🍌 Hawaiisk bananbrød med kokos og ananas

Det finnes øyeblikk som smaker som ferie – og dette er ett av dem.
Et saftig bananbrød med kokos og ananas, fylt med duften av varme strender, sødme og ro.
Server det med litt smør, en dæsj honning eller vaniljeyoghurt – og la hver bit minne deg om at det enkle ofte er det aller beste.

🌿 Ingredienser

Tørre ingredienser:

  • 2 ½ dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • ½ ts salt
  • 1 ts kanel (valgfritt, men gir deilig dybde)

Våte ingredienser:

  • 2 modne bananer, most
  • 2 egg
  • 1 dl nøytral olje (eller smeltet smør)
  • 1 dl sukker (bruk gjerne brun sukker for mer smak)
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Tropisk fyll:

  • 1 ½ dl knust ananas (press ut litt væske)
  • 1 dl kokosmasse (pluss litt ekstra til topping)

🍍 Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 175°C.
    Kle en brødform med bakepapir eller smør den godt.
  2. Bland det tørre:
    Mel, bakepulver, natron, salt og kanel i en bolle.
  3. Visp det våte:
    I en annen bolle – pisk sammen egg, sukker, olje, bananmos og vanilje.
  4. Vend inn tropene:
    Rør inn ananas og kokos i bananblandingen.
  5. Kombiner:
    Vend det våte forsiktig inn i det tørre. Ikke rør for mye – da blir brødet seigt.
  6. Hell røren i formen og dryss over litt ekstra kokos på toppen.
  7. Stek i 45–55 minutter, til brødet er gyllent og en tannpirker kommer ut ren.
    (Dekk til toppen med litt folie de siste 10 min hvis kokosflakene blir for mørke.)
  8. Avkjøl litt før du skjærer i det – og nyt gjerne med litt smør, honning eller vaniljeyoghurt.

💛 Tips:
Vil du ha ekstra tropisk touch? Tilsett 1 ss rom (eller litt rom-essens) og en håndfull hakkede pekannøtter.


Leave a Reply