Blomsterprakt i Januar 2023

Vår hage i Hua Hin inneholder nesten alle de planter og vekster jeg ikke kan ha i hagen vår i Horten, her kan jeg tusle rundt i timevis, knipe blader, grave og plante.
Balsam for sjelen!

“Kjære blomst, jeg er så glad for at du er her, det får meg til å forstå hvor vakker verden er”

Bougainvillea i alle farger, blomstrer i hagen vår, i Januar 🌸🌞

Halvmodne Mangoer, bugner i Mangotreet…

Natursti fram til dammen med guppi-fisk

Kveldsstund i SMV, kreativitet før solen forsvinner helt og mørket gjør hagen ny og spennende.

Nye planter skal i jorden, og her er vår medeier, han bor i Mangotreet og er ikke så redd oss lenger.
Krukke planting fungerer fint for kaktus og alovera planter.


Jeg kan aldri få for mange planter 🙂

Morgenstund med Dam, stillheten og Øystein Sevåg Visual på iPaden ❤️🙏😍😘

Ananas fra nabo plantasjen, får det ikke bedre enn det 🙂

Fantastiske soloppganger i Hua Hin

Bilder tatt av RW og Patrick Jacobs

De beste stedene for opplevelsen av fantastiske soloppganger i Hua Hin
“Se bilder”

I sommermånedene (mars til juli) begynner solen å stå opp like etter kl. 06.00. I turist høysesongen fra slutten av november til februar dagene er litt kortere, med solen begynner å stige fra rundt 06:30 til 06:45.

Nettsteder som AccuWeather kan fortelle deg nøyaktig når solen vil stå opp i Hua Hin. Hvis ikke, vil bare et enkelt Google-søk gi den informasjonen du trenger.

Vil imidlertid anbefale at du tar sikte på å være på et sted en god 30 minutter før soloppgang, da det er da den virkelige magien kan skje.

Det er ved dagens absolutt første lys du kan fange de tidlige fargeutbruddene i horisonten, med noen fantastiske blå, dype lilla og oransje toner over havet.

Deretter, når minuttene tikker forbi, kan du fotografere sollyset mens det gradvis endres.

Når du er på stranden, har du også fordelen av å fange både soloppgang og vann, noe som betyr at du har to elementer som kan blande seg vakkert sammen. Legger til at en og annen lang hale fiskebåt kan feie inn i skuddet ditt, og før du vet ordet av det du har fått deg et virkelig fantastisk soloppgang bilde.

Hua Hin Railway station

Hua Hin tog Stasjon er et av de eldste bygningene i Thailand.
Den er vakre og intrikate arkitekturen er av samme stil som the Maruekkhathayawan Palace.
Dette er en attraksjon du ikke bør gå glipp av om du befinner deg i Hua Hin by.
Bygningens hovedattraksjon er The royal waiting room, det var her kongen og hans stab ble tatt i mot da de ankom Hua Hin for rekreasjon i kongens sommerpalass.

Hua Hin er ett av de eldste og mest fornemme feriestedene i Thailand. Helt siden 1920-tallet har aristokratiet og de kongelige kastet glans over Hua Hin. Stedet har lykkes med å bevare sin sjarm og atmosfære, og fremstår som vakkert og velholdt med et stort tilbud av aktiviteter. Bo nær stranda.
Byen er en kystby og ligger mot Siambukten (som er del av Sørkinahavet). Hua Hin er den eldste badeferiebyen i Thailand. Kong Prajadhipok (Rama VII) bygde et sommerpalass der. Nå har byen mange førsteklasses hoteller og et variert tilbud for hele familien.

Sommerpalasset til Rama VI
Første hotellet i Hua Hin

Kinesisk nyttår 2023

2023

I følge en legende fra gammel tid i Kina var Nian et uhyre som kunne komme lydløst inn i folks hus. Kineserne lærte dog at Nian var redd for høylytt støy og fargen rød, og de skremte det vekk med eksplosjonerfyrverkeri og bruk av rødt innendørs.

Disse skikkene førte til de første feiringer av kinesisk nyttår.(wikipedia)
Det sies at keiser Huangdi var mannen bak måne-solkalenderen, og kinesernes tidsregning starter med utgangspunkt i Huangdis første regjeringsår, som var i år 2698 før Jesu fødsel.
I år er det kaninens år,

Kaninen er det fjerde dyret i den kinesiske dyrekretsen. Ifølge legenden bestemte Jade-keiseren å tildele tolv dyr til dyrekretsen. Kunngjøringen gikk ut til hele landet. Rekkefølgen på dyrene ville bli bestemt av hvilken som ankom palasset hans først. Rat, Ox og Tiger var de tre første som ankom, og Rabbit fulgte like etter.
Kaninen er det mest elegante og milde dyret blant kinesiske stjernetegn. Kaniner har sympatiske egenskaper. De er vennlige, milde, godhjertede, dyktige og intelligente. Kaniner har lang levetid, eleganse og lykke til. På grunn av deres snille og smarte natur, dukker de opp i tradisjonell og populær historiefortelling over hele verden.

3 fascinerende fakta rundt kinesisk nyttår:
1.Kineserne tror at dyretegnene bestemmer hva slags menneske du blir. Når det er dragens år – neste gang i 2024 – stiger fødselsraten med omkring 5 % i f.eks. Kina, Hong Kong og Taiwan.

2.Det kinesiske nyttåret er en høytid for 20 % av jordens befolkning, og det er den viktigste høytiden i Kina. Befolkningen i mange asiatiske land har mellom én og fire dages ferie. Skolene i Kina er stengt i en hel måned.

3.Rundt 90 % av verdens fyrverkeri produseres i Kina. I timen frem til midnatt på den kinesiske nyttårsaftenen avfyres det mer fyrverkeri enn på noe annet tidspunkt og noe annet sted i verden.


 

Kui Buri nasjonal park – Sam Roi Yot

Templet Khao Sam Roi ligger i nasjonal parken med sammen navn. Byen heter Kui Buri og ligger ca 30-45 minutters kjøring syd for Hua Hin.
Kui Buri har noen fantastiske strender, steder og kafeer.
Jeg anbefaler alle å oppleve Sam Roi Yot som er i Hua Hin, å ta en utflukt til denne byen og/eller nasjonalparken rundt.
Nasjonalparken med de ville elefantene i Khanoi Village og templet Tham Phraya Nakhon i grotten, bygd av Rama V i 1890 som svømmer i sollyset ved 10.30 tiden er noen opplevelser dette stedet kan tilby men, det er så mye mer og jeg skal i dagene framover gi dere anbefalinger på flere severdigheter, magiske restauranter og kafeer.
Dette er stedet for dere som elsker urørt natur, ville dyr, fantastiske sandstrender og mystisk mangrove skog.

Wat Kui Buri
Sam Roi Yot – omringet av vakker natur
Gaurer

Kjent for å være det beste ville elefantsafaristedet i Thailand, er det nesten 99% sikkert at de besøkende vil se ville elefanter en gitt dag i året i Kui Buri nasjonalparks dyrelivsområde. Selv om det ved noen få anledninger de siste par årene ikke har vært noen elefantobservasjon over flere påfølgende dager, sannsynligvis på grunn av tørrere forhold.
Kui Buri nasjonalpark ble etablert som nasjonalpark i 1999 og dekker 969 km² i Prachuap Khiri Khan-provinsen, omtrent 85 km sørvest for det populære turistmålet Hua Hin.

Kui Buri nationalpark

Vår elefant safari tur til Kui Buri nationalpark – Sam Roi Yot, her er det kun ville elefanter.

Parkfjellene er en del av Tenasserim Hills Range, som strekker seg over mange beskyttede områder i Thailand og Myanmar.
Parkskogen består av tørre og fuktige eviggrønne skoger med trær som Dipterocarpus tuberculatus, Hopea odorata, Terminalia chebula og forskjellige palmearter.

Parken er det eneste stedet i Thailand hvor sandeltre kan høstes for kremering av kongelige familiemedlemmer. Ni trær ble hugget ned for kremasjon av kong Bhumibol Adulyadej.
En kongelig brahmin brukte en måned på å velge trær som oppfyller kongelige kriterier: de må være døde og ha vært over 100 år gamle.

Nasjonalparken er hjemsted for en av de største populasjonene av gaurer i Thailand, med estimert rundt 100 individer og rundt 320 elefanter (innen 2016). Selv om det ikke er vanlig, har nasjonalparken sannsynligvis et lignende rikt mangfold av pattedyrarter som i Kaeng Krachan nasjonalpark i nord. Bortsett fra asiatiske elefanter og gaurer, er de andre relativt vanlige pattedyrene gullsjakaler, forskjellige hjort, langurer, hvithåndsgibboner, burmesiske harer, malaysiske piggsvin og villsvin.
Kui Buri har en rik fauna av fugler med over 260 arter som for tiden rapporteres fra parken, det er sannsynligvis mange flere å finne.

Av de rundt 60 kjente reptilartene som finnes i parken er det noen veldig interessante, som; rødhodede kraits (Bungarus flaviceps), den sørlige varianten av pavens hoggorm (Trimeresurus popeiorum), katteslanger (Boiga cynodon), butthodede treslanger (Aplopeltura boa),
brune kukri-slanger (Oligodon purpurascens), indokinesiske bakkeslanger (Gongylosoma scriptum), flekkhodede piskeslanger (Ahaetulla fasciolata), Drapiez’ katteslanger (Boiga drapiezii), roughneck varan (Varanus rudicollis), langstrakte skilpadder (Indotestudo elongata), burmesiske grønne øgler (Bronchocela burmana) og malaysiske softshell skilpadder (Dogania subplana).

(kilde: Wikipedia).

Kui Buri National Park (thainationalparks.com)

Sumatraservo

Ville dyr entusiaster vil bli glad for å høre at Thai National Parks tjenestemenn oppdaget en sjelden, utrydningstruet Serow (Capricornis sumatraensis) den siste uken. Tjenestemenn i Khao Sam Roi Yot nasjonalpark, som ligger i Prachuap Khiri Khan-provinsen, oppdaget en Serov den 11.04.2023.
Sumatraserov (Capricornis sumatraensis) er en geiteantilope i slekten serovgeiter (Capricornis) som inngår i tribuset sauer og geiter (Caprini) i kvegfamilien (Bovidae).

Sumatraserov

Video fra 11.04.2023, av den skjeldne Sumatraserov

Andre liknende steder å besøke
Kaeng Krachan National Park – Petchaburi
Ta en tur innom flere fantastiske steder i Sam Roi Yot
Templer i Prachuap Khiri Khan