Khao Nhom Cafe – Hua Hin

562 Moo 10, Hua Na Road, Tub Tai Subdistrict, Hua Hin District, Hua Hin

For et lite paradis av en kafe, en perle gjemt i enden av en trang grusvei langs skogskanten.
Hvem skulle trodd at det i enden av en ananas-åker befant seg noe så vakkert som denne kafeen.
Moderne design, annerledes og nytenkende, omringet av sildrende bekker med fisk, palmer og strand soner ligger denne cafe/restauranten ved navn Khao Nhom.

Jeg ble grepet av wow faktoren med engang jeg gikk inn porten.
På vei inn grusveien var jeg nemlig veldig usikkert på om vi var på rett vei, men etter en liten stund med relativt tett vegetasjon åpenbarer dette lille paradiset seg i enden.

Her er det lagt ned mye arbeid og kjærlighet, de som har designet dette er livsnytere, det er ikke vanskelig å se.
Jeg blir så utrolig glad når jeg ser nye plasser bruke lokale materialer, design som minner meg på hvor jeg er, og mat med like stor innlevelse som selve kafeens design.
Nydelig mat, variert meny som både er moderne og tradisjonell.
Og veldig gode priser, fra meg blir det topp score, gratulerer med et fantastisk nytt sted Hua Hin.🤩

Maten er fersk og delikat anrettet, de ferskeste råvarer blir brukt her, spennende smak-sammensetninger og en relativt variert meny.

Når Urban møter Natur

Flere av deres retter (bilder under er fra deres facebook side).

Kafeen er helt ny og ikke helt ferdig ennå da vi besøkte den i slutten av Juli 2023, så her skjer det nye ting hver eneste dag.

Denne kaféen for deg til å føle som at du befinner deg på en strandferie.
Med solstoler, stilig sirkulære bord, omgitt av vann med fisk som svømmer rundt hele kafeen.
For meg ble jeg dratt tilbake til øya Bali, og er du glad i å ta bilder, står motivene i kø for en veldig vakker fotoseanse.

Her finner du en rekke ulike retter, papayasalat, syltede reker, soyasaus, salater, snacks, drikke, iskrem, de har det meste.

Kjæledyr kan komme inn, noe som er viktig for mange i dag.

Anbefaler alle en tur hit, vi kommer iallfall tilbake 😍

Steder i nærheten
Fantastisk sted med nydelig mat og omgivelser
Kreativ kafe, moderne mat med nydelige retter og keramikk verksted for gjestene, her finner du også skateparken om du har med deg barn/unge som ønsker det.

Marzipan Patisserie Cafe’ & Bar

3 etasje på Market village kjøpesenter, liten utgave av hoved kafeen du finner på Hin Lek Fai.

Marzipan Pâtisserie kafé og bar har sin hoved kafe på : nr. 90-90/1 Moo 14 Hin Lek Fai underdistrikt, Hua Hin District, Prachuap Khiri Khan 77110 Hua Hin

En liten søt-tann i mens du venter eller trenger en liten pause i shoppingen.

Marzipan Patisserie & Bar, Jennie som er kokk og hennes lidenskapelig team, har skapt denne gamle fransk-rustikk-kafeen.

Her får du et stort utvalg av de deiligste kakestykker, kaffe og te.
Akkurat nok til å tilfrdstille både humøret og trangen til noe søtt.

Selvfølgelig har denne lille filialen bare et lite utvalg av det du finner på hovedkafeen opp på Hin Lek Fai. Der får du også mange andre retter, ikke bare kaker og søtsaker.

Men den har jeg selv ikke vært på ennå, kun sett bilder fra deres facebook side.

Etter en god massasje i massasjestolene ved kinohjørnet passer det med kaffe og noe søtt som avslutning.

Denne gang ble det pai på oss begge, jeg tok en sitron terte og Henrik en blåbær terte.
De var fantastisk gode begge to, og det er ofte det som er luksus problemet, det er vanskelig å velge mellom alle disse delikate, fristelsene som alle ønsker å bli dine 😂

Blide og fornøyde og fulle av energi, kom barnet fram i oss begge.
Så når vi så en fotoboks rett ved siden av kafeen med mulighet for litt utkledning, ble det her vi avsluttet vårt kafe besøk på Market village denne dagen.
En nydelig søt opplevelse som gir sjelen litt ekstra glede i hverdagen.

Andre kafeer på Market Village, 3 etasje

Pane & Focaccia

Hua Hin – Huay Mongkol Road Hua Hin,

Italiensk butikk og restaurant

Etter anbefaling fra Christian Skoglund på facebook siden Norsk i Hua Hin, måtte dette stedet prøves.

Det ligger ganske i nærheten av der vi bor og vi kjører forbi det hver eneste gang vi skal ned til byen.
Ut ifra skiltet de har mot veien, har jeg alltid trodd at dette kun var et bakeri men det er så definitivt ikke.
Fra utsiden ser det ganske lite og mørkt ut, men det er det absolutt ikke på innsiden.
Bord til mange både ute og inne, men her gjelder det å være tidlig ute, det er nesten alltid stappfullt her og det er ikke rart når du smaker deres retter. Kan lønne seg å bestille bord før du drar, selv om vi har hatt flaks alle gangene til nå.

Her får du alle typer måltider, det vil si alt fra frokost set, amerikansk, tysk og fransk, til salater, supper og hovedretter.

Dette er en Italiensk restaurant og menyen bugner av pasta og pizza retter, alt lagd fra bunnen til perfeksjon.

Menyen er proppet med tilfredsstillelser og smaksopplevelser. Og er du en søttann, har de en hel kjøledisk med de herligste hjemmelagde kakene, paiene og alt annet du måtte ønske deg.

Vårt valg denne gangen ble rettene foran de gule kryssene på meny bildene.

Vi har også prøvd ut frokost menyen, vi valgte det tyske frokost settet og det smakte fortreffelig. Vi delte også en bruschetta, den var utrolig god den også, frisk og saftig og med litt olivenolje og svart pepper på toppen, ble alle smaksløkene tilfredstilt hos meg 😂.

Tortellini

Under, amerikansk frokost og nok en nydelige bruschetta 🤩

Vi har virkelig fått oss en ny lunsj favoritt, her er det ikke bare utrolig bra mat, det er utrolig bra service og trivelige stamgjester du fort kommer i prat med.
Hit kommer det gjester fra alle verdens land, så dette er en innholdsrik kafe/restaurant/butikk på alle måter.
Hvem elsker ikke Italiensk mat?

Anbefaler alle å ta turen til dette herlige stedet, det er god parkering bak restauranten.

Butikken deres

Her finner du det meste av de varene du måtte trenge for å lage istand ulike Italienske og andre retter. De har europeiske varer, en proppfull kjøledisk med oster og en litt større med alt du måtte ønske deg av spekemat og kjøttpålegg.

Så ta med deg en god Italiensk vin, det du trenger av ingredienser og smaks-tilbehør hjem, voila du har det du trenger til en perfekt romantisk Italiensk aften.

Og når du i tillegg får ferskt brød, chiabatta, baguetter, Croissant, panini, Focaccia, hjemmelagd smør, med mer, ja da er resten av ferien reddet for den europeiske tunge og deres frokost/lunsj/middags behov.

Bakevarer

Oster

Kjøttvarer

Andre varer de har i butikk/restauranten

Andre retter fra deres meny

Under ser du også deler av menyen deres, for å se hele deres utvalg kan du sjekke deres facebook side (ikonet under) eller rett og slett ta deg en tur til det som er en av de aller beste Italienske restaurantene i Hua Hin.

Liknende steder
Verden beste minestronesuppe
Nydelig sted i soi 102

Kenaray Farmstay

187 Moo 3 Kaeng Krachan Subdistrict Kaeng Krachan District Phetchaburi, 76170

I Petchaburi finner du dette nydelige stedet, rett ved selve, Kaeng Krachan National Park, et familie drevet overnattingssted/resort med påfugls-oppdrett og egen kafe tilknyttet stedet.

Vår tur til Kenaray Farmstay

Denne kjøreturen tok bare 50 min fra vårt hjem i Hua Hin, og de minuttene var også en del av denne deilige opplevelsen. Vill natur, små landsbyer og utrolig gode kjøreveier.

Vel framme ved Kenaray tok vi turen innom kafeen deres, den ligger rett ved veien og er hyppig besøkt av folk som skal, eller har vært i nasjonalparken.
Her for du deilige retter, kaffe av ulike slag i naturskjønne omgivelser, hele området er nøye designet med vakre planter, trær og vekster. Gangstier av store steinblokker og små lommer der du kan sitte i ro med naturen når du tar deg en pust i bakken, eller inntar en av deres fantastiske retter.

Mette på kaffe og natur nytelse, kjørte vi videre inn på selve resortet. Her skulle vi tilbringe noen døgn i stillhet, omringet av jungelens lyder og elvens brus.

Før hytta var klar, fikk kameraet og jeg en vakker liten reise rundt og ved dette helt ekstraordinære området.
Her var det bare helt “breath taking” i mangel av et norskt ord.
Den lille apen du ser på bilde var eieren sin, den var for det meste på hennes skulder (uten bånd) når den ikke bodde i et stort bur innredet som en vill jungel.
Ikke noe tvil om at dette var et fantastisk sted for alle dyr,

Fuglene du ser på bildene er arten Toca Toucan.
Toco-tukanen, også kjent som vanlig tukan eller gigantisk tukan, og er den største og sannsynligvis den mest kjente arten i tukanfamilien.
Toco-tukaner er ikke-skogsfugler. De finnes i et bredt spekter av halvåpne habitater som skog, savanne og andre åpne habitater med spredte trær, Cerrado, plantasjer, skogkanter og til og med skogkledde hager.

Toco-tukaner bruker nebbet til å plukke og skrelle frukt, deres viktigste matkilde. I tillegg rommer nebbet en flat tunge av samme lengde, som hjelper tukanen med å fange insekter, frosker og krypdyr.
Toco-tukaner spiser også av og til eggene til andre fugler.

Selv om de tilbringer mye tid i trær, er de ikke så flinke til å fly.
Tukaner reiser hovedsakelig blant trær ved å hoppe. Når de flyr, slår de kraftig med vingene og glir, og reiser bare korte avstander.

Tukaner hekker i hulene av trær. De beveger seg ofte inn i hulrom skapt og forlatt av hakkespetter. (De er opprinnelig fra Sør Amerika)

Videre innover på område, dukket det stadig opp nye spektakulære fugle- og plante arter.
Jeg hadde hendene og blikket festet til kameralinsen, det var nye oppdagelser uansett hvor jeg flyttet blikket, her i dette lille paradis på jorden.

Nede ved elvebredden, ble jeg igjen grepet av hvor spektakulært vakkert dette stedet er.

Hytta vår som het Leopard hytta var nå klar for innflytting, jeg gledet meg som et barn til å tilbringe noen dager her, midt blant vill natur, utallige fugle- og dyrearter i stillhet sammen med Henrik.
Denne stillheten hadde vi begge lengtet etter lenge, og vi trengte den .

Leopard hytta vårt hjem disse dagene

Vi hadde ingen planer om å forlate hytta annet enn for måltider (kunne få måltidene på hytta også, hvis ønskelig), for Kaeng Krachan National Park besøk og fotografering ute i nærmiljøet 📸

Maten vi fikk servert her på Kenaray var også noe helt ekstraordinært, ja faktisk en kulinarisk opplevelse vil jeg si det var.
Vi bestilte litt av vært på menyen, og alt smakte helt fortreffelig, noe måtte bli nattmat 😂

Natten her er bare magisk…….

Ny dag i paradis

Det er mye som skjer rett på utsiden av hytta tidlig om morgenen, og jeg er klar med både kaffe og kamera..

Dagene her startet med amerikansk frokost, og med smaks overraskelser fra personalet, utrolig bra service her.

På vei til frokosten kom jeg også over disse vakre fuglene du ser på bildene under, jeg har ikke klart å finne navnet deres, så hvis dere vet blir jeg glad om dere legger igjen en kommentar.

Frokost for tre…..

Frokosten som egentlig skulle være bare oss 2, ble frokost for 3 når påfuglene kom innom for å hilse oss en god morgen.

Kaeng Krachan Dam Reservoir

Etter en god frokost, tok vi turen inn i Kaeng Krachan National Park, første stopp var Dam Reservoir. Her er det yrende fugleliv, jeg har ikke en linse som kan fange disse vakre skapningene på så lang avstand men jeg fikk likevel noen kule bilder, synes jeg selv 🤩

Uansett hvilken vei du tar her oppe, er det vill vakker natur du ser, så kjøreturene i seg selv er verdt det, avstandene er også relativt korte.

Tilbake på Kenaray, måtte vi begge ta oss en liten hvil før middag, denne stillheten og det å være i ett med naturen hele døgnet, gjør meg mer observant på egne behov, jeg har på en måte litt mer tid til å lytte til meg selv og det gjør meg virkelig godt.

Ny dag, nye opplevelser

For meg starter dagen tidlig, jeg elsker å sitte ute, i det solen og fuglene står opp.
Bare være tilstede når jungelen og dagen våkner til liv igjen og zoome inn på alt det vakre rundt meg.
Nok en runde i området rundt hytta vår også i dag.📸

Ny frokost, og en runde rundt på området stod på agendaen før vi dro videre inn i nasjonal parken igjen, denne gang til området rundt Ban Krang Camp.

Flere spektakulære fugler

Ulike påfuglarter med spektakulære fjærdrakter, Grey crowned craner , Silver pheasant og jeg så faktisk også tre Hornbills men de fikk jeg ikke tatt bilde av, de var altfor høyt oppe i trærne.
Men de er fotografert på stedet , så jeg legger ved et bilde av de også under (det bilde tilhører kenaray), slik at dere får se hvor vanvittig fine de virkelig er.

Påfugler bruker sin unike fjærdrakt både for å tiltrekke seg en partner og for å motvirke rovdyr ved å virke større.
En av de vakreste og mest spennende fuglene som finnes er påfuglen. Mens mange kjenner denne ekstraordinære fuglen på grunn av dens lange, fargerike, kjoleliknende fjær, har de flere spennende egenskaper.
Faktisk er påfugler en av de mest mangfoldige fugleartene der ute på vår elskede planet!
Disse fuglene varierer i både farge og størrelse, og det er 3 underarter. Hver av dem er utrolig unike på hver sin måte

De øyeliknende flekkene på halefjærene kalles ocelli.

Påfugler er beskyttet under Indian Wildlife Act fra 1972.

En mønstring, stolthet eller pryd refererer til en gruppe av disse fuglene.

Blått er den sjeldneste fargen i naturen, noe som gjør påfugler til et av veldig få blå dyr over hele verden!

Frokost..… igjen ❤️

Dette har vært et opphold omsvøpt av vakker natur.
Kenary Farmstay er et stille og fredelig sted, virkelig et sted vi fikk ladet opp batteriene, her slapper hver celle av.
Omgitt av store trær, som ga oss masse frisk luft.
Vannet i elva var også veldig klart, selv om vi ikke badet der var dere fler gjester som gjorde nettopp det.

Hytta vår var også helt fantastisk, sov som noen steiner, begge to.

Stemningen er magisk her, og jungelen gjør det behagelig kjøligere enn i byen Hua Hin.
Hytta vår var veldig ren, sengetøyet og sengen var nydelig, og maten en estetisk mat reise.
For meg var dette balsam for sjelen, noe jeg virkelig trengte og nøt hvert sekund av.

Balkongen på hytta var stor og veldig bred, høyt oppe over bakken.
Så her satt vi ute og koste oss med bok, bad, og noe kaldt i glasset, lyttet til fuglekvitter, lyden av elven og lyden av vill natur.

Deres egne bilder fra Facebook av hytta vi bodde på, Leopard – hytta.

Ønsker du også et opphold i paradis?, gå inn på deres facebookside og book deg den hytta som passer deg og din familie. Her er det hytter i alle størrelser.
De kaller seg ydmykt for Bed & breakfast men dette er så mye mer enn det, slike opplevelser du får her, glemmer du aldri.
(Trykk på facebook ikonet, da kommer du rett til deres facebook side)

Kaeng Krachan National Park – Ban Krang Camp

Dette er først og fremst en campingplass, som ligger i en beskyttet jungelpark, med sjansen til å se sjeldne sommerfugler, gibboner og elefanter og flere andre ville dyrearter som svart puma, leopard, utallige fuglearter og Malayabjørn.

Vi dro først og fremst for å se på sommerfuglene, det er ikke helt sesong for det nå, så vi hadde ikke så store forventninger.
Sesongen for sommerfuglene er fra Mars til Mai.

Selve turen opp til camp området er noe helt for seg selv, det er ikke ofte jeg befinner meg i vill jungel, så både jeg og Henrik var litt ekstra på vakt oppover denne tette, gjengrodde jungelen.
Vi har begge sett videoer av elefant flokker over veien og mennesker som ikke alltid har vært like heldig med bilen sin etter et møte med en sint, vill elefant.

Det første jeg fikk øye på inn i jungelen, var en diger vakker sommerfugl i treet ved veien.
Eller jeg trodde først det var en sommerfugl.

Dette store grønne sommerfugllignende insektet er faktisk en luna/måne møll. De blekgrønne, nesten iriserende vingene glitret i solen Den 4-tommers brede nattlige skapningen stod helt stille og lot seg villig fotografere.

I følge National Geographics Phenomena-blogg fungerer streaminghalene som henger fra månemøllens vinger som beskyttelse. Flaggermus bruker ekkolodd for å jakte på dem, og halene lager distraherende ekko, noe som noen ganger får en rovflaggermus til å bomme på målet sitt. De lange halene “tjener til å trekke et rovdyrs oppmerksomhet bort fra mer sårbare områder; bedre å miste en hale enn et hode.”

Videre oppover de bratte trange veien, ble jungelen tettere og tetter, synlige tegn på ville elefanter ved naturlige overganger.
Flere vannhull underveis, med merking av ulike dyrearter du kunne finne der.
Vi så dessverre ikke noen av de denne dagen.

Men jeg så noe jeg aldri trodde jeg skulle oppleve denne dagen, for der rett foran oss, raslet det i sivet langs veikanten. Jeg ble så forfjamset og alt skjedde så raskt men der rett foran bilen stod den…… en vill Leopard.

Den snudde på sekunder og forsvant raskt inn i den tette jungelen igjen, jeg rakk ikke ta opp kameraet engang. Men jeg så den, jeg så en vill Leopard av alle ting her i Kaeng Krachan…….. for et eventyr.

Jeg fikk jo ikke noe bilde bevis av det å vise dere, men vår datter Naomi sa så fint, du har jo bilde i hodet ditt, hvorfor ikke bare tegne det du så.
Henrik er milevis bedre til å tegne enn meg, så her er det jeg så på vei oppover til campen.

Dette er hva jeg så, rett foran bilen

Legger også ved noen ekte bilder av Panter, Mayabear, elefanter og Leopard fra parken, tatt av andre som hadde kameraet klart, og var raskere enn meg.

Alt ble ikke like spektakulært etter denne opplevelsen med Leoparden, men vi hadde helt klart en av våre aller beste natur opplevelser i denne fantastiske nasjonalparken.
Og vi så også en middels stor slange, slynge seg over veien i rask fart. Henrik bykset ut av bilen med mobilen men rakk det akkurat ikke.