjæringspunktet mellom 5 kjente gater i hovedstaden: Le Thai To, Hang Dao, Hang Gai, Dinh Tien Hoang og Cau Go.

Fastfoodkjedene finner du i kolonibygning her på plassen Dong Kinh Nghia Thuc Square.

Vårt besøk, se våre bilder under er fra Lorg Var

Dette torget er et yndet samlingssted for unge mennesker i Hanoi, spesielt i helgene, når det blir en del av gågaten. Takket være sin førsteklasses beliggenhet er Dong Kinh Nghia Thuc-plassen også det kjente stedet for nedtellingen av nyttår og andre viktige kulturelle begivenheter i byen og landet.
Det er et av de beste stedene å slappe av i Hanoi om natten.

Ham Ca Map Building

På den ene siden har du alle fastfood kjedene og på den andre siden av rundkjøringen, finner du Ham Ca Map Building, der Legend Beer og Highlands Coffe er blant noen av de mest besøkte stedene i Dong Kinh Nghia Thuc Square . Ham Ca Map Building og Highlands Caffe med verdens beste kaffe kan du lese om i innlegget “Bli med når vi utforsker Hanoi”, nederst på siden.

Dong Kinh Nghia Thuc-plassen, som ligger ved siden av Hoan Kiem-sjøen – et kjent landemerke i Hanoi, er et sted som mange turister vil gå forbi ofte under reisen til Hanoi. Dette torget har sett mange opp- og nedturer i byen og er nå et sted for flere viktige kulturelle begivenheter i Hanoi.

Vårt besøk til 2 av restaurantene i Fastfood bygningen

Alltid deilig med en liten strekk inne i aircondition etter timer ute i denne fantastiske hovedstaden.
Lørg Var het restauranten bildene under er tatt.

Vi hadde også et besøk på KFC i samme bygning en av våre turer til Hanoi.

Place Négrier – Dong Kinh Nghia Thuc Square historie

Området rundt Dong Kinh Nghia Thuc-plassen pleide å være tett beplantet med kokosnøtttrær nær Hoan Kiem-sjøen.
Senere, da de franske kolonialistene invaderte Vietnam, ble plassen omdøpt til Place Négrier.
Kolonialistene satte stor pris på plasseringen av dette torget og betraktet det som sentrum av Hanoi på den tiden.

Over er bilde fra nåtid, under ser du bilder tilbake til før disse to hovedbygningen på hver side fikk sine fulle høyder. Lite trafikk var det også på den tiden, det er det ikke der nå 😂

Se video under og les noen av mine innlegg fra Hanoi, her får du mange tips og mye dyrebar tid å spare.

Det er her du tilbringer de sene kvelds og nattetimer, et livlig, nattlig samlingssted med gateselgere som selger varer og mange uformelle spisesteder og streetfood.

Men det er også her ved Hoan Kiem lake du ønsker å være ved soloppgang. Les hvorfor i en av mine mange innlegg fra våre besøk i Hanoi.

Flere av mine innlegg fra Hanoi – lær deg hva du finner hvor

Green Tangerine– French Restaurant i Hanoi

48 Hang Be street, Hoan Kiem dist, Hanoi

Green Tangerines innbydende åpne gårdsplass er en velkommen oase fra det travle gamle kvarteret og en magnet for slitne reisende.
Dette er et av de mest tiltalende stedene i hele byen. Kanskje ikke blant de aller beste og dyreste men for oss var det en fantastisk god opplevelse.

En fredelig atmosfære, romslig fransk-kolonial villa datert tilbake til året 1928 med plass til opptil 90 gjester. Her kan du nyte den jevne melodien til jazz mens du nipper til en varm kopp espresso eller skjemmer bort sjelen din i sødmen av en unik rett.
Green Tangerine vil du absolutt bli noe du husker, her oser det historie og kultur.

Green Tangerin har 5 av 5 stjerner på Tripadvisor. Under finner du bilder fra internett.

Kokken Benjamin Rascalou legger et lett preg av lokal smaker til franske retter. Hvis du besøker restauranten på ettermiddagen, prøv et av de gjennomtenkte alternativene de tilbyr for lunsj.
Dette er en veldig populær restaurant og den blir ofte overfylt om kveldene, så vær tidlig ute eller book deg et bord i forkant.
Du vil finne at på Green Tangerine får maten definitivt en tommel opp men pga den store pågangen, kan det bli litt venting på maten.

Vårt besøk til Green Tangerine

Green Tangerine – En 360° utsikt fra innsiden av den fantastiske Green Tangerine-restauranten i hjertet av den koloniale gamlebyen i Hanoi, ta tak i bilde og dra rundt.

I dag er restauranten et eksempel på fusjonen mellom kjøkkenet til tidligere kolonialister i Frankrike og det fantastiske kjøkkenet i Vietnam!

Bilder fra internett.

Oppleve historie i mens du inntar et nydelig måltid på denne restauranten.

Se flere innlegg fra Hanoi

Se på alt det er å oppleve sammen med oss, få en oversikt og spar tid
Foodtour er noe alle burde oppleve når de besøker Hanoi
Hanoi – rik kultur med sørasiatiske, kinesiske og franske påvirkninger

KIN U DEE Restaurant

Vietnamese – Thai – European food

Denne flotte restauranten finner du i Villa​ Centro, Hua​ Hin
127, 19 Phet Kasem Road.

Det er flere gode vietnamesiske restauranter i Hua Hin, og vi har også flere favoritter. Det kommer helt an på hva slags meny og anledning du er ute etter.

Dette er allikevel en av favorittene og det har blitt meg fortalt at det er de samme eierne som eier og driver Ga Hanoi, i Soi 94.
Og for dere som har vært der, vet dere at det serveres første klasses vietnamesisk mat der.

Men denne gangen gikk altså turen til KIN U DEE, enkelt å finne langs Phet Kasem Road, midt mellom Soi 71 og Soi 73.

Restauranten ligger på hjørnet mot hovedveien, tilknyttet Hotel Villa Centro.

Virkelig god vietnamesisk mat får du her!
Og det var det vietnamesiske kjøkken vi oppsøkte når vi dro hit, så vi har ikke prøvd hverken europeisk eller thai mat på KIN U DEE.
Men for autentisk vietnamesisk mat er dette stedet å gå til i sentrum av HuaHin.
Og uansett hvilken vietnamesisk restaurant som er din favoritt, foreslår jeg også å prøve Vietnamesisk kaffe om du har mulighet.
Selv om denne faktisk er aller best hos Little Saigon, i Soi 94 med en fersk Bánh mì (vietnamesisk sandwich) ved siden av.

Det var ingenting å utsette på denne nydelige maten, alle våre retter var kulinariske med friske grønnsaker og helt perfekt tilberedt etter vår smak.

Vi er utrolig glad i vietnamesisk Phở (suppe), og her på denne restauranten har du flere varianter å velge mellom. Vi bestilte også litt forskjellige forretter, typiske vietnamesiske lekkerbisker som Nem Cuón Tôm Thit (ferske vårruller med reke og kjøtt, innholdet kan du ofte velge selv).
I dette tilfellet var det Gỏi cuốn jeg valgte, ferske vårruller med reker.

Ingenting smaker bedre enn en Phở fra bunnen av med krispi ferske grønnsaker og en suppe sprekkfull av smak, vitaminer og krydder… nam!

Dette var et nydelig sunt og friskt måltid, en restaurant vi kommer til å besøke flere ganger.

Og etter et fullverdig vietnamesisk måltid er det ingenting som smaker bedre enn ekte vietnamesisk kaffe, traktet på vietnamesisk vis.
Må prøves om dere ikke har gjort det før, med eller uten kondensert melk ☕️

Her er bilder av andre retter de serverer på KIN U DEE

Chạo tôm – (Vietnamesisk rekemousse på grill pinner), denne er det flere som anbefaler, jeg har selv ikke spist denne retten her på KIN U DEE.

Andre fantastiske vietnamesiske restauranter i Hua Hin
Her får du Bánh mì baguetter og den beste Vietnamesiske eggkaffen – MÅ PRØVES
Nydelige supper og andre klassiske retter

Wat Tham Chaeng – Cha Am – Petchaburi

Et tempel er et sted for tilbedelse, så det er viktig å alltid oppføre seg respektfullt når du er på tempelområdet. Besøkende bør kle seg konservativt. Menn bør ha skjorte med armer (korte eller lange, ikke singelett) og helst lange bukser (eller til knærne).
Kvinner bør holde skuldrene, knærne og brystene dekket og kan ikke bruke korte skjørt eller bikinitopper (eller singelett).
Besøkende bør ikke klatre på statuer eller berøre hodet på statuer.
I Thailand regnes hodet som den reneste og helligste delen av kroppen, og å berøre noen på hodet regnes som ekstremt uhøflig.
Føttene, derimot, anses som urene, så å få dem til å peke mot et tempel, munk eller hellig bilde anses som svært støtende. Besøkende må også ta av seg skoene før de går inn i et tempel.
Munkene skal også behandles med respekt. Besøkende bør ikke stå høyere enn en munk. Munkene har ikke lov til å ha fysisk kontakt med kvinner;
De kan ikke engang la en kvinne gi noe til dem. Kvinnelige besøkende som ønsker å gi en munk noe, bør plassere det på bakken foran ham.

Wat Tham Chaeng i Cha-am hadde sin store avdukingen av Thailands største naga-statue lørdag 9. september 2023.
Templet ligger i Khao Yai underdistrikt, ved siden av Phetchaburi immigrasjonskontor, den bemerkelsesverdige statuen med en imponerende høyde på 31 meter en diameter på 2 meter på kroppen, er godt synlig fra veien.

Dette er virkelig et tempel du bør se og oppleve, bildene er vakre og viser dette templets prakt, bevegelse og farge spenn, er bare usedvanlig vakkert og noe helt annet på nært hold enn på bilder.

Vi har besøkt utallige templer rundt om i Thailand og Asia forøvrig, men dette er virkelig noe for seg selv.

Slangeguddommen består av ni (svinger) vendinger, som strekker seg over en lengde på 227 meter, og den er farget i den karakteristiske nyansen av Nilpal, som minner om en grønn billevinge.
Strukturen ble konstruert og brakt til live av den begavede billedhuggeren, Mr. Prapatt Manissa, populært kjent som Teacher Pued. Byggingen tok over to år å gjennomføre.

Hva er Naga, og hvilken betydning har den i Buddhismen?

I buddhismen er nagaer ofte representert som dørvoktere eller, som i Tibet, som mindre guddommer. Naga-kongen Muchalinda, som beskyttet Buddha mot regn i syv dager mens han var dypt inne i meditasjon, er vakkert avbildet i Mon-Khmer Buddhaer fra det 9.–13. århundre i det som nå er Thailand og Kambodsja.

Den store Naga eller “Phaya Nak” har makten til å bringe “regn” til jorden eller å forårsake tørke ved å slutte å gi det.
Noen hevder at de kan forkle seg som regnskyer og/eller Naga og “regnbue” er forent. Derfor relaterer mange thaier regn eller vann fra regn til Naga på mange måter.

The Naga antas også å være et symbol på vann og fruktbarhet og fungerer som buddhismens vokter.
Naga Buddha-statuer er tatt som et veldig viktig religiøst så vel som åndelig objekt for mange tilhengere av buddhismen, da det viser at Buddha blir beskyttet av Naga, og representerer den trofaste beskyttelsen av den oppvåkne av slangekongen.

Naga – beskytteren


Selv om noen historier beskriver Nagas som Garudas fiender, som han straffer evig, blir Nagas også tilbedt i seg selv.

I asiatiske historier angriper den gigantiske, fuglelignende Garuda konstant slangelignende Nagaer. Men dette er ingen enkel fortelling om det gode mot det onde. Duoen er identifisert med mange par av motsetninger, inkludert lys og mørke, solen og månen, øvre og nedre, luft og vann, og buddhisme og andre religioner.

Garuda

Garudaen er en fuglelignende skapning fra hinduistisk mytologi som er en blanding av både ørn og menneske. Han er kjøretøyet (vahana) til Vishnu og vises på denne svært viktige hinduistiske gudens banner. Garuda representerer fødsel og himmel, og er fienden til alle slanger. I indisk kunst fikk Garuda gradvis en mer menneskelig form i løpet av århundrene og over tid beholdt kun vingene fra sine fuglelignende trekk. I Kambodsja beholder han imidlertid selv i dag de store klørne og det ondskapsfulle nebbet til en rovfugl. I hinduistisk lære representerer Garuda himmelsk makt. På den lyse siden er han et symbol på dyd, håp og gjenfødelse, men han har også sin mørke side. Garudaen er en strålende kriger, og selv om det er sant at fiendene hans, Naga-slangene, er agenter for underverdenen, er det også sant at han ikke viser nåde i angrepene sine.
Derfor symboliserer han hurtighet, vold og militær dyktighet like mye som han gjør dyd, håp og gjenfødelse.

Naga

Nagaer har splittet tunger forårsaket av slikking av gress som Garuda sølt nektar av evig liv på.
Med et menneskeansikt og hetten og kroppen til en kobra, lever Nagas under jorden i huler og noen ganger i palasser med juveler. Naga-k