🍕 Oppskrift pĂ„ Chicago-Style Deep-Dish Pizza

🧄 Ingredienser:

Deig:

3,5 dl lunkent vann
2 ÂŒ ts tĂžrrgjĂŠr (1 pose)
1 ts sukker 500 g hvetemel (ca. 8 dl)
œ dl maismel (gjerne polenta)
1 œ ts salt
3 ss olivenolje + litt til smĂžring

Fyll:

300 g revet mozzarella (helst fullfett)
300 g italiensk pĂžlse (salsiccia), crumbled
100 g pepperoni eller annet kjÞttpÄlegg (valgfritt)
1 liten lĂžk, finhakket
1 paprika, skÄret i biter (valgfritt)
200 g fersk spinat eller sopp (valgfritt)

Tomatsaus:

1 ss olivenolje
2 fedd hvitlĂžk, finhakket
1 boks (400 g) knuste tomater
1 ts tĂžrket oregano
1 ts tĂžrket basilikum
1 ts sukker
Salt og pepper etter smak

Topping:

2–3 ss revet parmesan
Litt olivenolje til Ä dryppe pÄ toppen

đŸ”Ș FremgangsmĂ„te:

1. Lag deigen:

Bland gjĂŠr, sukker og lunkent vann i en stor bolle.
La stĂ„ i 5–10 minutter til det begynner Ă„ skumme.
Bland inn hvetemel, maismel, salt og olje.
Elt til en smidig og litt fuktig deig (ca. 10 minutter for hÄnd eller 5 med maskin).
Dekk til og la heve i 1–1,5 time til dobbel stþrrelse.

2. Forbered fyllet og sausen:

Stek pĂžlse og grĂžnnsaker (lĂžk, paprika, sopp, spinat) i en panne til de er gjennomstekte.

Lag tomatsaus:
Varm olje, fres hvitlĂžk lett, tilsett tomater og krydder.
La smĂ„koke i 15–20 minutter til tykk og rik saus.

3. Monter pizzaen:

Forvarm ovnen til 220 °C.
Kjevl ut deigen og trykk den godt ned i en smurt dyp springform eller stþpejernspanne (ca. 25–28 cm i diameter og minst 5 cm hþy).

Lagene skal legges slik:
FÞrst mozzarella (direkte pÄ bunnen!)
SĂ„ kjĂžtt og grĂžnnsaker
Deretter tomatsaus
Topp med revet parmesan og en liten skvett olivenolje

4. Stek:

Stek midt i ovnen i 30–35 minutter, eller til skorpen er gyllen og sausen bobler.
Avkjþl i 10–15 minutter fþr du skjérer i den.

đŸ· Tips til servering:

Server med en frisk grĂžnn salat og et glass rĂždvin eller iskald brus. Kan fryses i porsjonsbiter og varmes i ovn.

Leave a Reply