Atlas

Sommerens bok nr 1

Atlas – Historien om Pa Salt er den åttende og siste boken i Lucinda Rileys serie De syv søstre, og endelig blir seriens store spørsmål besvart: Hvem var Pa Salt, og hvorfor adopterte han de syv søstre? Atlas – historien om Pa Salt spenner over et helt liv med kjærlighet og tap, den krysser grenser og hav og fører serien De syv søstre til frem til en fantastisk, uforglemmelig avslutning.

Paris, 1928

En gutt blir funnet, forkommen og døden nær, og en vennlig familie tar seg av ham. Den stille, talentfulle gutten blomstrer i sitt nye hjem, og familien gir ham et bedre liv enn han noen gang kunne ha drømt om.

Etter hvert som han vokser opp til en ung mann, som forelsker seg og blir student ved det prestisjetunge Conservatoire de Paris, hender det at han iblant glemmer fortidens redsler og trusselen som henger over ham. Men i sitt hjerte vet han at den dagen vil komme hvor han må flykte igjen.

Chatuchak Weekend Market

The Chatuchak Weekend Market, on Kamphaeng Phet 2 Road, Chatuchak, Bangkok, er det største markedet i Thailand.
Her får du alt du trenger og alt det du ikke visste at du trang før du kom. 🤩

Også kjent som JJ Market, har markedet mer enn 15 000 boder og 11 505 selgere, delt inn i 27 seksjoner

Markedet har gate nummer, så det lønner seg å gjøre seg kjent med kartet før du starter turen inn, det er veldig lett å gå seg vill og timene flyr av sted om du ikke vet helt hvor du skal.

Train market secondhand market in Bangkok , Thailand

Onsdager og Torsdager er det åpent fra 07.00- 18.00, men da kun plante seksjonen.
Mange turister er ikke klar over at markedet er åpent hele uken, men onsdag og torsdag kan være et godt tidspunkt å dra dit. Markedet åpner kun anleggsdelen, noe som betyr at det er begrenset tilgang. Hvis du bare vil ta en titt på markedet, er det roligere enn helgen, og det er fortsatt mange tilbud å få på plantemarkedet.

Fredag fra 06.00- 12.00 . Fredag ​​er et perfekt tidspunkt å dra til Chatuchak Market hvis du ønsker å unngå varmen. På samme måte som onsdag og torsdag er det begrenset tilgang til hele markedet, men du kan finne de beste tilbudene på fredag. Leverandører vil selge i bulk, noe som betyr at det er mange billige varer på salg!

Lørdag og Søndag fra 09.00-18.00, da er hele markedet åpent, alle seksjonene.
200 000 mennesker besøker markedet i helgen, og det burde du også. Markedet er fullt åpent fra 09.00-18.00 begge dager, og det er over 15 000 boder å søke gjennom etter alt du måtte ønske deg.

Husk at du er gjest i et land med andre regler

På dette markedet kan det hende du ser ting du ikke liker, ting du synes er galt eller dyr du mener ikke burde være i fangeskap.
Du kan unngå denne seksjonen, men du må vise respekt for andres skikker uansett om du mener det du ser er galt. Så jeg ønsker å advare mot å gå inn i seksjonen for kjæledyr om du finner dette vanskelig.

Hvordan kommer du deg hit ?

Vi pleier alltid å bruke skytrain, uansett hvor vi skal rundt i Bangkok. Hvis du bruker Skytrain:
Skytrain går over hele Bangkok, og du kan gå av og på, men sørg for å hoppe av på (N8) Mo Chit Station (Sukhumvit Line). Herfra, hvis du tar avkjøring nr. 1 når du forlater stasjonen, vil du etter hvert støte på rader og rader med lerretsboder. Fortsett å følge folkemengdene til du kommer til en liten inngang, dette er klesdelen av Bangkok Market. Herfra kan du begynne å ta deg gjennom markedet ved å bruke deres interaktive kart.

Mo Chit N8 er stasjonen du går av, dette er også ende stasjonen til denne linjen.

Taxi : Å komme seg til Chatuchak-markedet med taxi er enkelt, men noen ganger en dyr reise for turister

MRT : For folk som bor utenfor Siam, kan MRT være den enkleste måten å komme seg til Chatuchak Market på. Så hvordan fungerer MRT?

MRT (Metropolitan Rapid Transit) er en underjordisk tog-tjeneste som strekker seg gjennom 20 km av sentrale Bangkok. Tjenesten har bare én sentrallinje, men det er også forbindelser til flyplassen. Det mest sentrale og vanligste av alle 18 holdeplasser er Silom som ligger ved siden av Lumpini Park. Det er også stopp ved Petchaburi og Sukhumvit som ligger ved siden av Asok BTS (Skytrain) stasjon.

Med så mange mennesker samlet i relativt trange gater er det viktig å tenke på endel ting.
Chatuchak Market er veldig stort og krever mye turgåing i varme temperaturer. Det anbefales å bruke komfortable gåsko og lette klær som er egnet for det fuktige været. Mange thaier rynker også på nesen over turister som ikke dekker seg riktig. Menn må ikke være toppløse og kvinner må bruke mer enn bikini eller badetøy.

Når du du dra dit? Det anbefales å gå til Chatuchak Market om morgenen. Det blir veldig varmt og travelt midt på ettermiddagen. Du bør la mesteparten av dagen gå til markedet, og å dra om morgenen vil tillate deg å slappe av når resten av folkemengder begynner å komme inn rundt middagstid.

Varmen og mange mennesker gjør noe med humøret, men husk at det å prute skal være en lek, det er forventet av selger at du pruter.
Å smile og være høflig er en god start for å få til en avtale. Ikke vær redd for å gå hvis du er usikker på prisen eller ikke vil kjøpe for den prisen.
Du kan shoppe rundt og se om du kan få et bedre tilbud på en annen bod, eller du kan alltid komme tilbake for å reforhandle.
Husk stalldelen (skriv ned nummer, gaten) du er for å unngå problemer med å finne båsen igjen.

Lykke til med gode tilbud og positiv shopping, dette er et must om du er i Bangkok. 🤩

Anantara Riverside Bangkok Resort

257/1-3 Charoennakorn Rd. Samrae, Bangkok 

Anantara Riverside Bangkok Resort ligger på vestbredden av Chao Phraya river blant 11 hektar med grøntområder, og tilbyr en urban ro sammen med autentisk autentiske oppdagelser.
Hopp på skyttelbåten hotellet har for å koble deg til byens sjarm.

Gå bak kulissene for å avdekke det virkelige Bangkok med deres Streetwise og Klong Gurus.
Teatralske kulinariske utstillinger og kulturell underholdning som tilbyr deg en rik fordypning i Siam/Thailands kultur og historie.
Eller bare slapp av i den frodige helligdommen til Anantara Spa.

Dette var families favoritt fra barna var små til de ble tenåringer, da byttet vi til noe midt i sentrum som nå er vår nye favoritt.

Men Anantara har alt det du trenger av et resort og midt i denne oasen befinner du deg faktisk midt i Bangkok, det skulle man ikke tro.

Her er det noe for alle i familien, stort bassengområde, aktiviteter, trimrom og spa. store områder å leke på og en buffet som er helt kulinarisk.
Skyttelbåten til hotellet frakter og henter deg på nærmeste skytrain plattform som er Saphan Taksin. (se skytrain kart under i innlegget)

Dette hotellet er vakkert, en liten bit av paradis i en travel by.
Det er personalet som gjør dette hotellet spesielt, jeg vet at Thailand er smilets land … eller skal jeg si at Anantara er det.
Fra gartnere, til husvoktere, barpersonale, restaurantpersonale til veiledere og ledere, personalet er fantastisk! Resepsjonspersonalet hjelper deg med det du måtte trenge/ønske alt fra eventuell utskrift av dokumenter, organisere drosjer, aktiviteter og Tuk Tuks.
Selv bruker vi mest skytrain (beste måten å komme seg raskt og trykt akkurat dit du vil rundt i Bangkok.

Bilder fra noen av våre opphold her

Anantara Hotel er veldig stort og fargerikt hotell med mye innhold som beskrevet over.
Men det er også koblet til kjøpesenteret, så jeg kunne shoppe og også spise på utsiden av hotellområdet i noen av de ulike restaurantene nær kjøpesentret.

Saphan Taksin – Plattformen fra skyttelbåten inn i sentrum, deilig for barn og voksne i en kjølig skytrain vogn. Skyttelbåten er også en vakker og deilig avkobling fra byens støy langs Chao phraya river og fram til dette lille paradiset langs elvebredden.

Her har vi feiret bursdager, Songkran og mange gode netter i løpet av våre 23 år rundt i Thailand, med Bangkok som start og slutt by, på våre reiser.

Hagen til Anantara

Restaurantene tilknyttet hotellet

Maa Laa Cafe & Studio

Godbiter venter på en elegant cafe skjermet fra byens mas, cafeen er utsmykket med et kunstferdige uttrykk. Bli inspirert på Maa Laa Café & Studio.

Unn deg perfekte bakverk, kvalitetskaffe, utsøkte kaker i en oase av elegant ro, hvor livets delikatesser får plass til å vekke gleden i deg.

𝗥𝗶𝘃𝗲𝗿𝘀𝗶𝗱𝗲 𝗧𝗲𝗿𝗿𝗮𝗰𝗲

Internasjonal buffébankett og live topp opptredener på River of Kings, dette er en 5 stjernes restaurant helt nede ved elvebredden med fantastisk underholdning fra ulike band og live show.

Når solen går ned, blir Chao Phraya levende med levende smaker fra hele verden og trollbindende show. Her kan du unne deg en rikholdig buffébankett med japansk sjømat, thailandske salater, tandoori-røkte herligheter, BBQ sjømat og utvalgte stykker tilberedt til perfeksjon i røykgropen. Utsikten over solnedgangen over Chao Phraya forsterkes av liveband som bringer underholdningsstemningen til terrassen.

Frokost buffet område – The Market

Dette tror jeg er den beste frokost buffeen våre barn har fått servert rundt i Thailand og rundt om i verden, her er det virkelig noe for alle, et fantastisk utvalg av ulike retter.

Våkn opp til et imponerende utvalg av internasjonale bufféretter og en à la carte-meny. Nyt morgenkaffen med en mild bris på utendørsterrassen. Kokker venter på live matlagingsstasjoner for å tilberede ditt valg av varme retter.

Start dagen på deres al fresco Bangkok restaurant, bedre start får du virkelig ikke.🤩

Manohra river cruises

Gå ombord på en vakkert restaurert antikk risflåte og seil på den majestetiske Chao Phraya-elven i skumringen.
Gli forbi kongelige palasser, glitrende templer og slående landemerker. Spis utsøkt thailandsk mat og nyt forfriskende drinker.

Sett seil for en uforglemmelig reise med byens severdigheter som kulisser og med kulinariske herligheter.

Benihana Japanese corner

Benihana ble oppkalt etter Chefens foreldres kaffebar i Tokyo, og åpnet i 1964, med et autentisk japansk gårdsinteriør og mat som blir tilberedt på teppanyaki-grill i stål rett foran kundene. Hans høyt trente teppanyaki-kokker inponerer kundene med intrikat knivarbeid og teater.

En japansk restaurant med en blendende vri, rett ved elvebredden i Bangkok. Sitt ved teppanyakibordet ditt mens din private kokk skjærer og hakker for deg. Smak på håndlaget sushi og cocktailer i japansk stil mens du tar inn forestillingen kokkene utfører.
Kokken din serverer deretter førsteklasses kjøtt og sjømat, grillet til perfeksjon og pyntet med Benihanas signatursauser og sider.

Brio Italian Restaurant

Den autentiske italienske restauranten ved elvebredden

Bangkoks autentiske italienske favorittrestaurant ønsker igjen middagsgjester velkommen med klassiske retter, fra fersk pasta, håndlaget pizza fra en sentral vedfyrt ovn. Kompletter hver rett med den perfekte romerske vinen fra hotellets samling.

Elephant Bar

En gammeldags bar i hjertet av gamle Bangkok.

Synk ned i en myk lenestol og nyt en aperitiff eller kveldsdrink. Velg fra et utvalg av førsteklasses brennevin og innovative cocktailer. Ta et spill på biljardbordet i hotellets Bangkok-riverbar.
Slapp av med rørende gjengivelser av populære og klassiske covers fra en karismatisk vokalist akkompagnert av en pianist hver mandag og tirsdag.

Traders Vic`s Restaurant

Tropiske smaker og rytmer ved elven.

Trader Vic’s, hjemmet til den originale Mai Tai, bringer verdenskjent mat til vår tropiske elvebredd. Utforsk smakene fra vestkysten, Asia, Polynesia og Hawaii til middag. Nyt alt fra fersk sjømat og quesadillas til hawaiianske pinnekjøtt tilberedt i Bangkoks eneste kinesiske vedfyrte ovn.

Longtail Bar

Sett deg ved mektige Chao Phraya og se byen gli forbi. Unn deg en rolig innhenting med thailandske favoritter. Velg mellom håndlagde cocktailer, kalde øl og en nøye utvalgt vinliste mens solen går ned over den glitrende byen.
På onsdag og lørdag setter levende musikk stemningen for en fortryllende kveld.

Loy Nam Pool Bar

Slapp av med forfriskninger blant tropiske planter, vekster og med utsikt over elven. Flytt deg til Pool baren og nipp til eksotiske juicer og cocktailer. Kos deg i den uformelle atmosfæren på bassengdekket, under solen eller ved et skyggefullt bord – mens du nyter en meny med smakfulle thailandske og internasjonale snacks.

Anantara Spa treatment

Flykt fra tempoet i bylivet i et frodig fristed med utsikt over Chao Phraya. Senk farten, slapp av og nyt unike thailandske reiser på spahotellet i Bangkok. En urtedamp, sri nin risskrubb og nam oboljemassasje gjør deg både avslappet og strålende. Flerdagers velvære-retreater med sunn mat, skånsom trening og detoxbehandlinger gjenoppliver kropp og sinn. Utforsk skjønnhetens verden med det siste innen høyteknologiske ansiktsbehandlinger.

Anantara Spa tilbyr også eksklusive herrebehandlinger med The Gentlemen’s Tonic. Det er et internasjonalt prisvinnende spa- og pleiekonsept. En pioner innen både behandlinger og som tilbyr et utvalg av hjemmepleieprodukter samt den mest vitenskapelig avanserte anti-aldringskosmetikkserien som noen gang er utviklet for menn.

Kart over Skytrain stasjoner

Saphan Taksin S6 er stasjonen der skyttelbåten til Anantara henter og setter deg av.

Etter at barna ble større, ble dette vårt nye favoritt hotell. Midt i hjerte av Bangkok, 10 min fra MBK, nært Siam Parong og hovedplattformen til Skytrain

Hotel Muse Bangkok Langsuan – MGallery    

55/555 Langsuan Road, Lumpini, Pathumwan, Bangkok 10330

Noen få minutters gange fra Chidlom BTS Skytrain-stasjon og Central Chidlom kjøpesenter, Hotel Muse Bangkok Langsuan

Asias mest stemningsfulle boutiquehotell, Hotel Muse Bangkok. Opplev den kunstneriske følelsen som tenner kreativiteten i deg. Det føltes virkelig som at vi kom inn i en annen tid, gjennomført og smakfullt design.

Hotel Muse Bangkok er et ikonisk urbant hotell alternativ med en perfekt kombinasjon av østlig og vestlig kultur som tilbyr en inspirerende reise tilbake til 1920-tallet.

Et stilfult og luksuriøst avbrekk i vår ferie rundt i Asia. Ofte benytter vi oss av litt luksus enten første dagen etter en lang flyreise eller siste dagen før vi vender nesten hjem. Etter jungel, tretopphytte, øyhopping og markeder, er det deilig med en helt annen opplevelse.

Restauranter du finner på Muse

Babette’s The Steak House, located on the 19th floor of the Hotel Muse.

“Babettes The Steakhouse, et intimt spisested i Chicago-stil fra 1920-tallet på Hotel Muse Bangkok, som serverer førsteklasses biff mot et glitrende bakteppe i byen. Dette Steakhouset i Bangkok tilbyr et bredt utvalg av New World-vin fra en stor walk-in-kjeller, du gjenforenes med gamle favoritter av klassiske amerikanske cocktailer, eller du kan feire det gode liv med Hotel Muses eksklusive champagne.

Sett deg godt til rette for et overdådig måltid med den beste australske, amerikanske og japanske biffen som nå tilbys i hjertet av Bangkok – 170-dagers kornmatede Jack’s Creek Black Angus fra de fruktbare slettene i New South Wales, prisbelønte Sher Wagyu – samt et utvalg av norsk laks, kanadisk hummer, franske østers og lokale tigerreker og havabbor.”

Medici Kitchen & Bar

“Medici Italian Restaurant Bangkok fremkaller en nyindustriell overflod oppvarmet av eksotiske, hjemmekoselige skoger, og er hjertet av Hotel Muse Bangkok, og det åpne kjøkkenet tiltrekker gjester for å nyte kunsten av å lage mat, slik at middagene inviterer deg på en reisen gjennom maten, akkurat den reisen kan du få på den beste italienske restauranten i Bangkok. Her blir du servert fantastiske retter som er helt unike for Medici Kitchen & Bar.

Middelhavskjøkkenet følges tradisjonelt i Hellas, Kreta, Sør-Frankrike og deler av Italia. Vi jobber tett med Royal Project for å sikre at kun de ferskeste økologiske og lokale råvarene brukes på Medici Kitchen & Bar gjennom hele menyen vår.”

Det er viktig å si at alle står fritt til å benytte seg av Hotellers restauranter uten å være overnattingsgjest.
Og det er ofte på hotellene du finner de mest omtalte restaurantene, det gjelder også for Bangkok. Men det er selvfølgelig noe helt annet en streetfood som vi ofte foretrekker selv.

Chidlom

Det er mange ting å gjøre i og rundt Chidlom i steden for å bruke timer (og kontanter) på de ekspansive kjøpesentrene og designerbutikkene.

Området Chidlom er koblet til resten av Bangkok via Chit Lom BTS Skytrain-stasjon, som har stoppe plattformer til de populære sightseeing- og shoppingsteder. Den beste måten å oppleve Bangkok på, alle severdigheter er beskrevet ved hvert stopp.

Chit Lom – E1 er stasjonen. En stasjon fra MBK (Mahboonkrong, Bangkoks største kjøpesenter)og Siam Square.
Dette er vår absolutte favoritt
Må oppleves minst 1 gang

The Scarlet Memoirs – Sommerutstilling

Apenesgården/ Kihlegalleriet har adressen:
Falkenstensveien 29, Horten. Bygningene ligger mellom Falkenstensveien og Apenesbakken, rett etter bautaen av Eidsvollmannen Ole Rasmussen Apeness.

I Sidebygningen til Khilegalleriet finner du Henrik Ruud og Heidi Simonsen sin utstilling.
Hør historien bak “The Scarlet Memoirs”
Henrik Ruud

Jeg heter Henrik Ruud og bor i Horten med min kunstner-kone, Nina Ruud. Jeg jobber som designer/ illustratør på dagtid men bruker all min fritid på estetisk og kreativt arbeid. Jeg har tegnet og malt helt siden jeg var liten gutt og jeg elsker å iaktta former, farger og bevegelser rundt meg! Jeg har lang erfaring som lærer/ underviser og har en indre glede ved å se gleden i et ansikt når de plutselig forstår hemmeligheten ved å virkelig klare å tegne og male… -det handler om å iaktta det rundt deg og virkelig se!
Skriver Henrik på egen nettside

Ulike arbeider av Henrik Ruud

Noen av disse vil du finne i denne konsept utstillingen, andre verker kan kjøpes ved å kontakte Henrik Ruud på b9galleri.
Henrik selger signerte originaler og kunsttrykk i begrenset opplag.

Opplev dette interaktive maleriet på sommerutstillingen 2023
Henrik Ruud sin kreative skole med digitale kurs og fysiske samlinger, med glede som hovedfokus

Siste forberedelser før åpningen……

Heidi Simonsen

I min kunst blir du invitert til å se på alt fra ulike ståsteder. Bildene har en dybde som vil gi deg forskjellige opplevelser ut ifra hvor du står.

Målet mitt er å gi deg ulike opplevelser hver gang du ser på bildene, og en forståelse av at, som i livet, kommer det an på hvordan du ser på situasjonen som avgjør opplevelsen din av den.
Skriver Heidi på egen nettside

I Hovedbygningen på Khilegalleriet finner du:
Utstillingen “Kontraster”

Kunstnere bruker kontraster rett og slett for å fremheve forskjeller og ulikheter, eller at noe står i motsetning til hverandre. Ofte er det slik at desto større kontrasten er desto mer dramatisk blir utrykket. Kontraster kan også bli brukt til å si at noe er bedre enn noe annet eller at noe er urettferdig…….

Horten Kunstforening
Espen Eiborg

Gjennom årene har jeg hatt flere utstillinger i New York, Paris, Milano, Dublin med flere. Bildene mine har blant annet blitt kjøpt av Oprah Winfrey, Robert Redford og Sean Penn. Her hjemme i Norge har en rekke av landskapsmaleriene mine funnet sin plass på hovedkontoret til Fokus Bank, og på veggene til restauranten Løvebakken henger flere av mine nyeste malerier.

Ved å gjøre maleriene mine tilgjengelig som kunstprint håper jeg flere vil få glede av bildene jeg lager.
Skriver Espen på egen nettside.

https://www.espeneiborg.no/

Therese Wadem

For meg er det viktig å skape et møtested, der de små sier til hverandre og til de voksne: ” ser du det, skjønner du at sånn og sånn er det jo?!” Jeg sier det litt høytidelig, nettopp fordi det på en måte er det, vi må ikke glemme hvem vi egentlig er, den lekne latter, kjærligheten til eventyrene, historier fortalt av feer, og dermed en levende verden der alt kan skje.
Skriver Therese på egen nettside

Dette ble kjøpt av meg, veldig fornøyd med kjøpet 🤩, sommer utstillingen heter jo kontraster og denne rotekoppen er min kontrast, derfor fascinerer den meg, jeg trenger å lære meg å se glede i rot.

https://theresevadem.com/

Husk, hver Lørdag og Søndag fra 12.00-15.00, til og med 30 Juli

Malt, modulert og programmert av Henrik Ruud
Se hva B9 galleri skolen har å tilby, både kurs, tips og veiledning. Men mest av alt glede og kreativitet

Maruekhathaiyawan Palace

1281 Petcha-kasem Road Rama 6 Camp, Cha-Am, Phetchaburi

Kong Rama VI, også kjent som kong Vajiravudh, regjerte fra 1910 til 1925. Født i 1880, arbeidet kongen hardt for å fremme en følelse av stolthet og nasjonalisme i Siam, noe som ofte refereres til i dag som thaification og det relaterte begrepet thainess.

Han var en talentfull oversetter, forfatter, dramatiker, journalist, låtskriver og poet. Han skapte mer enn 2000 skriftlige verk av ulike typer, som dekker sosiale problemer, moral, kultur, patriotisme og andre temaer.
Mange av verkene hans var påvirket av hinduistiske tekster, særlig Ramayana.

Ramayana

Ramayana (sanskrit रामायण «Ramas vandring») er et indisk epos, et langt heltedikt som regnes som en av hinduismens viktigste og mest populære hellige tekster. Det er i henhold til tradisjonen skrevet av vismannen Valmiki ca. 800 f.Kr., men er i sin klassiske form antagelig sammenstilt ca. år 100, med bidrag av ulik alder.

Rama (right), seated on the shoulders of Hanuman, battles the demon-king Ravana.
Rama VI og Dronning Indrasakdi Sachi
Rama VI, sommerpalass i Hua Hin

Bygd kun av teak, er dette palasset tydelig unikt fra alle andre palass i Thailand.
Kong Vajiravudh, kjent som Rama VI, bygde palasset for den kongelige familien som et sommersted ved sjøen tilbake i 1923. Kongen tegnet palasset selv, med komfort i tankene, og hyret den italienske arkitekten Ercole Manfredi til å utføre sine ønsker.

Ercole Manfredi : Ercole Pietro Manfredi (født 2. juli 1883, død 9. juni 1973) var en italiensk arkitekt som bodde og arbeidet tidlig i det tjuende århundrets Siam (nå Thailand). Født i Torino, Italia, gikk han på Albertina Academy of Fine Arts før han reiste til Bangkok, hvor han var en av mange vestlige ansatt av den siamesiske regjeringen.Han gjorde betydelige karrierefremskritt gjennom hoffet til kong Vajiravudh, men forlot regjeringskontoret for å jobbe privat da landet gikk gjennom politiske endringer som avskaffet absolutt monarki og reduserte regjeringens sysselsetting av utlendinger. Men ved å adoptere en thailandsk identitet og livsstil, gifte seg med en thailandsk kvinne og bosette seg permanent, forble Manfredi en relevant og respektert figur i thailandsk arkitektur, og ble senere foreleser ved Chulalongkorn University.

Kjent som The Palace of Love and Hope, er bygningen er delt i 3 seksjoner forbundet med overbygde gangveier. 2 av gangveiene starter fra kongens rom og kvinners rom som fører direkte til stranden. Palasset er et nasjonalt kulturarvsted, og besøkende må kle seg sømmelig og behandle det som sådan.
Dermed er det å se dette arkitektoniske underverket helt klart et must-do på noens liste når du besøker Hua Hin.

Kong Rama VI brukte palasset, som også er skrevet som Marukhathaiyawan eller Mrigadayavan, som sommerbolig for ham og andre medlemmer av kongefamilien til sin død i 1925.

Kongens personlige oppholdsrom

Seksjonen kalt Phisarn Sakorn består av kong Vajiravudhs personlige oppholdsrom. Det er et soverom, et bad, et omkledningsrom, et studierom og spisestue. Kong Vajiravudh, som regjerte fra 1920 til 1925, var en stor dikter og mens han bodde på Maruekhathaiyawan Palace skrev litteratur i sin studie med utsikt over havet.

Dronningens personlige boligområde

Kongens kone, dronning Indrasakdi Sachi bodde i Samundra Biman-delen av palasset, som inneholdt en rekke rom, inkludert en stue, et soverom, et omkledningsrom og et bad, samt en korridor som førte til en badepaviljong på stranden.

HM Queen Indrasakdi Sachi
Sewakamart – delen

Sewakamart-delen ble brukt til offisielle funksjoner, kontorer og et teater hvor dramaer ble utført.

Når kongefamilien skulle komme for å bo i Maruekhathaiyawan Palace for sommeren, ville møblene bli flyttet dit fra Bangkok.

Etter kongens død i 1925 ble slottet liggende øde. I dag er det fullstendig restaurert, og du kan fortsatt se noen av kongens møbler som skrivebordet hans med blyanter og papir, sofa og seng. Vandre rundt palasset vil gi deg et sjeldent innblikk i hvordan den thailandske kongefamilien pleide å leve nesten et århundre siden.

Etter å ha besøkt palasset, kan du nyte en tur på naturstien i den omkringliggende mangroveskogen.

Hvor finner du kongens sommerpalass?

Maruekhathaiyawan sommerpalass ligger nesten halvveis mellom Cha-Am og Hua Hin i Phetchaburi-provinsen, rundt 10 kilometer sør for Cha-Am og 15 kilometer nord for Hua Hin inne i Rama VI militærleir.

Fra begge steder kan du enkelt og raskt nå det med taxi eller tuk-tuk. Det er også en lokal oransjefarget buss mellom Cha-Am og Hua Hin som stopper der på forespørsel.

Fra Bangkok kan du enten ta taxi, som vil ta rundt tre timer, eller med tog fra Hua Lamphong stasjon til Cha-Am og derfra med tuk-tuk.

Palasset kan besøkes hver dag unntatt onsdag fra kl. 08.30 til 16.30. Billettkontoret stenger kl. 16.00.

Rett i nærheten
I nærheten

Siam Niramit (Bangkok)  – Thailands beste show

19 Tiamruammit Road, Bangkok

Showet finner du også på Phuket.

For oss var dette en opplevelse jeg ikke ville vært foruten, for et fantastisk show, dette må du få med deg om du er i Bangkok.

Siam Niramit Show: Et av de beste showene i verden!
Bli overrasket over State of the Art sceneopptreden.
Det er så realistisk, akkurat som å gå tilbake i en tidsmaskin og se historien komme til liv.
Siam Niramit Show er en utmerket introduksjon til historie og kultur i Thailand. Scenen er 65 meter bred, 40 meter dyp og 10 meter høy. Det er 100 utøvere og 500 kostymer. Over 100 vakre kulisser og kunstneriske bakgrunner gjør hver scene så ekte.

Mange spesialeffekter skaper moro og overraskelser. For eksempel, plutselig dukker elven opp på scenen, og englene flyr realistisk i himmelscenen.

https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g293916-d656519-Reviews-Siam_Niramit-Bangkok.html

Henrik 40 år feires med show på Siam Niramit

Må sees minst en gang før du dør.
Siam Niramit er et must-besøk reisemål for alle som søker en oppslukende og uforglemmelig opplevelse av thailandsk kultur.
Showets storhet, kunstneriske glans og pedagogiske verdi gjør det til en eksepsjonell attraksjon.
Enten du er en historiebuffer, en elsker av scenekunst, eller bare noen som ønsker å bli fengslet av en trollbindende produksjon, vil Siam Niramit forlate deg fascinert og beriket

Hvis du ikke har vært å sett dette når du er/har vært i Thailand, så er ditt besøkikke komplett!
Det er ikke bare underholdende, det gir deg samtidig nødvendig kunnskap om Thailands kulturelle bakgrunn som igjen vil gjøre ditt Thailand`s besøk mer interessant!

Siam@Siam – Design Hotel Bangkok

865 Rama 1 Road,
Opposite National Stadium,
Wangmai, Patumwan, Bangkok 10330
Thailand

Benjamin, meg og Naomi på utsiden av Siam@Siam design hotell

Vi har vært i Bangkok mange ganger de siste 23 årene, vi har overnattet på mange ulike hoteller i mange ulike prisklasser. Men Siam@Siam er vår absolutte favoritt. Det er mange grunner til akkurat det, i tillegg til å være et kunstverk av et hotell, ligger det kun 5-10 minutter unna alt du måtte ønske deg av shopping og best av alt, det ligger rett ved Nasjonal Stadium som er hovedplattformen for skytrain.

Stasjonen ligger på Rama I Road vest for Pathum Wan-krysset, der National Stadium, MBK Center, Siam Discovery Center, Bangkok Art and Culture Center og Siam Square ligger og alle knyttet til stasjonen med skybridge. Det er også i gangavstand til Siam Center og Siam Paragon, som ligger ved Siam stasjon. Jim Thompson House, et populært thailandsk silkemuseum for Jim Thompson, ligger rett overfor stasjonen i Soi Kasemsan 2.
Så som dere ser, det er akkurat her dere vil være om dere kun skal være i Bangkok 1-3 netter.

Bilder du ser er fra mange ulike opphold og mange ulike årstall, så hotellet har fornyet både design og kunst med årene. Men atmosfæren, lokasjonen og gjestfriheten er akkurat den samme. Gjør som oss, bo midt i smørøye av Bangkok, 5-10 minutter unna Skytrain om du vil til andre deler av Bangkok.

Ruud familien`s home in Bangkok
Benjamin og Naomi i resepsjonsområdet
Min bursdag feiret på Siam@Siam

Nydelig uteplass i skyggen rett ved inngangen til hotellet

Chim Chim Restaurant

Hva med en kunstinspirert sosial middag i hjertet av Bangkok ?

En kafé og et tilholdssted for hele familien, her kan du være hele dagen i Bangkok, hvor kvalitetskaffe og koselig lett mat møter levende kunst og design. Chim Chim er åpen for frokost, lunsj, middag og brunsj hele dagen, og serverer hjemmelagde favoritter med kreative vrier.

TAAN Restaurant

TAANs kreative thailandske kjøkken feirer landets mat-håndverkere og deres unike ingredienser. Kokken Monthep “Thep” Kamolsilp (se bilde under) og kjøkkenteamet hans er stolte av å jobbe tett med uavhengige lokale bønder, hvis høykvalitets, sesongbaserte ingredienser gir inspirasjon til en stadig skiftende meny.

Paradise Lost Bar/Restaurant (The Roof Gastro tidligere navn)

En neotropisk cocktailbar høyt over Bangkok

Gå opp til 25. etasje, og du vil finne et livlig sosialt fristed viet til innovative cocktailer, eklektisk musikk og gode vibber.
Paradise Lost trosser alle forventninger til hva en bar på taket skal være, og forestiller seg en nær fremtid hvor verden er i ferd med å komme seg etter en miljøkatastrofe.